Forum Dla Pań - Biżuteria dla Mitsumaniaczek :)
Juiceman - 29-03-2009, 20:04
Jako, że daru do malowania nie mam to pokaże tylko prace poglądową. Zawieszka do telefonu/kluczy czy chociażby na łańcuszek.
Wg. powinno być to okrągłe. inne kształty nie wchodzą w grę bo ostre końce albo porobią dziury w kieszeniach albo będą kuły na ciele, tzn. tak mi się wydaję.
Ciut zmieniłem wizje oczywiści swoją, to i tak Wy macie wybrać, powiedzieć co chcecie.
Ja to widzę w czymś na wzór monety - łatwiej będzie rozwiązać kłopot wielkości - np czy ktoś chce mieć zawieszkę wielkości 5zł czy jeszcze większą/mniejszą.
Tak by to wyglądało (oczywiście to tylko obrazek poglądowy)
Materiał jak dla mnie to powinno być wypolerowane srebro.
Myślałem nad kamykami, cyrkoniami etc. Nie wiem jak to jest z wykonaniem ale chyba z góry musi być narzucony jakiś minimalny rozmiar tego. Tu już muszą specjaliści odpowiedzieć.
W dobrym kierunku idę czy czegoś innego oczekujecie?
krotka - 29-03-2009, 20:20
Juicemanie i zawieszko Mitsumaniakowa nie idźcie tą drogą... ;D
to miała być biżuteria, a nie zwykła zawieszka. znaczek mitsu, a nie logo Mitsumaniaków
Tylko i wyłącznie biżuteryjne "diamentowe" 3 diamenty, subtelnie i kobieco
PS: co nie zmienia faktu, że ładną grafikę zrobiłeś, pomysł może się sprawdzić na ogólnych gadżetach Mitsumaniakowych
Juiceman - 29-03-2009, 22:34
Dobrze wiedzieć : ) to teraz chciałbym wiedzieć jakie tego mają być wymiary czy 1-2cm czy 3-5 czy więcej i rozumiem, że to bardziej w kierunku wcześniejszych kolczyków : ) ?
ruslana81 - 29-03-2009, 22:55
Juiceman napisał/a: | ostre końce albo porobią dziury w kieszeniach albo będą kuły na ciele, tzn. tak mi się wydaję. |
a to źle się Koledze wydaje - biżuteria dla kobiet bywa bardzo wymyślna i wcale nie kłuje. Tak na marginesie - chyba rzadko kobiety noszą telefon w kieszeni spodni. To jedna z różnic między płcią męską i żeńską
krotka napisał/a: | to miała być biżuteria, a nie zwykła zawieszka |
krotka napisał/a: | Tylko i wyłącznie biżuteryjne "diamentowe" 3 diamenty |
tak jest, Koleżanko, potwierdzam
Juiceman napisał/a: | mają być wymiary czy 1-2cm |
chyba w tym kierunku się skłaniałyśmy...
Juiceman napisał/a: | i rozumiem, że to bardziej w kierunku wcześniejszych kolczyków |
dokładnie Juice. Kolega robson zrobił bardzo dobry projekt. A Twoja zawieszka to faktycznie dobry pomysł na np. brelok do kluczy.
Mysza - 31-03-2009, 07:38
Jeszcze jaaaa:)
1. czarna - kolczyki
2. ruslana81 - zawieszka, pierścionek (oba, albo jedno z wymienionych)
3. iza_kulpan - zawieszka, pierścionek(oba, albo jedno z wymienionych)
4. blondi - kolczyki, zawieszka (oba, albo jedno z wymienionych)
5. vendetta - zawieszka, kolczyki (jeśli małe)
6. zuzu - zawieszka, kolczyki
7. t_a_s - zawieszka, kolczyki(oba, albo same kolczyki)
8. Nikka - zawieszka
9. koszmarek- zawieszka
10. krotka - zawieszka
11. Jassmina - zawieszka
12. Monia - zawieszka
13. Mysza - zawieszka, kolczyki (oba, albo jedno z wymienionych)
I popieram czerwony kolor:)
Juiceman - 31-03-2009, 13:58
To teraz drugie pytanie czy w dobrym kierunku idę czy raczej wolicie sam znaczek Mitsubishi?
