To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Zostałem Półmitsumaniakiem...

sibi - 02-08-2008, 21:48

Sruba napisał/a:
sibi, jeszcz nie ocipialem :lol:
ten samochod mial zawieche h&r (-40mm, albo lepiej) i dostal serie, bo nie dalo sie nim jezdzic po polskich drogach. wiec o 20' nawet nie mysle, a tym bardziej o przeprogramowywaniu skrzyni...

no nie żebym Ciebie namawiał tylko jest taka możliwość a co do felg to fajowe są :D

sruba - 29-09-2008, 15:52

no to moje Mitsumaniactwo uleglo dalszej degradacji...
wczoraj nabylem VW Golfa MK III 1.9 TDi kombi :lol:
fotki wrzuce jak wroce do domu i go obfotografuje :wink:

akbi - 29-09-2008, 16:39

Sruba napisał/a:

nikt nie jesst doskonaly :D :P

Anonymous - 29-09-2008, 16:50

Sruba napisał/a:
wczoraj nabylem VW Golfa MK III 1.9 TDi kombi

Dosyć chaotyczne te Twoje wybory... :roll:

Marcin-Krak - 29-09-2008, 17:44

Czerwien napisał/a:

No jak .. 2 VW ma :wink:
Wyszło do jakiej marki Sruba, ma tak naprawdę słabość :lol: :wink:

sruba - 29-09-2008, 18:46

Czerwien napisał/a:

?? why ??

[ Dodano: 29-09-2008, 19:04 ]
przedmiot zamieszania:

Anonymous - 29-09-2008, 22:43

akbi napisał/a:
Sruba napisał/a:

nikt nie jesst doskonaly :D :P

Powiem tak.... Starość nie radość :D mam nadzieje, ze mnie to nie dotknie :mrgreen:

sruba - 30-09-2008, 09:47

Rangarok napisał/a:
Starość nie radość mam nadzieje, ze mnie to nie dotknie

odezwal sie ten, co jezdzi Eclipsem :D

sibi - 11-10-2008, 12:53

Sruba ale co Ciebie skłoniło do takiego wyboru .......... wszystko ale nie TOOO :(
Kaleid - 11-10-2008, 18:43

sibi napisał/a:
Sruba ale co Ciebie skłoniło do takiego wyboru .......... wszystko ale nie TOOO :(

Ja go trochę rozumiem....przynajmniej pytając w serwisie o ceny części, nie trzeba mieć pod ręką zestawu do reanimacji :)

Anonymous - 11-10-2008, 20:40

Prawda jest taka że jak sie dba o samochód to i golf sie odwdzięczy :!:
sruba - 12-10-2008, 16:04

sibi napisał/a:

przyznam szczerze, ze troche mnie dziwi podejscie niktorych z Was do tematu innych marek.
TOOO, tzn co ?
ze Golf ?
ze Volkswagen ?
pewnie, ze tak.
jest ekonomiczniejszy (paliwo), tanszy w utrzymaniu, latwiej z czesciami i jest... trwalszy od, bez kozery, wiekszosci marek jezdzacych po naszych drogach.

i to chyba wszystko wyjasnia.

Anonymous - 12-10-2008, 20:45

Sruba napisał/a:

przyznam szczerze, ze troche mnie dziwi podejscie niktorych z Was do tematu innych marek.
TOOO, tzn co ?
ze Golf ?
ze Volkswagen ?
pewnie, ze tak.
jest ekonomiczniejszy (paliwo), tanszy w utrzymaniu, latwiej z czesciami i jest... trwalszy od, bez kozery, wiekszosci marek jezdzacych po naszych drogach.

i to chyba wszystko wyjasnia.

Mysle, ze niektorzy patrza na Golfa przez pryzmat "sredniej" opinii jaka tworzy golfiarze Mk II w starych, zniszczonych i pseudo stjuningowanych samochodach.

Samochod, jak samochod - na pewno popularny (tanie czesci) i ekonomiczny.

W tak w ogole to wiekoszosc robi sobie z ciebie Z A R T Y :D

Anonymous - 12-10-2008, 22:54

Sruba napisał/a:
trwalszy od, bez kozery, wiekszosci marek jezdzacych po naszych drogach

Wiesz, ja mam poloneza z 99, który do tej pory ma tylko wymieniane płyny i rozrząd, a jest użytkowany codziennie i to często w paskudnych warunkach :) Z kolei golfy z podobnego rocznika są u nas w warsztatach stałymi bywalcami, mimo że właściciele na nie chuchają i dmuchają :) Przysparza mi to nieco wrogów w mieście, które jest ponoć mekką "golfiarzy" (z tą mekką to nie przesada - w Tczewie sąsiedzi pytają mnie, czemu nie mam golfa, skoro jestem z Bytowa :shock: ). Więc z tą trwałością to... :)
A tak poważnie - wszystko zależy od egzemplarza i od tego, czego oczekujesz od auta. Jak chcesz mieć auto do jeżdżenia po mieście, do którego masz tanie części i każdy warsztat na pomorzu potrafi Ci to naprawić, to golf jest dobrym wyborem. Jeśli trafisz na dobry egzemplarz i nie będziesz go katował, to nawet za często nie będziesz mechanika odwiedzał. Najważniejsze, żebyś był zadowolony :)

sibi - 14-10-2008, 22:20

Lothar napisał/a:
Przysparza mi to nieco wrogów w mieście, które jest ponoć mekką "golfiarzy" (z tą mekką to nie przesada - w Tczewie sąsiedzi pytają mnie, czemu nie mam golfa, skoro jestem z Bytowa :shock: ).

Hmm tego to nie słyszałem ale fakt golfów to co nie miara jest w Bytowie no i na szczęście nie potwierdzam tej opinii (Cari i Grand Voyek) a co do golfa to Śruba sorki za ten pościk ale nie lubię tego co pospolite bo jak ktoś w sklepie krzyknie że golfa kradną na parkingu to cały sklep opustoszeje fakt faktem to i voyek niedługo będzie miał takie miano ale puki co jeszcze mu dużo do golfa :mrgreen: