MitsuManiaki.com - Karta klubowa - dla wszystkich, czy może jednak nie?
akbi - 30-05-2008, 11:48
arekp napisał/a: | mozna by umiescic kawalek kodu, ktory nalezy podac w IC. Nie potrzeba wyrabiac tysiecy kart - i nie dbam tu teraz o kieszen ani o naklad pracy Radka i Adama - aby rabat byl dostepny dla zainteresowanych |
taka była propozycja IC ... aby było hasło ... lecz takie hasło byłoby zdecydowanie łatwiej dostępne na forum, aniżeli uzyskanie karty klubowicza ... chociażby ze względu na jej czas oczekiwania
mkm - 30-05-2008, 12:15
Poniewaz karty robia sie „zwykle”, wiec niech bedzie jak jest. Padla propozycja plastikowych kart. To jest bardzo dobry pomysl. Wydanie takiej karty uzaleznilbym od „pierwszej” karty, ktora posiadaloby sie np. pol roku, bywalo sie na spotach, zaprezentowalo sie swoje Mitsu w „Naszych Miskach”, uzyskalo rekomendacje „starego” klubowicza i spelnilo inne warunki...To juz kwestia dogadania. Tyle, ze motywem wstapienia do klubu nie powinno byc uzyskanie w ten sposob znizki w IC badz gdzies indziej... Osobiscie boje sie, ze jak wyjade na gielde to polowa sprzedawanych Mitsu bedzie od „klubowiczow”.
Pomyslcie co bedzie sie dzialo jak komus uda sie zalatwic dobry upust na czesci w serwisie Mitsu...
Hubeeert - 30-05-2008, 12:15
siwek napisał/a: | Trzeba się zastanowić czy mamy być "rodzina" czy kolejnymi zwykłymi urzytkownikami samochodów z tą różnicą że nie audi czy volvo tylko mitsubishi... |
Mamy być DUŻA Rodziną siwek napisał/a: | Chcecie jak najwiecej ludzi uszczęśliwić tylko po co? | Bo mają Mitsubishi. Bo na przykład ja task mam, że chciałbym, żeby ludzie mogli być szczęśliwi. Bo skoro mamy do czegoś dostep i to coś jest własciwie za darmo to dlaczego się tym nie podzielić?
Dlaczego mamy być jak ten pies ogrodnika?
Arek - to znaczy arekp - elitarność Klubu skończyła się gdy zaczęło się do niego zapisywać coraz więcej i więcej osób. Nie sposób znać wszystkich.
W Strykowie rozmawiałem z każdym kto chciał pogadać ale nie znałem 90% tych osób. W Grudziądzu w 2005 roku znałem wszystkich. Tak samo zresztą było z Forum. Gdy przekroczyliśmy pewną liczbę userów nawet ja nie dawałem już rady czytać wszystkiego. A czytałem wszystko jeszcze w 2006 roku, w październiku. Wydaje mi się, że Klub masowy, na dodatek mogący coś Klubowiczom zaoferować jest czymś dobrym i potrzebnym. Nie widzę też uzasadnienia dla wprowadzania ograniczeń w przyjmowaniu do Klubu.
gulgulq - 30-05-2008, 13:46
no widzicie jakie problemy rodzi uzyskanie rabatu dla wszytkich, jakos przed rabatem nie było takiej dyskusji i problemu - numery byly dla tych co chcieli,
teraz tez sa dla tych co chca miec rabat przy okazji
http://www.livret.pl/karty%20personalizacja.htm
- firma produkujaca karty - moze ktos pusci szybkie zapytanie - co i jak, za ile, taka idywidualna karta dla conajmniej 1000 szt. rożnych??
cns80 - 30-05-2008, 14:51
josie napisał/a: | No i teraz co?
Wystarczy, że pocztą pantoflową rozniesie się to po innych forach.
Że wystarczy się zapisać na forum Mitsumaniaków, napisać PW to tego i tego, wpłacić 5zł i wio...
