To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - custom COLT by pawela

pawela - 25-07-2008, 17:08

rosomak1983 napisał/a:
Paweła przypomominam ze jesli Ci zalezy na wygladzie oryginału skombinuj sobie emblemat na przód!!! Od razu inaczej będzie wygladał!

Patrz zapomniałem o tym. :shock: I zgadzam się. Emblemat był, ale ktoś sobie go pożyczył... :roll:
I przyznam, że mam na niego chrapkę, już szukam :)

londolut napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
Paweła przypomominam ze jesli Ci zalezy na wygladzie oryginału skombinuj sobie emblemat na przód!!! Od razu inaczej będzie wygladał!
Głowienie się kolesi w beemach "Co to za fura siedzi mi na dupie przy 170km/h" jest bardziej nakręcające niż wygląd oryginału ;)

HaHaHa :D No tak, coś w tym jest :badgrin:

rafq - 26-07-2008, 14:23

pawela napisał/a:

i tymczasowy dupowóz kolegi rafq : dreswagen JETwagen

Oczywiście zbieram na kolejnego colta :twisted: nie myślcie sobie że zamierzam się tym wozić nie wiadomo ile :D poza tym nie moje :)

głębokie ukłony w stronę naszego dyżurnego fotografa-grafika :wink:

Rafal_Szczecin - 01-08-2008, 08:15

pochwal sie :D
Marino - 01-08-2008, 13:16

widzę ładne coś.... rafq, ładne zdjęcia od Maklaka poprosimy, chłopaki kupili colta na spółkę, pracują też w tym samym obozie pracy, mam nadzieje ze razem mieszkać nie będziecie....
rafq - 01-08-2008, 15:20

Rafal_Szczecin napisał/a:
pochwal sie :D

już niebawem :wink:

Marino napisał/a:
ładne zdjęcia od Maklaka poprosimy

jak wyżej plus musimy go jeszcze złapać :)

Marino napisał/a:
chłopaki kupili colta na spółkę, pracują też w tym samym obozie pracy, mam nadzieje ze razem mieszkać nie będziecie....

Prawie jak bracia :D

pawela - 01-08-2008, 15:29

no to uchylę rąbka tajemnicy :)

Po tygodniach negocjacji udało się. Dziś na naszym podwórku zawitał II COLT ->
'93 CA5A GTI :twisted: Kupiony od grzechocolt. Jesteśmy świadomi, że w colciaka musimy włożyć trochę pracy. Ale włożyliśmy jej wiele (a pieniędzy jeszcze więcej :roll: ) w moje CA4A i rafqa C52A to włożymy i w nasz wspólne GTi.
Na razie nowy colt będzie stał na podwórku, od czasu do czasu gdzieś go przegonimy. Oczywiście mój srebrny zostaje, uwielbiam to auto i będę nim dalej śmigał na co dzień.
Dziś na szybko 2 fotki robione komórką, gdy tankowaliśmy wracając do domu:

i 2, kiedy był jeszcze w rękach poprzedniego właściciela:

'
Na jutro mamy zaplanowane pogrzebać przy nim nieco, wszystko opiszemy.

PS, Ciągle mi się ręce trzęsą :lol:

Cytat:
Prawie jak bracia :D

stary ile to już lat :wink:

rafq - 01-08-2008, 15:35

Z takich rzeczy na początek nadmienię, że na razie prowizorycznie poskładałem dolot, bo miał lewy zasys i misiek pracował bardzo nerwowo, wymieniłem żarówkę z prawej lampy, uruchomiłem i zamocowałem prawy kierunek tak jak fabryka przykazała :)

Dzisiaj pierwsza rzecz to regulacja wolnych, później zobaczymy.

Co do samej jazdy pierwszy raz jechałem do pracy z rogalem na twarzy, a zwleczenie się rano z łóżka było przyjemnością :D

Wczoraj zrobione 50 kilometrów i muszę niemiło stwierdzić, że jak to w GTI, wskazówka paliwa opada w oczach mimo delikatnej jazdy... Ale wrażenia z pracy motoru są bezcenne i pozostają na całe życie :)

Chyba się zakochałem...

pawela - 01-08-2008, 16:00

Cytat:
Wczoraj zrobione 50 kilometrów i muszę niemiło stwierdzić, że jak to w GTI, wskazówka paliwa opada w oczach mimo delikatnej jazdy... Ale wrażenia z pracy motoru są bezcenne i pozostają na całe życie :)

Dlatego telefon nie odbierał :evil:
I dlatego ja dziś go zawijam :D

Anonymous - 01-08-2008, 16:32

rafq napisał/a:
wskazówka paliwa opada w oczach mimo delikatnej jazdy

Wydaje Ci się-moje autko pali 9-10 nawet przy wyskokach około 200km/h :D

czarnuch23 - 01-08-2008, 18:05

az nie moge uwierzyc czerwien bo moj 1.6 przy jezdzie z predkoscia 200 po autostradzie z poznania skotlowal 9,8l na 100 a 1.8 jest bardziej lase na paliwo....
rafq - 01-08-2008, 18:52

pawela napisał/a:

Dlatego telefon nie odbierał :evil:

Telefon padł, za dobrze się nim jeździło żeby wracać do domu i ładować koma :twisted: poza tym jakoś tak nie po drodze było :roll:

Czerwien napisał/a:

Wydaje Ci się-moje autko pali 9-10 nawet przy wyskokach około 200km/h :D

Możliwe, w końcu te wskaźniki nie są miarodajne i nie pokaże co do litra :)

Byłbym zapomniał...

Niestety poglądowe, robione na szybko z koma...

Anonymous - 01-08-2008, 19:15

nice
;)

Cezar - 01-08-2008, 22:32

no to gratuluje chlopaki zakupu :D
Marino - 02-08-2008, 09:45

rafq, pawela, bardzo tajemnicza sprawa... nic nikomu sie nie pochwalili, konspiracja niczym z filmu szpiegowskiego. gratulacje z powodu zakupu, no ale tak jak Paweła wspomniał colciak wymaga troche pracy i chodzenia przy nim.
pawela - 02-08-2008, 11:49

Marino napisał/a:
rafq, pawela, bardzo tajemnicza sprawa... nic nikomu sie nie pochwalili, konspiracja niczym z filmu szpiegowskiego. gratulacje z powodu zakupu, no ale tak jak Paweła wspomniał colciak wymaga troche pracy i chodzenia przy nim.

hehe, a co mieliśmy się pucować ;) a jakby nie wyszło... A tak się udało i pokazujemy Wam efekty.
W poniedziałek bierzemy się ostro za GTika :)

A to widok z mojego okna rano :D