Nasze Miśki - moje CA0...
Hugo - 12-05-2008, 22:17
londolut napisał/a: | Osram NightBreaker | Są jeszcze lepsze. Nie wiem jak z żywotnością.
londolut - 13-05-2008, 14:41
Twaróg napisał/a: | londolut, naprawde super Ci wyszlo z tym malowaniem Mnie to zajelo mniej wiecej 4-5 godzin, a nie jest tak pieknie jak u Ciebie | A tam, ciekawe ile to wytrzyma bo serio nie dało się wydrzeć całej rdzy
Hugo napisał/a: | Są jeszcze lepsze. Nie wiem jak z żywotnością. | Mam nadzieję, że spoko. Chciał bym się karnąć jak już jest ciemno ale na razie mi to nie pisane
Marino - 13-05-2008, 15:46
londolut napisał/a: | Mam nadzieję, że wytrzymają dłużej niż tylko 5 miesięcy |
wątpliwe, ostatnio też chciałem sobie takie sprawić ale pan sprzedawca był lekko skacowany i szczery do bólu, wytłumaczył na czym to polega z tymi żarówkami. Nowa technologia, silne światło, cienki żarnik w połączeniu z silną dawką energii przekazywaną żeby uzyskać światło i do tego ciągłe wstrząsy na naszych drogach sprawi, że do jesieni ich już nie będzie.... Zwłaszcza jeszcze teraz jak jest obowiązek jazdy na światłach przez cały rok....
Skutecznie dało mi to do myślenia i postanowiłem do września/ października dać sobie na wstrzymanie. Jak przestawi się czas na zimowy to wtedy takie żarówki będą o wiele bardziej potrzebne, doświetlanie pobocza i tego typu rzeczy. No chyba że teraz dużo jeździsz wieczorami i w nocy to oczywiście jestem jak najbardziej na tak
londolut - 13-05-2008, 21:40
Marino napisał/a: | Skutecznie dało mi to do myślenia i postanowiłem do września/ października dać sobie na wstrzymanie | A szkoda.
Marino napisał/a: | Jak przestawi się czas na zimowy to wtedy takie żarówki będą o wiele bardziej potrzebne | Tutaj nie chodzi o to żeby tylko kierowca dobrze wszystko widział, ale o kompromis pomiędzy dobrym widzeniem a nie powodowaniem zagrożenia podczas jazdy jak komuś zasadzisz w oczy taką lipną żarówka.
Marino napisał/a: | doświetlanie pobocza | Za to akurat odpowiedzialne są reflektory
Marino, poczytaj KLIK.
Wolę wydać 3x 50zł rocznie na dobrą żarówkę niż 1x na dwa lata 15zł i oślepiać jadących z naprzeciwka lub świecić sobie pod maskę
mkm - 31-05-2008, 13:12
Sorry londolut, ze w Twoim temacie, ale musze zacytowac siebie:
"Co do zarowek. U siebie mam Osram Silver Star +50%. Polecam."
Juz nie polecam. Wytrzymala rowno rok i sie spalila. Swieca swietnie, ale troche za krotko... Pozdrawiam.
londolut - 31-05-2008, 16:20
mkm napisał/a: | Sorry londolut, ze w Twoim temacie, ale musze zacytowac siebie: | No problem
mkm napisał/a: | Wytrzymala rowno rok i sie spalila. Swieca swietnie, ale troche za krotko | Jak na żarówki z poprawionym efektem świecenia, to i tak masz dobry wynik. Moje poprzednie BV poszły z dymem po pół roku albo i krócej.
Hugo - 31-05-2008, 19:45
londolut napisał/a: | Jak na żarówki z poprawionym efektem świecenia, to i tak masz dobry wynik | Doookładnie.
londolut - 25-06-2008, 09:30
23 czerwiec...
... i kolejna modyfikacja Wywaliłem z Colciaka korby i teraz jest jeden wypas więcej Elektryczne szyby to jednak spora wygoda. Muszę popracować troszkę nad lewą szybą bo jak otwieram to lekko coś stuknie tak jakby linka zaczęła zwijać a szyba otwierała sie z pół sek. opóźnieniem. Ciekawe co następne zapodam do CA0, żeby sobie ułatwić życie
londolut - 08-07-2008, 12:05
Hehehe dziś okazało się, że Colt to mały Transit Przewiozłem nim 15 paczek paneli, jakieś gipsy, tynki i inne tego typu paści za jednym strzałem Ani razu nie jęknął zawias czy cuś a jechałem z tym chyba ze 30 km z prędkością ~100km/h I jak się okazało misiek kolejny raz mnie nie zawiódł
mkm - 08-07-2008, 13:18
londolut napisał/a: | Ciekawe co następne zapodam do CA0, żeby sobie ułatwić życie |
Sadzac po ostatnim poscie to chyba hak holowniczy... Nie przeciazyles Miska?
londolut - 08-07-2008, 17:41
mkm napisał/a: | Nie przeciazyles Miska? | Nie no co ty śmigał aż miło
mkm napisał/a: | chyba hak holowniczy | Też o tym myślałem, nie mam czym ciągać a przydało by się, szczególnie przez lato i wakacje
Rafal_Szczecin - 10-07-2008, 23:29
widze, ze kupilismy te same kierunki, o ile Twoj nick na allegro to londolut hyhy (bandit )
londolut - 11-07-2008, 12:18
Rafal_Szczecin napisał/a: | widze, ze kupilismy te same kierunki | Aj kil juł
Oglądałeś zapewne też kierunki za 17-20 zeta za sztukę, nie? Dobrze, że nie kupiłeś tych tańszych. Miałem je w ręce, Jogurt takie kupił od Tomasz82 (forum) i powiem ci, że wykonanie pozostawia dużo do życzenia
Czekam tylko na moje i zobaczymy co to jest warte. Ze zdjęć widać, że trzeba je będzie lekko dotrzeć drobnym papierem ściernym albo nożem do tapet bo odstają małe nadlewki plastiku pozostałego po produkcji.
mkm - 11-07-2008, 12:39
londolut, co to za kierunki? "Odmladzasz" przod czy cos sie wydarzylo?
Hugo - 11-07-2008, 17:04
londolut napisał/a: | Oglądałeś zapewne też kierunki za 17-20 zeta za sztukę, nie? Dobrze, że nie kupiłeś tych tańszych. Miałem je w ręce, Jogurt takie kupił od Tomasz82 (forum) i powiem ci, że wykonanie pozostawia dużo do życzenia | Bzdura! Kupiłem takie od Tomasza i do wykonania nie można było mieć żadnych zastrzeżeń. I nie parowały. Koszt 30 zł/2 szt. londolut napisał/a: | Ze zdjęć widać, że trzeba je będzie lekko dotrzeć drobnym papierem ściernym albo nożem do tapet bo odstają małe nadlewki plastiku pozostałego po produkcji | Pozostawiają trochę do życzenia?
|
|
|