To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - KSIĘGA PYTAŃ I ODPOWIEDZI - MITSUMANIAKI - MMC

Anonymous - 08-05-2006, 22:39

to jeśli chodzi o obsługę to także dorzucę swoje 3 grosze.
Niedawno w Łodzi powstał nowy serwis Mitsubishi prowadzony przez pana Borowskiego bodajże. Na rogu ulicy Limanowskiego i al. Włókniarzy - lub obecnie chyba Jana Pawła.
niedługo po otwarciu owego serwisu odwiedziłem ich z pytaniem czy mogliby przejżeć w autku elektrykę, niestety dostałem odpowiedź że elektryk jest raz w tygodniu i trzeba się wczesniej umawiac.
Poza tym serwis nie budził moich zastrzezen ale nie miałem okazji tak na prawdę skorzystać bo sprawdziłem elektrykę gdzie indziej. Ale drobna sugestia - aby być profesjonalnym to wydaje mi się że trzeba każdego dnia a nie tylko raz na tydzień.

A powracając do tematu Nawigacji - to jeszcze uszczegółowię pytanie - czy te mapy które mają "niedługo" wejść będą pasowały do modeli montowanych w Carismach '99 i późniejszych? i co to oznacza to "niedługo" jeśli można wiedzieć :)

A na zakończenie chciałem wyrazić swoje zadowolenie i podziękowanie, że MMC zagląda tutaj i stara się pomóc - oby tak dalej i coraz lepiej... znaczy częściej, szybciej, taniej, z uśmiechem.. :)
Pozdrawiam :o )

Anonymous - 09-05-2006, 09:40

Też dorzucę swoje trzy grosze co do obsługi w Mitsubishi.
Mitsubishi - Wierzgon :dealer z Rybnika. Kiedys siadł mi akumulator, okazalo sie że mój blaupunkt zwariował i pobierał prad nawet przy wyłączonym samochodzie.usterka szybko zlokalizowana-for free!!! samochód zastepczy bez problemu!
2.Jakiś debil pod Makro kosił trawę i .....wybil mi tylnia szybę w moim Space Starze.znowu szybko,na miejscu za tylnia szybke 210pln,chcieli dać autko zastępcze.
nie jest to wcale miodzenie dealerowi bo np. przeglad po 15.000 robilem w Katowicach.
Auta poi przegladzie nie umyli,był mróz wiec wybaczylem ale zaznaczałem żeby nie dolewać płynu do spryskiwaczy--dolali i policzyli za to.reszta miód. 8)

JCH - 09-05-2006, 10:06

arek 69 napisał/a:
Jakiś debil pod Makro kosił trawę i .....wybil mi tylnia szybę w moim Space Starze.znowu szybko,na miejscu za tylnia szybke 210pln,chcieli dać autko zastępcze
:shock: :shock: :shock:
Mam napisać ile chcieli za tylną szybę w Katowicach :?: Lat temu .... 3 co prawda ale to da obraz rozbieżności cen części.

igi - 09-05-2006, 11:05

JCH napisał/a:
Mam napisać ile chcieli za tylną szybę w Katowicach Lat temu .... 3 co prawda ale to da obraz rozbieżności cen części.

Jacek pewnie że pisz :)

Hubeeert - 09-05-2006, 11:06

Za tylną szybę do mojego Miśka Mit-Car dwa lata temu zaspiewał basem ponad 3000zł.
Podziękowałem grzecznie i zadzwoniłem do JaanGlass - 370zł.

JCH - 09-05-2006, 12:39

Podana była cena rzędu 1500-1600 zł. Jaan miał tę samą szybę (SPLINTEX) za ok. 300 zł.
No comments.

