To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - G0 AKBI

akbi - 18-08-2009, 22:15

Galancik dostal dzisiaj 24 nowe popychacze :D
Niestety silnik nie zostal dzisiaj do konca zlozony, wiec na odglos poprawionych "efektow dzwiekowych" musze poczekac do jutra :)

... przy okazji nadszedl czas na wymiane oleju ... wiec poszla kolejna 4l banka Valvoline Maxlife 10W40

Anonymous - 18-08-2009, 22:17

akbi, ceramizer nie pomogl?
akbi - 18-08-2009, 22:22

deenbe napisał/a:
akbi, ceramizer nie pomogl?

nie :) :P

Anonymous - 18-08-2009, 22:26

akbi, mam nadzieje ze bardziej nie zaszkodzil.

ps. jakie koszty popychaczy?

akbi - 19-08-2009, 06:45

deenbe napisał/a:
akbi, mam nadzieje ze bardziej nie zaszkodzil.

ps. jakie koszty popychaczy?

zaszkodzic raczej nie zaszkodzi ... uwazam jednak, ze popychacze to kwestia ..."mechaniczna" i zaden plyn tego nie naprawi. Mysle, ze jesli juz ... to gte plyny moga pomagacale zapobiegawczo a nie naprawczo.

Koszt ... 24szt x 20pln

Krzyzak - 19-08-2009, 07:53

Nie wyrzucaj starych popychaczy - ja chetnie je "przygarne", jesli zamierzasz sie ich pozbyc. Po prostu wiem jak sprawdzic i wybrac dobre a oryginalne popychacze jednak sa najlepszej jakosci.
Mialem okazje poprawiac popychacze-podroby i polowa z nich nie trzymala cisnienia. Trzeba bylo zalozyc polowe starych, ktore - pomimo malych wzerow - byly cichutnie i doskonale trzymaly cisnienie.

akbi - 19-08-2009, 08:28

Krzyzak napisał/a:
Nie wyrzucaj starych popychaczy

jasne, że nie wyrzucę

Krzyzak napisał/a:
ja chetnie je "przygarne",

:) ...zostawię je jednak sobie .... chociażby z tego powodu co piszesz dalej ... nie wiem jak to będzie za np 10 tys km na tych co kupiłem ... a z tego co było widać, to na pewno połowa "starych" popychaczy była jeszcze w dobrym stanie.

Rafal_Szczecin - 19-08-2009, 20:19

akbi napisał/a:
Koszt ... 24szt x 20pln

widze,ze wszyscy bierzemy popychacze od tej samej osoby :D
ja czekam az dojdzie do mnie ta paczka z 24 niespodziankami :D

akbi - 19-08-2009, 20:40

Rafal_Szczecin napisał/a:
widze,ze wszyscy bierzemy popychacze od tej samej osoby :D

a nieeee :P
Ja kupiłem w IC :P ... wiem, że Marek miał w tej samej cenie, ale .. tu miałem już na miejscu do odbioru, a przy okazji kupowałem jeszcze parę rzeczy.

Dzisiaj odebrałem z "dziupli" Galanta i .... teraz silnik słyszę jedynie jak wyłączę radio i klimę :D

ps' Śruba ... to przyznaj się, że G0 AKBI jechało Ci się lepiej niż swoim ałdi :badgrin: :badgrin: :badgrin: :P

sruba - 19-08-2009, 21:04

akbi napisał/a:
ps' Śruba ... to przyznaj się, że G0 AKBI jechało Ci się lepiej niż swoim ałdi

wrażenia estetyczne najgorsze nie były, ale:
po 1. sprzęgło chodzi Ci dużo ciężej niż w Ałdi, po 2. mam lepszy kolor samochodu i wreszcie po 3. moje radyjko gra dużo lepiej (i jest intuicyjne w obsłudze !) :P

Anonymous - 19-08-2009, 21:10

sruba napisał/a:
po 1. sprzęgło chodzi Ci dużo ciężej niż w Ałdi,

jak to porownales:D jak u siebie nigdy nie wcisnales:P

akbi - 19-08-2009, 21:14

sruba napisał/a:
sprzęgło chodzi Ci dużo ciężej niż w Ałdi

na pewno ciężej niż w Twoim automacie :lol:
sruba napisał/a:
mam lepszy kolor samochodu

tu się zgadzam ...też szukałem czarnego, ale takowych nie ma :(

sruba napisał/a:
moje radyjko gra dużo lepiej (i jest intuicyjne w obsłudze !)

:lol: :lol: :lol: powiedz lepiej, że zgubiłeś się w menu jak chciałeś włączyć Radio Maryja

sruba napisał/a:
wrażenia estetyczne najgorsze nie były

a tu akurat mnie zdziwiłeś, bo Galant był nieodkurzony :D

sruba - 19-08-2009, 21:35

ale ja nie pisałem o bezkresnym bałaganie (delikatnie rzecz ujmując) panującym w Twoim GO AKBI, tylko o ogólnym wrażeniu z jazdy. fajna jest skrzynka (o czym Ci wspomniałem), podobają mi się też zegary (choć to ciągłe podświetlenie zmyliło mnie na tyle, że o braku świateł zorientowałem się w momencie kiedy wyłączyłem silnik i chciałem światła właśnie wyłączyć - oczywiście jest to kwestia przyzwyczajenia). nie zauważyłem też specjalnie wielkiej różnicy w komforcie jazdy pomiędzy Twoimi 17' i moimi 16' (co może skończyć się powiększeniem moich felg w przyszłym sezonie), choć niewątpliwie Gal jest twardszy od Ałdicy (i wydaje na nierównej drodze odgłosy :lol: ). ogólnie może być. choć po przejażdżce utwierdziłem się lekuchno w słuszności mojego niedawnego wyboru (czyt: w zakupie FAUZEKSa).
Krzyzak - 20-08-2009, 08:01

sruba napisał/a:
Gal jest twardszy od Ałdicy

to akurat pozytywne zaskoczenie, bo myslalem, ze bedzie odwrotnie - niemal kazda, ktora jezdzilem byla tak twarda, ze kazda najmniejsza dziurka w drodze obijala mi zoladek :)
tym niemniej Akbi ma wersje Sport a ona jest twardsza i nizsza od standardu - prawda Arku?

akbi - 20-08-2009, 20:58

Krzyzak napisał/a:
tym niemniej Akbi ma wersje Sport a ona jest twardsza i nizsza od standardu - prawda Arku?

nieprawda :P
standardowe zawieszenie w SE jest identyczne jak w zwykłym Galancie, niemniej jednak była możliwość "obniżenia" ... chyba na zamówienie, ale ... chyba taka sama możliwość istnieje/istniała i w zwykłym Galancie.

Co do porównań Galanta i Audi ... ostatnio kilka tysięcy km zrobiłem Audi A4 /model wyższy od Sruby/ i przyznam, że nie czuje różnicy ... ja mam kółka 215/45/17 a Audi 225/45/17