To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Carisme! - Czy warto się zainteresować?

Anonymous - 21-02-2008, 23:00

Power niesamowity 145KM , i po co komu MSX :biggrin: .

Jesli auto jest z Holandi a tak wynika z tablic wywozowych, to warto przeczytać o zasadach rejestracji aut z tego kraju , trochę na ten temat pisałem :wink:

Auto wygląda nieżle i ma 4 głosniki :shock: :mrgreen:

pzdr.

Mario - 21-02-2008, 23:10

piter23 napisał/a:
Auto wygląda nieżle i ma 4 głosniki
:D :D ciekawe jak to możliwe... :roll:
t_a_s - 22-02-2008, 10:27

Muszę gdzieś to napisać, wyżalić się :)
Powiedzcie mi, czy ludzie szukają naiwnych, dzwonię wczoraj do gościa o carismę, oczywiście piękny, bezwypadkowy itp, po czym znajduję ogłoszenie w komisie, to właśnie ta granatowa carisma, no nie, ale nawet laik zobaczy, że ona na 100% bita.
Poza tym gościu mówił, że ma 190 tys przebiegu, a już w komisie 152, czary mary i gdzieś 40 tysięcy wcięło, zero jakiejkolwiek uczciwości.

Anonymous - 22-02-2008, 14:23

t_a_s napisał/a:
zero jakiejkolwiek uczciwości.

zero uczciwości, ale za to miłośc, przyjażn i braterstwo od ponad 100 dni :biggrin:

t_a_s napisał/a:
czary mary i gdzieś 40 tysięcy wcięło

w komisach to standard, oni żyją z robienia ludzi w h..a.

pzdr

Mario - 22-02-2008, 14:34

Nic dziwnego...;/ Wychodzą z założenia nie ważne co sprzedać i w jakim stanie. Ważne by dużo dostać :doubt:
Tomashi - 22-02-2008, 23:24

piter23 napisał/a:

zero uczciwości, ale za to miłośc, przyjażn i braterstwo od ponad 100 dni :biggrin:
tiaaaaa... :D Jak w Matrixie :wink:

Kolega miał sposób: dzwonił w sprawie auta i gadał, że jest z drugiego końca Polski, i że chce znać co było z samochodem, bo będzie baaaardzo zły, jak zrobi te paręset km na daremno.
W 90% "wychodziły" niesprawdzone przebiegi, bicia i inne niesprawności.
Szlag trafia człowieka, choć w moim przypadku było OK (no, prawie) -zależy od sprzedawcy.
Niestety nieuczciwych jest zdecydowanie więcej.... :evil:

t_a_s - 23-02-2008, 10:30

A co myślicie o tym, widzę że ma wgniecenie w masce, ale może tylko to było, wnętrze wygląda praktycznie, jak nowe.

http://komiskarczew.otomo...t-C4261086.html

Robson86 - 23-02-2008, 10:38

Z miejsca za tania jak na ten rok :?
Ciezko cos znalezc bo niedosyc ze ciemny kolor samochodu to ktos wspanialomysle polal bo woda :evil:
...a w odbiciu flagi i komis :D
Szczeliny na masce jakies nie proporcjonalne ale wydaje mi sie ze tak bylo od samego wyjazdu z fabryki.
Jedna z podstawowych wersji wyposazeniowych
Pozdroo

t_a_s - 23-02-2008, 11:34

Zapewniają mnie o bezwypadkowości, pozwalają pojechać na dowolną stację diagnostyczną, wprawdzie nie wierzę za bardzo w takie rzeczy, ale mam kolegę, który może mi podjechać, więc może w poniedziałek pojedzie, na razie muszę policzyć, ile wyniosą mnie opłaty za to autko :)
Juiceman - 23-02-2008, 11:57

Robson86 napisał/a:
Z miejsca za tania jak na ten rok :?
Jedna z podstawowych wersji wyposazeniowych
Pozdroo

Mówcie co chcecie, ale ja jestem za leniwy, żeby płacić 22k pln i mieć podstawowe wyposażenie..... już nawet wole ten 1rok czy 2 kupić starszy ale na full wypasie; )

Co do Carusi z linka - polana wodą nie umyta?! WHY?
Lewa tylnia lampa wystaje po za obrys - nie łączy się z plastikiem z tylniej klapy...

Mario - 23-02-2008, 13:04

Juiceman napisał/a:
już nawet wole ten 1rok czy 2 kupić starszy ale na full wypasie
Dobre podejście 8) :D z którym się w zupełności zgadzam
Anonymous - 23-02-2008, 14:53

Juiceman napisał/a:
Lewa tylnia lampa wystaje po za obrys - nie łączy się z plastikiem z tylniej klapy...

zgadza się 8)

t_a_s napisał/a:
ile wyniosą mnie opłaty za to autko

kupując z komisu(płatnik Vatu) dostajesz fakturke Vat, więc nie musisz juz chodzić do Urzędu skarbowego i płacić 2% od wzbogacenia, tylko od razu idziesz do wydziału komunikacji i przerejestrowujesz auto.
Nowe tablice(lub zostaniesz przy starych jesli powiat ten sam), dowód rejestracyjny i wpis w karcie pojazdu. Tak więc 100 - 200 zl musisz wyłożyc 8) .

t_a_s napisał/a:
wnętrze wygląda praktycznie, jak nowe

fotek kierowcy jest przedarty 2-3 cm , niby niewiele ale ładnie to niewygląda, w aucie które ma niby 100tyś. :wink:

Juiceman napisał/a:
Mówcie co chcecie, ale ja jestem za leniwy, żeby płacić 22k pln i mieć podstawowe wyposażenie..... już nawet wole ten 1rok czy 2 kupić starszy ale na full wypasie; )

masz rację, lepiej brać ciut starszego na wypasie 8) , niż młodego golca, którego pózniej ciężko sprzedać :wink: .

t_a_s - 23-02-2008, 14:58

Ok, przyznaję rację, niech Wam będzie :) Komisy zaczynam omijać z daleka, tylko od prywatnych właścicieli, poza tym na takie autko trzeba OC i AC od razu, to troszkę duży koszt wychodzi, zresztą oglądałam sobie niedawno Vectrę B z 96 roku, tak z ciekawości i miała lepsze wyposażenie niż ta carisma.

Mam nadzieję, że w końcu coś uda mi się sensownego znaleźć, tylko zauważyłam, że przeważnie sprzedawane są carismy, które są powypadkowe, bo nikt nie chce się z dobrym egzemplarzem rozstawać :)

[ Dodano: 23-02-2008, 15:49 ]
http://auto.plius.lt/pirk...ji&id=1739726#1

wprawdzie po litewsku, ale co nieco można wywnioskować, to jest ze 100 km ode mnie.

Moomin - 23-02-2008, 19:28

A nie interesuje Cię Subaru Impreza? Jest do sprzedania w moim mieście. Widuję je często bo garażuje blisko mnie. Auto wygląda na zadbane, nie widziałem na nim nigdy żadnej rdzy, chodzi ładnie. Zerknij. Nie mam ze sprzedającym nic wspólnego, nawet go nie znam, ale gdyby sprzedawał je rok wcześniej to zamiast Miśka pewnie bym je wziął. W razie czego mogę zorganizować dobrego blacharza i mechanika do oględzin.
http://otomoto.pl/subaru-impreza-C4227904.html

Juiceman - 23-02-2008, 19:31

W tej subarynce tylko 4x4 mnie przekonuje :D i znowu golas;p