Anonymous - 09-05-2006, 14:41

sprostowanie: była to tylnia boczna szyba :wink:
Firebee - 15-05-2006, 23:04

info prasowe MMC:

"Pan Adam Męciński, dotychczasowy Kierownik Działu Sprzedaży, od 1 maja br. awansował na stanowisko Dyrektora Działu Sprzedaży MMC Car Poland. Do jego głównych zadań należy dalszy wzrost sprzedaży i zwiększanie udziału w rynku samochodów marki Mitsubishi w Polsce. Ważnym zadaniem jest również wzmocnienie wizerunku marki oraz rozwój współpracy z siecią dilerów Mitsubishi Motors."

GRATULUJEMY ADAMIE !!!

Pozdrawiam
Firek

Anonymous - 15-05-2006, 23:25

heh, moze w koncu cos ruszy!!
igi - 16-05-2006, 08:04

Adam gratulacje. :D :mrgreen:

EDIT

ZMIANY W ZARZĄDZIE MMC CAR POLAND

W związku z dynamicznym rozwojem działalności firmy MMC Car Poland, oficjalnego importera aut marki Mitsubishi w Polsce, w jej strukturze nastąpiły istotne zmiany. Po 3 latach pracy w Polsce Pan Tetsyua Oda, Dyrektor Generalny MMC Car Poland, wraca do centrali w Japonii. Zarządzanie firmą zostaje jednak powierzone polskiemu managmentowi, a mianowicie Panu Arkadiuszowi Tomali, który pełnić będzie funkcję Dyrektora Zarządzającego (CEO) oraz członka zarządu. Ponad to nową osobą ze strony Mitsubishi Corporation jest Pan Tsumutoku Yamada, który objął stanowisko Vice Prezesa Zarządu MMC Car Poland. W skład zarządu MMC Car Poland wszedł również Pan Krzysztof Ruciński – Dyrektor Finansowy i CFO. Od 1 maja br. na funkcję Dyrektora Sprzedaży awansował Pan Adam Męciński.

Pan Tsumutoku Yamada urodził się w 1950 roku w Osace (Japonia). W marcu 1974 roku uzyskał dyplom inżynierii mechanicznej na Wydziale Nauk Inżynieryjnych Uniwersytetu w Osace. Karierę zawodową rozpoczął w kwietniu 1974 roku w Mitsubishi Corporation. Będąc pracownikiem MC studiował rusycystykę na Uniwersytecie Harvard w Bostonie oraz stosunki międzynarodowe na Uniwersytecie Columbia w Nowym Jorku. Języka rosyjskiego uczył się na Moskiewskim Uniwersytecie Państwowym.
Przez siedem ostatnich lat Pan Yamada mieszkał i pracował w Moskwie, gdzie był Wiceprezesem ZAO Carnet-2000, Dystrybutora Hyundai Motor Corporation, firmy sprzedającej auta marki Mitsubishi na rynku rosyjskim. Obecnie Pan Yamada objął stanowisko Vice Prezesa Zarządu MMC Car Poland.
Pan Tsumutoku Yamada jest żonaty, ma dwoje dzieci. Poza biegłą znajomością języka rosyjskiego i angielskiego, od niedawna opanowuje język polski.

