Nasze Miśki - Frankenstein CC5A
Rafal_Szczecin - 31-03-2009, 13:38
chcemy aktualne fotki franka i jego starszego braciszka !!!
harpagan - 31-03-2009, 16:36
Rafal_Szczecin napisał/a: | chcemy aktualne fotki franka i jego starszego braciszka !!! |
Postaram się coś wrzucić w najbliższych dniach
Franek przeszedł przegląd bez zastrzeżeń
Rafal_Szczecin - 05-04-2009, 01:15
ciagle czekamy
harpagan - 16-04-2009, 10:40
No to ciach
Rafal_Szczecin - 16-04-2009, 13:07
uuuu widac, ze staruszek jeszcze nie wyklepany, dlugo kazales sobie czekac na zdjecie, czekamy na wiecej !!!!
harpagan - 21-04-2009, 08:20
Z w pewnym sensie młodszym bratem ( no bo przecież mają wspólnego ojca ) czyli najładniejszym wozidłem z WWA
Fotka Kofiego
Marcin-Krak - 21-04-2009, 11:28
Na tym zdjęciu Franek wydaje się taki mały i niewinny
Rafal_Szczecin - 21-04-2009, 17:51
elegancja
Anonymous - 21-04-2009, 18:08
W środku też elegancja - te fotele, ta kierownica. Fiu, fiu..
pawliku - 22-04-2009, 20:19
a czyje to VR-4 bo tyle już jest ich w Polsce że już nie rozróżniam które jest od kogo
rosomak1983 - 23-04-2009, 02:15
Cytat: | a czyje to VR-4 bo tyle już jest ich w Polsce że już nie rozróżniam które jest od kogo |
pawliku, harpagan napisał/a: | czyli najładniejszym wozidłem z WWA |
[pisze wyraznie mamy jedno takie w Warszawie
pawliku - 23-04-2009, 10:32
rosomak1983 napisał/a: | Cytat: | a czyje to VR-4 bo tyle już jest ich w Polsce że już nie rozróżniam które jest od kogo |
pawliku, harpagan napisał/a: | czyli najładniejszym wozidłem z WWA |
[pisze wyraznie mamy jedno takie w Warszawie | spoko dzisiaj już zakumałem o kogo chodzi
harpagan - 03-06-2009, 09:39
Znow dawno sie nic nie dzialo to teraz dla odmiany troche ponarzekam
Wczoraj przy okazji troche bardziej dynamicznej jazdy jak bumerang wrocil problem o ktorym pisalem na poprzedniej stronie. Kilka mocniejszych dohamowan z predkosci w zadnym wypadku nie przekraczajacych dwoch cyfr i przy ostatnim juz spokojnym z 80 do 0 o mało nie zaparkowalem w kufrze ladnego VTi
Problemy pojawily sie po zmianie klockow z textarow na juridy. Naprawde nie trzeba wiele aby wykonczyc uklad hamulcowy i teraz zaczynam sie zastanawiac. Czy problem lezy tylko po stronie slabych klockow?
Warto dopisac, ze plyn DOT4 byl wymieniany jakies +/- 15kkm razem z kompletnym remontem hebelkow z tylu (tarcze, klocki, przewody, wszystkie uszczelnienia)
Nie sprawdzalem grubosci przedniej tarczy i chyba od tego zaczne i zadecyduje czy do wymiany tylko klocki czy pojdzie juz komplet razem z plynem.
Jakies sugestie co do ewentualnego zestawu ?
Skoro jestem przy hamulcach to musze wspomniec o tym, ze tarcze z tylu wygladaja katastrofalnie. Tam uzywane jest moze z 30% powierzchni. Spotkalem sie z tym juz w kolejnym GTi i powoli zaczynam tesknic za starymi dobrymi bebnami. Jest jakis sposob na poprawienie dzialania tego elementu ?
Nastepny do powodow do narzekan jest zawias. Zaczal, troche jeczec i stukac zarowno z przodu jak i z tylu. Franek nie prowadzi sie tez tak pewnie jak wczesniej. Z poczatkiem przyszlego miesiaca zawita do ASKO/Folcaru na zdiagnozowanie pacjenta i w zaleznosci od wynikow tej operacji zobaczymy co dalej.
Ostatni i chyba w przypadku codziennosci najbardziej irytujacy temat, to dziwne zgrzytanie, ktore raz sie pojawia raz nie. Na moje ucho dzwieki dochodza z przodu. Brzmi troche tak jakby dochodzilo z hamulcy (do ich stanu nie mam zastrzezen), ale dzialo sie to i przed wymiana klockow i po. Zarowno na wcisnietym hamulcu jak i wcisnietym gazie czy sprzegle. Zgrzyta poprostu jak ma ochote i meczy ucho. Czuc tez ze cos przyciera przy trzymaniu nogi na kazdym z pedalow.
Podnosilem samochod krecilem kolami - nie slychac. Jestem pewny ze nie trze o nic opona.
Ciezko okreslic ten dzwiek - zgrzyt albo inaczej mowiac chrupanie.
Mam lekkie problemy z lozyskiem oporowym sprzegla, czy to moze byc to ?
pawela - 03-06-2009, 10:42
harp, chyba czerwień swego czasu narzekał strasznie na juridy, potem kilka osób na coltmanii tylko potwierdzało.
Co do zgrzytania - sprawdź, czy przy okazji montażu klocków znalazły się w zacisku wszystkie blaszki
tresorex - 03-06-2009, 14:18
ot polska właśnie... piękne samochody na zaśmieconych, rozjeżdżonych trawnikach przy starym asfalcie i jeszcze starszym krawężniku z krzaczorami w tle
|
|
|