I będzie sobie rosła liczba użytkowników, a adaho i raddex będą siepać karty dla zmotoryzowanych internautów, którzy nawet nie wiedzą jak się pisze Mitsubishi. | Dokładnie to samo mi się nie podoba.
josie napisał/a: | JCH napisał/a: | Niech Forum będzie forum - gdzie zalogować i wypowiadać może się każdy.
Niech Klub będzie klubem - gdzie wstąpić może każdy (spełniając ustalone warunki - jakie? nie wiem, można je określić jeśli taka będzie potrzeba). |
Ja się z tym zgadzam, bo to wg mnie najlepszy pomysł. |
Też uważam że to bardzo dobry pomysł.
Adaho_krak napisał/a: | Ja chciałem mam numerek, mam kartę, mam naklejkę na samochodzie, ramki, flagę, mase wsponień ze spotów, zlotów itd. I TO ZA DARMO !!!! Tego nie ma żadne inne forum. | No właśnie. Prawie wszystko można mieć bez bycia klubowiczem. Piszesz że tego nie ma żadne forum. A my tu rozmawiamy o ograniczeniu dostępu do klubu nie do forum.
Adaho_krak napisał/a: | Krótkie wyjaśnienie w/g mojego rozumowania:
FORUMOWICZ- osoba która bierze wirtualnie udział w życiu forum.
KLUBOWICZ - w/w + czynny udział w realu (spoty, zloty, pomoc jakakolwiek by miała być) | Widzisz, jest wielu forumowiczów, którzy aktywnie uczestniczą w życiu forum (spoty, zloty, itd.), a wcale nie są klubowiczami.
Adaho_krak napisał/a: | Ludzie, skąd takie czarne scenariusze. Jak problem wyniknie się go rozwiąże. Narazie jest czysto teoretyczny. | Czyli metoda "płakania nad rozlanym mlekiem" ?
Hubeeert napisał/a: | A Assistance to jeszcze coś innego. Udział podobnie jak w Klubie jest dobrowolny. A może i tu wprowadźmy składki? | Wydawało mi się że temat składek odłożyliśmy na bok.
Hubeeert napisał/a: | Zapewne nieświadomie ale obrażasz tych, którzy teraz zapisują się do Klubu Jacku. Jak dla mnie nie ma w tym njic złego, że ktoś chce skorzystać z możliwości jaką daje członkostwo w Klubie. | Ja mam taką wizję klubu w którym ja czegoś oczekuję od niego, a klub oczekuje czegoś odemnie. A klub w którym dostanę rabaty i nic nie muszę robić to taki trochę dziwny klub.
Hubeeert napisał/a: | Nie ma takiej potrzeby. | Odniosę się do twojego demokratycznego podejścia do ustalania zasad. To Ty tak twierdzisz. Dyskusja pokazuje co innego.
karolgt napisał/a: | Nie mam nic przeciwko zeby klubowiczów było nawet milion, ale niech to beda KLUBOWICZE a nie osoby ktore maja tylko znizke w IC, | Mnie osobiście ciekawi co będzie, gdy ktoś kto zapisał się do klubu tylko dla zniżek narobi jakiegoś fermentu w IC ??? Albo jeszcze lepiej: powspółpracuje z nimi dłużej i uzyska faktury przelewowe, a potem którejś nie zapłaci. Przerabiałem już taką sytuację w budownictwie. Nic przyjemnego spłacać długi za kogoś. W podobnej sytuacji przy takich warunkach dostępu do klubu na mnie nie liczcie jeśli chodzi o spłatę zobowiązań wobec IC, które w ten sposób powstaną. Ja nie lubię dobrowolnie wkładać głowy pod topór Co innego jak chłopaków w Strykowie wyrolował sponsor. To nie ich wina. Ale dobrowolne doprowadzanie do takiej sytuacji to dla mnie co najmniej nieostrożność, zwłaszcza jeśli pojawiły się głosy krytyki takiego rozwiązania.
arekp napisał/a: | Uwazam, ze jesli ktos chce wstapic do Klubu (co wiaze sie z przydzieleniem numerka i identyfikatora), to powinien sie z Klubem utozsamiac.
