Świętokrzyskie - Luźne rozmowy o wszystkim...
Robson86 - 19-02-2008, 01:49
norb napisał/a: | Jednym słowem korzystanie w pełni z uroków zimowych wakacji skoro już niedługo się skończą i będzie trzeba wrócić do tego zueeego świata zarabiania i pracowania ;] |
ee tam studia dzienne to dopiero sa wakacje i libacja non stop
norb napisał/a: | gram często w bilard w "9 bili", |
tez tam bywam czesto...ale juz mi sie nudzi pomalutku....
norb napisał/a: | Osobiście wolny czas spędzam ostatnio na treningach sztuk walki |
ja szukam czegos takiego wlasnie, ale w celu jakiegos zainteresowania tylko
Chodzilem na karate, krav'ke i sie zawiodlem troszke...
Pozdroo
sion2002 - 19-02-2008, 09:01
norb napisał/a: | UUuuu Sion, nie zdradzałeś się z planami. Czyżby galant dał Ci aż tak w kość? |
Nie zdradzałem się poniewaz pomysł padł w piatek wieczorkiem, wczoraj podjąłem decyzję. Głównie chodzi o koszty - paliwko, drugi powód to ten, że przyda sie cos nowszego niż 1993 Aktualnie siedze dwa - trzy razy dzienie ma mobile.de i przeglądam czy nie pojawia się coś ciekawego. Miał może ktos z Was bliżej do czynienia z Carisma lub Galem (po 1997) na ON? Jak to sie sprawuje? Fajnie byłoby zostać w "rodzince" ale jak sie nic nie znajdzie ...
Pozdrawiam
Wiktor - 19-02-2008, 09:04
sion2002 napisał/a: | Jeszcze nie sprecyzowane - ostateczna decyzja zapadła dzisiaj. Coś do 12-13000. Raczej będzie wycieczka do Niemiec. W dodatku ze względów ekonomicznych czeka mnie przesiadka na ON. Jutro miałem być w Wiedniu ale sprzątnęli mi Carismę z przed nosa (2001 1.9TD za 2700 euro ). Zobaczymy co będzie. Najchętniej coś z Mitsu do 3000 euro. Na Allegro jest jeden Galant z 1997 w kombi ale wydaje sie trochę niepewny. Poczekamy, zobaczymy
Underground oczywiście 1 |
Sion a gdzie dokladnie w wiedniu miałeś ta carisme do kupienia??? pytam z ciekawości, kilka razy do roku jestem właśnie w wiedniu,
Robson86 - 19-02-2008, 09:44
sion2002 napisał/a: | Miał może ktos z Was bliżej do czynienia z Carisma lub Galem (po 1997) na ON? |
proponuje dac ogloszenie w Carisma i Galant (z tego co wiem to Galanty z dieslem nie naleza do udanych....)
Pozdroo
Ale sie OT porobilo
Wiktor - 19-02-2008, 10:06
Co do diesla, to na Twoim miejscu zastanowil bym sie nad kupnem mitsubishi diesla. Kiedys nawet Ci chyba mówilem jakie problemy mial znajomy wlasnie z galantem dieslem (tyle ze ta wersja co ty masz), poczytaj sobie na forum galant ale raczej nikt za specjalnie tego silnika nie wychwala, jesli galant to tylko 2.5 v6, niesmiertelny silnik a i gaz bardzo dobrze znosi,
a co do silnika diesla w galancie ea, on ma tylko 90 KM i nie jest on ani szybki ani ekonomiczny,
jesli diesel to moim zdaniem tylko VW - oni sie w tych silnikach specjalizuja,
co do silnika w cari nie mialem z nim stycznosci także nic nie powiem
sion2002 - 19-02-2008, 11:41
Dzięki Wiktor za pomoc. Właśnie tak podejrzewałem z tym Galem. Natomiast cały czas zastanawiam się jeszcze nad ta Carismą. Jeśli chodzi o Gala 2,5 V6 to jest to temat, który kiedyś napewno u mnie powróci - nie odpuszczę temu samochodzikowi
Lecę na forum Carismy - zobaczymy co piszą o ON - ewentualnie założę nowy temat - może mnie nie objadą
Pozdrawiam
Anonymous - 19-02-2008, 12:04
Nie namawiam do zdrady(gdzieźby ) ale mam bardzo dobre doświadczenia z silnikami diesel Mercedesa. Praktycznie wszystkie którymi jeździłem (190 2.0D, C 220 CDI,124 2.5 D i inne) Tyle,że w tej kasie raczej nie znajdziesz w miarę nowego merca Prędzej BMW
Cytat: | ee tam studia dzienne to dopiero sa wakacje i libacja non stop |
Tja,a kto nam już od miesiąca zrzędzi że przez studia ledwo żyje? Byłem przez rok na AŚ więc coś o studiach dziennych wiem
Cytat: | ja szukam czegos takiego wlasnie, ale w celu jakiegos zainteresowania tylko
Chodzilem na karate, krav'ke i sie zawiodlem troszke... |
Szkoły walki już mnie nudzą, może poza kieleckim shotokan i jujitsu na polibudzie nie uczą walki zróżnicowanej i wszechstronnej. Też zawiodłem się ograniczeniami judo czy kyokushin,dlatego teraz ćwiczę ze znajomymi i wzajemnie uczymy się nowych rzeczy. Jeśli chcesz się przyłączyć zapraszam
Robson86 - 19-02-2008, 18:01
norb napisał/a: | Tja,a kto nam już od miesiąca zrzędzi że przez studia ledwo żyje? |
hehe ale to tylko 2 miesiace w roku takie sa reszta roku jest laitowa
norb napisał/a: | Szkoły walki już mnie nudzą |
Wlasnie myslalem o Shudokan Karate, ewentualnie JuiiTsu (czy jak sie to tam pisze)
Pozdroo
sion2002 - 19-02-2008, 18:27
Tak dla info: Właśnie odebrałem samochodzik od mechanika Śmiga
Czyli na spocik sobotni mogę podjechać swoim misiem. Za wymianę rozrządu i zrobienie koła pasowego skosił mnie łączne 250 zł więc zostało trochę kaski
Pozdrawiam
Robson86 - 19-02-2008, 20:38
sion2002 napisał/a: | Tak dla info: Właśnie odebrałem samochodzik od mechanika Śmiga |
klasaaa
sion2002 napisał/a: | Za wymianę rozrządu i zrobienie koła pasowego skosił mnie łączne 250 zł |
dobra cena
Znalazles jakies ciekawe ogloszenia
pozdroo
sion2002 - 19-02-2008, 21:43
Znalazłem jedno - sprzątnęli mi sprzed nosa
http://suchen.mobile.de/f...de&pageNumber=1
Robson86 - 19-02-2008, 22:04
Z tlu wgniot, wycieraczka podgieta, przod mi sie nie podoba jakos Stosunkowo uboga wersja nie posiadajaca nawet listew bocznych...