Pan Arkadiusz Tomala, dotychczasowy Dyrektor Operacyjny i COO został nowym Dyrektorem Zarządzającym i CEO oraz członkiem Zarządu MMC Car Poland.
Do Mitsubishi Motors przeszedł w listopadzie 2005 roku z firmy Kulczyk Tradex gdzie pracował od 1998 roku. W karierze ściśle związanej z motoryzacją piastował m.in. stanowisko kierownika marketingu dla marek Volkswagen, Audi i Porsche, później pracował jako kierownik działu sprzedaży samochodów Audi. Tuż przed związaniem się z marką Mitsubishi Pan Arkadiusz Tomala pełnił funkcję dyrektora sprzedaży samochodów Audi. Karierę zawodową rozpoczął w 1995 roku jako kierownik marketingu firmy Centra S.A.
Pan Arkadiusz ukończył Politechnikę Poznańską oraz Francusko Polską Wyższą Szkołę Nowych Technik Informatyczno-Telekomunikacyjnych. Jest żonaty, ma dwoje dzieci. Języki obce – angielski i francuski.
Pan Krzysztof Ruciński, obecnie Dyrektor Finansowy i CFO oraz członek Zarządu, za finanse MMC Car Poland jest odpowiedzialny od października 2005 roku. Karierę zawodową rozpoczął w 1991 roku w firmie Arthur Andersen, później pracował m.in. w IBM Polska i Universal Leaf Tobacco Poland (dyrektor finansowy i członek zarządu).
Pan Krzysztof jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, żonaty ma jedno dziecko. Jego pasją są narty, tenis i żeglarstwo.
Pan Adam Męciński, dotychczasowy Kierownik Działu Sprzedaży, od 1 maja br. awansował na stanowisko Dyrektora Działu Sprzedaży MMC Car Poland. Do jego głównych zadań należy dalszy wzrost sprzedaży i zwiększanie udziału w rynku samochodów marki Mitsubishi w Polsce. Ważnym zadaniem jest również wzmocnienie wizerunku marki oraz rozwój współpracy z siecią dilerów Mitsubishi Motors. Adam Męciński ukończył Wyższą Szkołę Przedsiębiorczości i Zarządzania w Warszawie. Z marką Mitsubishi jest związany nieprzerwanie od 2003 roku. Zainteresowania to motoryzacja, żeglarstwo, windsurfing i narciarstwo.

Anonymous - 16-05-2006, 11:18

gratulacje.własiwy człowiek na właściwym mejscu, ale kto teraz z nami bedzie sie kontaktowal???
pan Adam bedzie mieć masę roboty mniemam

Jackie - 16-05-2006, 11:35

Adam akurat jest z nami od początku i uczestniczy w życiu i tworzeniu klubu. Nie sądzę, żeby nas opuścił ;)
Pozdrawiam

Firebee - 16-05-2006, 13:06

Niestety po 3 latach opuszcza nas Pan Tetsuyo Oda.
Wielkie pozdrowienia dla niego od nas - Mitsumaniaków!
Dziękujemy za obecność na Zlocie w Grudziądzu i za podjęte podczas niego decyzje!

Anonymous - 16-05-2006, 22:33

Witam,

Dzięki za gratulacje. No roboty przybywa a nie ubywa. Jest 22.23 a ja w robocie. No coż, ale taki los. Mam nadzieję, że ruszy ale z tymi częściami to chyba będzie ciężko i tu wiele nie zmienię. Nadal to nie moja działka. Ja jestem odpowiedzialny za sprzedaż samochodów, marketing, PR i rozwoj sieci dealerskiej.
No ale mam nadzieję, że jak będzie więcej miśków to i części stanieją.
Co do tych części od Galanta co zdrożały 4 krotnie w ciagu 2 lat to faktycznie jest paranoja.
Nikt nie był w stanie mi tego wyjaśnić. Jak spotkam kogoś odpowiedzialnego w Holandii za politykę (a raczej kompletny brak polityki) cenową części zamiennych to kopnę go w du... od Mitsumaniaków :)

No cóż, wracam do pracy. Już niedługo usłyszycie w radiu nowa reklamę Lancera (RMF, 3-jka) + kilka stacji lokalnych. Proszę o opinię ? Te dobre i te złe.

Aha, mam pytanie. Mam sporo zdjęć z róźnych imprez Mitsubishi w Polsce i za granicą. Jeśli jesteście zainteresowani wrzuceniem tego na stronkę to proszę o info do kogo to mogę przesłać. Ja niestety mimo szczerych chęci nie mam na to czasu.

Pozdrawiam,

Adam

TNT - 17-05-2006, 08:28

Jeszcze raz gratulacje Adam, a zdjecia zawsze milo obejrzec cos podpatrzec a zdjcia to moze admini strony wrzuca moge rowniez ja do galeri Mitsumaniakow.