Z dyskusji jasno wynika, ze osoby przeciwne zbyt duzej otwartosci Klubu obawiaja sie o utozsamianie sie ze znizkami a nie samym Klubem (miedzy innymi o to).
Fajnie by bylo gdyby Klub byl pewna elitarna jednostka. Niech sobie ma tysiace czlonkow, ale niech osoby do Klubu wstepujace nie beda tylko anonimowym nickiem z sieci. Moze kolejne osoby ubiegajace sie o numerek beda polecone przez osobe bedaca juz w Klubie? | Popieram.
siwek napisał/a: | Mamy być rodzina a bedziemy jednym wielkim motłochem...
Hubeeert, cczemu chcesz rozdawac karty wszystkim jak leci i dawać status klubowicza? nigdzie nie dostaje sie wszystkiego od razu, na różnych forach są różne np. stopnie forumowiczów i z coraz wieksza iloscia postów spinasz sie w hierarchii i to jest normalne i nikt nic nie ma przeciwko a Ty chcesz dac kazdemu wszysko od razu... Mi sie to kompletnie nie podoba... A jesli juz to dawajmy wszyskim status klubowicza a nie forumowicza bo jednyna różnica jak na razie jest kwestia czas czyli ok 1-2 tyg zeby dostac numer klubowy i czekac na karte... | Dokładnie tak. Nawet w partii politycznej trzeba wypełnić ankietę, opłacić składkę i zostać oficjalnie przyjętym przez zarząd regionu.
siwek napisał/a: | W takim razie pytanie: zależy Tobie na ilości czy jakości? | No właśnie ?
siwek napisał/a: | W takim razie proponuje zakończyć jakiekolwiek dyskusje na tematy organizacyjne bo niby Hubeeert napisał/a:
Tu nie ma hierarchii, Prezesów itd. Tu każdy ma te same prawa.
a jednak nic nie możemy zrobić...
Wybacz ale taka jest rzeczywistość i w kwestii nadania numerów i statusu klubowicza i w kwestii finansowania a to są najważniejsze kwestie organizacyjne | Też mam takie wrażenie.
mkm napisał/a: | Zmiencie nazwe z "Karty Klubowej" na "Karte Rabatowa" i po sprawie.
Mnie rowniez niepodoba sie fakt "rozdawania kart jak wizytowki". | Kolejny argument.
gulgulq napisał/a: | mam brata ktory tez ma Misia (Lancera) zalogowal sie na forum z 5 razy bo mial tam jakis problem i tyle, jakos nie ma checi aktywnego uczestnictwa w forum, na zlotach czy klubie, i pewnie on bedzie korzystal z karty i kupowal taniej czesci - dlaczego odmawiacie mi takiej mozliwosc, czy komukolwiek innemu??
forum wlasnie jest dla takich ludzi - ktorzy cos tam potrzebuja, zaloguja sie pare razy lub nie, poczytaja i tyle, nie kazdy musi byc aktywnym czy tworczym i pisac 500 postow, | To po co łączyć rabat z klubem ? Niech rabat będzie dla forumowiczów i już.
gulgulq napisał/a: | zreszta taka ffama tez bardziej spopularyzuje klub, byc moze ktos tu sie zaloguje,poczyta, pobedzie i kidys kupi Miska!! | Splendoru to nam nie przyniesie. Zwłaszcza w sytuacji kiedy zwiększymy w ten sposób sprzedaż MMC, a nie możemy wywalczyć od nich żadnego rabatu.
siwek napisał/a: | Zróbny coś wcześniej żeby pózniej nie biadolić jak bedzie za pózno. | Obawiam się że będzie "mądry Polak po szkodzie".
akbi napisał/a: | Załatwiałem zniżki (z czego się bardzo cieszę ) dla wszystkich Mitsumaniaków ..dla siebie, Ciebie dobrych znajomych ze Zlotów i Spotów i dla tych, co są jedynie na forum ... oby ograniczyć jednak w jakimś tam stopniu "przypadkowe osoby" jako wymóg jest okazanie karty klubowicza | Wymóg ten nie działa, bo już kupiłem graty nie pokazując nikomu karty, którą pożyczyłem od klubowicza. Nikt mnie o nią nie pytał.
akbi napisał/a: | Jest to pewne sito, które w dość łatwy sposób można obejść .... ale obejść można niestety wszystko. | A mi chodzi tylko o to żeby to sito delikatnie (nie drastycznie) zagęścić
akbi napisał/a: | ... i tak ode mnie trochę ... bo czuje się lekko winny ... bo te karty to przez te zniżki w IC...