Tutaj znaczek wkomponowany w serduszku :

koszmarek - 31-03-2009, 14:10
dla mnie to kicz do kwadratu.. przepraszam, ale nie lubię świecidełek aż takich wolę samą zawieszkę
Nikka - 31-03-2009, 14:13
Juiceman
jak na brelok lub zawieszkę do telefonu suuuuper ! Mnie nie interesuję kolczyki czy zawieszka na łańcuszek wiec oceniam wg. kryteriów :Zawieszka telefon .
P.S - tylko i wyłącznie z czerwonym logo
ruslana81 - 31-03-2009, 14:40
Juiceman, co Ty modzisz znowu?! Co to za jarmarczne serca?! Mitsumaniaczki to "twardzielki" a nie jakieś sexi-plexi małolatki.... Był dobry wzór, który się podobał - napisałam, zrobiony przez robsona. Strona 4. tego topicu, drugi post od góry. I tego się trzymamy, tyle, że kamienie czerwone.
Aha - i niech to się da zrobić tak, żeby każda z nas mogła sobie uniwersalnie tę zawieszkę stosować - jak brelok, jako zawieszka na łańcuszek, cokolwiek...(potrzebne jest małe uszko albo kółeczko).
Juiceman - 31-03-2009, 15:40
Drogie Panie to Wy tu jesteście specjalistkami ja tylko daje to co mi na myśl przychodzi, a i tak to Wy weryfikujecie
A więc tak:
Trochę mi to nie wyszło mianowicie podstawa zrobiona z srebra grubość ok 1mm na tym czerwone cyrkonie. Kształt wycięty z jednego dużego kawałka ( zamiast wklejać xx cyrkonii w celu zrobienia 1 diamentu)
Oraz druga propozycja sam znaczek Mitsubishi bez widocznej podstawy między diamentami z obwódką zrobioną z srebra.
Co drogie Panie na to ?
krotka - 31-03-2009, 15:57
tak to miało wyglądać mniej więcej, ALE po pierwsze już dawno dawno temu wkleiłam coś takiego na forum, a po drugie mamy już nie tylko poglądowy projekt, ale też pełny obraz jak to może wyglądać w naturze.
Mamy też zatwierdzony wzór pod warunkiem, że będzie z czerwonymi cyrkoniami, więc nie zmienimy tego na podstawie obrazka Bo narysować to jedno, a atrakcyjnie wykonać to drugie
Blondi - 31-03-2009, 17:33
Poza tym co napisała Krotka to Juiceman, to ma być BIŻUTERIA!! a nie zawieszka do telefonu!!
Morfi - 31-03-2009, 18:02
ruslana81 napisał/a: | Mitsumaniaczki to "twardzielki" a nie jakieś sexi-plexi małolatki... | O tak zgadzam sie
A co z tymi czerwonymi cyrkoniami. Fajnie wykonanane.
Juiceman, Fajne breloki ale to lepsze by było dla facetów. kobiety nosza telefony w torebkach a nie w kieszeniach
Juiceman - 31-03-2009, 18:50
Dobra poddaje się - czekam na Wasz projekt z kobiecą biżuterią - wtedy ja się zapytam w jakiej cenie, czemu tak drogo i czy to w ogóle wykonalne
p.s.
Myślałem, że to jest biżuteria tzn. 2 projekty : )
spiryt - 31-03-2009, 19:29
no i ja bym na kolczyki i zawieszke
1. czarna - kolczyki
2. ruslana81 - zawieszka, pierścionek (oba, albo jedno z wymienionych)
3. iza_kulpan - zawieszka, pierścionek(oba, albo jedno z wymienionych)
4. blondi - kolczyki, zawieszka (oba, albo jedno z wymienionych)
5. vendetta - zawieszka, kolczyki (jeśli małe)
6. zuzu - zawieszka, kolczyki
7. t_a_s - zawieszka, kolczyki(oba, albo same kolczyki)
8. Nikka - zawieszka
9. koszmarek- zawieszka
10. krotka - zawieszka
11. Jassmina - zawieszka
12. Monia - zawieszka
13. Mysza - zawieszka, kolczyki (oba, albo jedno z wymienionych)
14. Spiryt - zawieszka , kolczyki
|
|
|