Podrapana dosyc mocno...
Mysle ze nie masz czego zalowac...
Pozdroo
Anonymous - 20-02-2008, 18:27
250zł za rozrząd i koło? Gdzie Ty znajdujesz takie promocje? Zgadzam się z przedmówcą, jeśli masz kupować cari to rozejrzyj się za czymś bardziej elo...co chłopaki od carismy powiedzieli o silniku diesela?
sion2002 - 20-02-2008, 21:39
Witać
Cena była promocyjna - w zakładzie przyjaciela mojego przyjaciela
Panowie jest wytypowanych kilka samochodów... Praktycznie wszystko 1,9TD (i)
1) Carisma 1997-1998
2) BMW 318tds - kombi 1998
3) Audi A3 1999
4) Audi A4 1998
5) Volvo V40 1997
Teraz decyzja - cena/jakość/opinie
Zastanowiłbym się też nad Galem ok. 1997 ale nie mogę znaleźć nic ciekawego
Był też temat VWe - jakoś niezbyt przepadam za tą marką, prócz tego w tej cenie dużo ciekawych rzeczy się nie znajdzie, przez chwilę przewinął się nawet temat Bory w kombi.
Jeśli chodzi o silniki ON w Cari to słyszałem od kilku mechaników, że nie sa znowu takie najgorsze.
Temat prawdopodobnie rozwiąże sie w ciągu ok. 2 tyg.
Wiktor - 20-02-2008, 23:24
sion2002 napisał/a: | Witać
Panowie jest wytypowanych kilka samochodów... Praktycznie wszystko 1,9TD (i)
1) Carisma 1997-1998
2) BMW 318tds - kombi 1998
3) Audi A3 1999
4) Audi A4 1998
5) Volvo V40 1997
Teraz decyzja - cena/jakość/opinie
|
Witam,
co do bmw 1.8 tds, to daj sobie spokój, 3-ki to bardzo dobre samochody, nie śmiertelne ale po pierwsze ten silnik jest za słaby do tego samochodu bo ma chyba 90 KM i wcale nie jest wybitnie ekonomiczny, naprawdę na ten samochód 90 KM to poniżej minimum już nie wspominając a cięższym kombi, sam zobaczysz jakie będziesz miał odczucia jak się przesiądziesz z galanta... Naprawdę dużo było mi dane jeździć tymi modelami bmw z różnymi silnikami, ta są świetne samochody jeśli kupisz w dobrym stanie to jest nie do zniszczenia, ale nie kupuj tego 1.8 tds, już lepszym wyborem będzie 2.5 tds on wcale więcej nie pali od 1.8 tds, choć 2.5 tds to podobno najgorszy silnik w bmw ( pisze podobno bo to tylko zasłyszane info, sam z niczym nadto awaryjnym się w nim nie spotkałem) Jeśli chcesz ekonomiczne bmw to kup 318i i załóż do niej jakąś dobra sekwencje (cena ok. 2000 zł).
Jeśli chodzi o dużą pojemność 2.5 tds i co za tym idzie ubezpieczenia itd., dam ci namiar na agenta ubezpieczeniowego który dobierze ci takie ubezpieczenie że zapłacisz tyle co za ta 1.8...
Audi a3 i a4 z 1.9 tdi to chyba będzie najlepszy wybór, sam zamiast swojego galanta chciałem kupić a4 albo właśnie volvo v40, taka a3 będzie spalała średnio ok. 6-7 litrów (jak Ci się uda to trafisz jeszcze ta 130KM i 6-cio biegową), nawet niedawno przeszła mi przez głowę myśl żeby zmienić swojego gala właśnie na a3 1.9TDI (a3 mniejsza, poręczniejsza a galant oprócz mnie to wozi zwykle tylko powietrze, niby nie potrzebny mi taki duży samochód...) ale jeżdżąc mitsu i widząc go na co dzień odechciało mi się tej zmiany chyba za bardzo lubię ten samochód i na pewno jeszcze się nim nie na cieszyłem.
Volvo v/s 40 fajne samochody, tak jak pisałem ja jechałem kupić właśnie volvo albo a3/a4, a trafił się galant... ten silnik w volvo 1.9 jest od renault ale to nie znaczy ze nie jest dobry, s40 ma tylko jedna wadę jak dla mnie ma strasznie niewygodne fotele,
Co do carismy to nie znam tego samochodu więc się nie wypowiadam.
Chcesz kupić samochód w Polsce czy jechać poza nasz piękny kraj ???
|
|
|