Nasze Miśki - G0 AKBI
akbi - 18-08-2009, 22:15
Galancik dostal dzisiaj 24 nowe popychacze
Niestety silnik nie zostal dzisiaj do konca zlozony, wiec na odglos poprawionych "efektow dzwiekowych" musze poczekac do jutra
... przy okazji nadszedl czas na wymiane oleju ... wiec poszla kolejna 4l banka Valvoline Maxlife 10W40
Anonymous - 18-08-2009, 22:17
akbi, ceramizer nie pomogl?
akbi - 18-08-2009, 22:22
deenbe napisał/a: | akbi, ceramizer nie pomogl? |
nie
Anonymous - 18-08-2009, 22:26
akbi, mam nadzieje ze bardziej nie zaszkodzil.
ps. jakie koszty popychaczy?
akbi - 19-08-2009, 06:45
deenbe napisał/a: | akbi, mam nadzieje ze bardziej nie zaszkodzil.
ps. jakie koszty popychaczy? |
zaszkodzic raczej nie zaszkodzi ... uwazam jednak, ze popychacze to kwestia ..."mechaniczna" i zaden plyn tego nie naprawi. Mysle, ze jesli juz ... to gte plyny moga pomagacale zapobiegawczo a nie naprawczo.
Koszt ... 24szt x 20pln
Krzyzak - 19-08-2009, 07:53
Nie wyrzucaj starych popychaczy - ja chetnie je "przygarne", jesli zamierzasz sie ich pozbyc. Po prostu wiem jak sprawdzic i wybrac dobre a oryginalne popychacze jednak sa najlepszej jakosci.
Mialem okazje poprawiac popychacze-podroby i polowa z nich nie trzymala cisnienia. Trzeba bylo zalozyc polowe starych, ktore - pomimo malych wzerow - byly cichutnie i doskonale trzymaly cisnienie.
akbi - 19-08-2009, 08:28
Krzyzak napisał/a: | Nie wyrzucaj starych popychaczy |
jasne, że nie wyrzucę
Krzyzak napisał/a: | ja chetnie je "przygarne", |
...zostawię je jednak sobie .... chociażby z tego powodu co piszesz dalej ... nie wiem jak to będzie za np 10 tys km na tych co kupiłem ... a z tego co było widać, to na pewno połowa "starych" popychaczy była jeszcze w dobrym stanie.
Rafal_Szczecin - 19-08-2009, 20:19
akbi napisał/a: | Koszt ... 24szt x 20pln |
widze,ze wszyscy bierzemy popychacze od tej samej osoby
ja czekam az dojdzie do mnie ta paczka z 24 niespodziankami
akbi - 19-08-2009, 20:40
Rafal_Szczecin napisał/a: | widze,ze wszyscy bierzemy popychacze od tej samej osoby |
a nieeee
Ja kupiłem w IC ... wiem, że Marek miał w tej samej cenie, ale .. tu miałem już na miejscu do odbioru, a przy okazji kupowałem jeszcze parę rzeczy.
Dzisiaj odebrałem z "dziupli" Galanta i .... teraz silnik słyszę jedynie jak wyłączę radio i klimę
ps' Śruba ... to przyznaj się, że G0 AKBI jechało Ci się lepiej niż swoim ałdi
sruba - 19-08-2009, 21:04
akbi napisał/a: | ps' Śruba ... to przyznaj się, że G0 AKBI jechało Ci się lepiej niż swoim ałdi |
wrażenia estetyczne najgorsze nie były, ale:
po 1. sprzęgło chodzi Ci dużo ciężej niż w Ałdi, po 2. mam lepszy kolor samochodu i wreszcie po 3. moje radyjko gra dużo lepiej (i jest intuicyjne w obsłudze !)
Anonymous - 19-08-2009, 21:10
sruba napisał/a: | po 1. sprzęgło chodzi Ci dużo ciężej niż w Ałdi, |
jak to porownales:D jak u siebie nigdy nie wcisnales:P
akbi - 19-08-2009, 21:14
sruba napisał/a: | sprzęgło chodzi Ci dużo ciężej niż w Ałdi |
na pewno ciężej niż w Twoim automacie
sruba napisał/a: | mam lepszy kolor samochodu |
tu się zgadzam ...też szukałem czarnego, ale takowych nie ma
sruba napisał/a: | moje radyjko gra dużo lepiej (i jest intuicyjne w obsłudze !) |
powiedz lepiej, że zgubiłeś się w menu jak chciałeś włączyć Radio Maryja
sruba napisał/a: | wrażenia estetyczne najgorsze nie były |
a tu akurat mnie zdziwiłeś, bo Galant był nieodkurzony
sruba - 19-08-2009, 21:35
ale ja nie pisałem o bezkresnym bałaganie (delikatnie rzecz ujmując) panującym w Twoim GO AKBI, tylko o ogólnym wrażeniu z jazdy. fajna jest skrzynka (o czym Ci wspomniałem), podobają mi się też zegary (choć to ciągłe podświetlenie zmyliło mnie na tyle, że o braku świateł zorientowałem się w momencie kiedy wyłączyłem silnik i chciałem światła właśnie wyłączyć - oczywiście jest to kwestia przyzwyczajenia). nie zauważyłem też specjalnie wielkiej różnicy w komforcie jazdy pomiędzy Twoimi 17' i moimi 16' (co może skończyć się powiększeniem moich felg w przyszłym sezonie), choć niewątpliwie Gal jest twardszy od Ałdicy (i wydaje na nierównej drodze odgłosy ). ogólnie może być. choć po przejażdżce utwierdziłem się lekuchno w słuszności mojego niedawnego wyboru (czyt: w zakupie FAUZEKSa).
Krzyzak - 20-08-2009, 08:01
sruba napisał/a: | Gal jest twardszy od Ałdicy |
to akurat pozytywne zaskoczenie, bo myslalem, ze bedzie odwrotnie - niemal kazda, ktora jezdzilem byla tak twarda, ze kazda najmniejsza dziurka w drodze obijala mi zoladek
tym niemniej Akbi ma wersje Sport a ona jest twardsza i nizsza od standardu - prawda Arku?
akbi - 20-08-2009, 20:58
Krzyzak napisał/a: | tym niemniej Akbi ma wersje Sport a ona jest twardsza i nizsza od standardu - prawda Arku? |
nieprawda
standardowe zawieszenie w SE jest identyczne jak w zwykłym Galancie, niemniej jednak była możliwość "obniżenia" ... chyba na zamówienie, ale ... chyba taka sama możliwość istnieje/istniała i w zwykłym Galancie.
Co do porównań Galanta i Audi ... ostatnio kilka tysięcy km zrobiłem Audi A4 /model wyższy od Sruby/ i przyznam, że nie czuje różnicy ... ja mam kółka 215/45/17 a Audi 225/45/17
|
|
|