.... może zadzwonię do IC i powiem, że nie chcemy już tych rabatów, wówczas i problem z kartami sam zniknie ...
Co Wy na to?? | Mnie się wydaje że to nie kwestia zniżek, tylko kwestia tego że w demokracji na którą powołują się klubowicze decyzje powinny być podejmowane wspólnie, a nie odgórnie. Czytając niektóre posty mam wrażenie że ta dyskusja to jeden z pretekstów.
Hubeeert napisał/a: | Bo na przykład ja task mam, że chciałbym, żeby ludzie mogli być szczęśliwi. Bo skoro mamy do czegoś dostep i to coś jest własciwie za darmo to dlaczego się tym nie podzielić? | Ciekawe co zrobi IC gdy się połapie że już nic nie sprzedaje w detalu, a 50% obrotu robią MM
Nie sądzisz że gdyby chcieli dać rabat całemu światu to zrobiliby to bez naszego pośrednictwa ?
akbi - 30-05-2008, 15:16
cns80 napisał/a: | Mnie osobiście ciekawi co będzie, gdy ktoś kto zapisał się do klubu tylko dla zniżek narobi jakiegoś fermentu w IC ??? Albo jeszcze lepiej: powspółpracuje z nimi dłużej i uzyska faktury przelewowe, a potem którejś nie zapłaci. Przerabiałem już taką sytuację w budownictwie. Nic przyjemnego spłacać długi za kogoś. W podobnej sytuacji przy takich warunkach dostępu do klubu na mnie nie liczcie jeśli chodzi o spłatę zobowiązań wobec IC, które w ten sposób powstaną. Ja nie lubię dobrowolnie wkładać głowy pod topór Co innego jak chłopaków w Strykowie wyrolował sponsor. To nie ich wina. Ale dobrowolne doprowadzanie do takiej sytuacji to dla mnie co najmniej nieostrożność, zwłaszcza jeśli pojawiły się głosy krytyki takiego rozwiązania. |
cns80 napisał/a: | Ciekawe co zrobi IC gdy się połapie że już nic nie sprzedaje w detalu, a 50% obrotu robią MM
Nie sądzisz że gdyby chcieli dać rabat całemu światu to zrobiliby to bez naszego pośrednictwa ? |
Patryk proszę .... nie fantazjuj, podawaj proszę argumenty rzeczowe a nie jakieś kosmiczne ... równie dobrze można napisać, że przez ten rabat i nasze karty, wszystkie kluby nazwy pozmieniają ... Mitsumaniaki Opel Astra Polska, Mitsumaniaki Mercmania itd itp ....
Co do formy płatności, to Mitsumaniaki płacą tylko i wyłącznie gotówką. Jak ktoś dostanie przelew to na własną osobę, a nie na klub Mitsumaniaki.
cns80 napisał/a: | Nawet w partii politycznej trzeba wypełnić ankietę |
proszę ... nie cofajmy się do czerwonych krawatów ...
Dla jasności, nie jestem w 100% przekonany ani do jednej opcji (ograniczenia) ani do drugiej (pełne zezwolenia) choć do tej mi bliżej ... ale jak już dyskutujecie, to używajcie sensownych argumentów
cns80 - 30-05-2008, 15:21
akbi napisał/a: | Patryk proszę .... nie fantazjuj, podawaj proszę argumenty rzeczowe a nie jakieś kosmiczne | Ja nie fantazjuję, chociaż celowo wyolbrzymiam skalę zjawiska. Zastanów się akbi napisał/a: | cns80 napisał/a:
Nie sądzisz że gdyby chcieli dać rabat całemu światu to zrobiliby to bez naszego pośrednictwa ? |
akbi - 30-05-2008, 15:27
cns80 napisał/a: | Nie sądzisz że gdyby chcieli dać rabat całemu światu to zrobiliby to bez naszego pośrednictwa ? |
ja wiem, że rośniemy w potęgę i że mamy po 3 latach już 7000 użytkowników, 1100 osób z numerami i ok 300 osób z kartami klubowicza.
