[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A 2.5] Szarpanie, przerywanie podczas przyśpieszania
erhelm - 01-03-2016, 09:48
Może szykuje się już regeneracja wtryskiwaczy warszawa? Mogą być już trochę zużyte i nie sa wystarczająco wydajne.
Michał94 - 21-03-2016, 17:00
Już wiem, że padnięte są dwie poduszki, przednia i tylna.
Jakiej firmy wybrać, żebym nie był rozczarowany, NTY i Febest są coś warte czy ich unikać?
polaff - 21-03-2016, 19:13
Michał94, czyli miałem rację?
Przednia i tylna w sensie zespołu napędowego? przy rozrządzie i tylnej (lewej) obudowie skrzyni?
Czy te przednia i tyla na skrzyni?
Ba jak masz do wymiany tą przy przegrodzie to szczerze współczuję.
Hugo - 21-03-2016, 20:00
NTY i febest to nic nie warte śmieci.
komarsnk - 21-03-2016, 20:51
Hugo napisał/a: | NTY i febest to nic nie warte śmieci. |
Oj tam oj tam - mam febesta przy rozrządzie, nic mu się nie dzieje
Michał94 - 21-03-2016, 23:20
Do wymiany idzie ta przy chłodnicy (czyt, przednia) i ta przy grodzi, czyli tylna.
Znalazłem poduszki firmy Yamato, za przód około 130zł, tył około 175zł. To coś lepszego niż wyżej podałem czy jedno i to samo?
Niestety ne znam się na firmach do japońców
Hugo - 22-03-2016, 08:37
yamato to obecnie to samo co chiński sh, czyli taki sam szajs jak w/w firmy.
Krzyzak - 22-03-2016, 08:48
Hugo napisał/a: | chiński sh | SH jest koreański i jest to bdb jakości zamiennik.
irekkczek - 22-03-2016, 09:23
no i ja się dołączę... też mam problem z "dławieniem" się, ale na zimnym silniku. 99r. 2,5 + LPG. Sytuacja tak wygląda, że jak jest zimny to przy pierwszym zakresie obrotów tak do 2 tys. przy dodawaniu gazu, auto nie wie co robić, tak jakby odcinało mu dawkę paliwa, a za chwile już idzie jakby załączyła się turbina:) Na LPG autko szarpie, więc problem leży gdzieś po stronie zapłonu, nie tylko pompy paliwa czy wtrysków.
Wymieniłem palec kopułke, świece też nie za wiele pomogły.
Po rozgrzaniu już wszystko jest dobrze.
Ja mam takie wrażenie, że jak autko jest zimne i chodzi na "ssaniu" to wtedy reakcja na pedał gazu jest spowolniona i właśnie dlatego to mulenie, czy nawet drżenie auta przy dodawaniu gazu.
A co powiecie na temat sondy za katalizatorem?
Czy czasem wypalający się katalizator nie powoduje złych odczytów sondy, lub ew. uszkodzenie sondy. Check się nie świeci.
Jesli ma ktoś dostęp to poproszę o numery fabryczne obydwóch sond w galancie, bo może to ich wina?
Hugo - 22-03-2016, 09:59
irekkczek napisał/a: | też mam problem z "dławieniem" się, ale na zimnym silniku. 99r. 2,5 + LPG. Sytuacja tak wygląda, że jak jest zimny to przy pierwszym zakresie obrotów tak do 2 tys. przy dodawaniu gazu, auto nie wie co robić, tak jakby odcinało mu dawkę paliwa, a za chwile już idzie jakby załączyła się turbina:) | Standard Ja nie mam LPG, więc nie wiem jakby zachowywał się na gazie, ale w wolnej chwili będę zmieniał na inny regulator ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej i zobaczymy. Pompę paliwa zamieniałem na inną i bez zmian.
Michał94 - 22-03-2016, 16:15
To jakiej firmy poduszek szukać?
Grom - 13-04-2016, 13:08
Podepne sie, od pewnego czasu mam problem z "dlawieniem", wczesniej to bylo sporadycznie ale teraz jest prawie caly czas, gdy obroty sa ponizej 2000 i dodaje szybko gazu to az trzesie calym miskiem, na wyzszych obrotach wszystko jest w porzadku. Wymienilem juz wszystkie filtry, kable, cewki, fajki, swiece maja 2500 km wiec ok, slyszalem ze to moze przepustnica pada albo katalizator zapchany co myslicie ?
Silnik 2.0 16v bez gazu
telewizoor - 13-04-2016, 14:46
Ja sprawdzałem poduszki i są ok - podejrzewam że sprężyny na sprzęgle już mówią papa
Grom - 14-04-2016, 13:00
Niestety podmianka przepustnicy nic nie dala
Andre72 - 15-04-2016, 13:21 Temat postu: spadek mocy Koledzy i koleżanki proszę o pomoc
Od jakiegoś czasu mój Galant 2,5 V6 ( 2000 r ) automat ma jakby spadek mocy przy wyższych biegach, jakby go coś dławiło, ale "od dołu " ciągnie dobrze, czuć że coś go dławi. Przy redukcji z 4 na 3 słabo przyspiesza. Wymieniłem już świece, kable aparat i kopułkę z palcem, katalizator sprawdzony, rozrząd w porządku, być może wymiana sondy coś pomoże, będe wdzięczny za ewentualne podpowiedzi.
|
|
|