... a jaki to mniej więcej procent wszystkich posiadaczy aut w Polsce??
Hubeeert - 30-05-2008, 15:28
cns80, odniosłeś się tylko do tej części, która akurat Tobie pasuje i z lekka wyrwana z kontekstu "potwierdza" Twoje poglądy. Jakoś nie mam ochoty na dyskusję w ten sposób.
Przepraszam ale dla mnie dyskusja jest trochę bezprzedmiotowa.
Chcecie ograniczyć dostęp do Klubu, wprowadzić swego rodzaju jak to ktoś nazwał "sito", którego do tej pory dla Was i dla innych zarejestrowanych w Klubie nie było. Nieelegancko. No ale to moja opinia i nie trzeba się z nią zgadzać.
Porównywanie Klubu Mitsumaniaki i Zasad według, których Klub działa do partii politycznych jak również innych "demokratycznie zarządzanych" for w Polsce uważam za duże nieporozumienie. Klub jest ruchem czysto społecznym. Dla społeczności jaką są Mitsumaniaki. I bez ograniczeń. Nie rozumiem ciągle w jakim celu coś co działa i ma się dobrze trzeba zmieniać. Może jeszcze zróbmy wybory przedstawicieli Regionalnych, wynajmijmy biura, wprowadźmy weryfikację członków, komisje śledcze, oświadczenia lustracyjne, majątkowe i inne tego rodzaju bzdury wzięte żywcem z czegoś co się nazywa chorym światem polskiej polityki. No gratuluję. Jesteście super. Przewspaniali.
Powtórzę to jeszcze raz. Mam taki sam głos w tej dyskusji jak pozostali jej uczestnicy. Ale jako jeden z tych, którzy ten Klub tworzyli powiem to bardzo wyraźnie i po raz mam nadzieję ostatni.
To co proponujecie nie ma nic wspólnego ani z powodami dla których ten Klub powstał ani z założeniami przyjętymi przy jego tworzeniu. Nie zgadzam się z:
przyjętymi przez Was założeniami
powodami które podaliście
Waszymi argumentami
i nie zamierzam tego ukrywać.
Moim skromnym zdaniem powinniście sobie założyć swój własny Klub w którym wprowadzicie te swoje pomysły. Bo w tym są one zupełnie niepotrzebne. A właściwie są szkodliwe. Bez urazy chłopaki ale ten Klub świetnie sobie radzi w dotychczasowej formie i te zmiany są zbędne.
UWAGA - to moje zdanie jako Klubowicza. Mam prawo do jego wyrażania. I z tego prawa własnie skorzystałem.
I jeszcze coś - nie oczekujcie, że Zasady się zmienią tylko dlatego, że kilka osób tego chce. Przekonajcie do ich zmiany więcej osób. I przeprowadźcie głosowanie.
Wczoraj jeden z Forumowiczów powiedział mi na gg, że to miejsce, ten Klub ma swoją wyjątkową atmoferę wypracowaną przez Nas przez te lata. Powiedział mi też, że jego zdaniem Wasze propozycje zmierzają do zepsucia tego. No cóż Panowie Przekonajcie go. Przekonajcie resztę. Jak do tej pory robicie wszystko żeby Wam się nie udało.
Pozdrawiam
siwek - 30-05-2008, 17:09
Krótko:
Jeżeli przeprowadzenie jakichkolwiek zmian na tym forum jest możliwe jedynie przez głosowanie w którym ma wziąć udział wiekszość forumowiczów to dajmy sobie święty spokój i nie wprowadzajmy niepotrzebnych niesnasków miedzy siebie bo wszyscy wiemy że to jest nie realne...
Zamknijcie ten temat i dotyczący finansowania bo tylko sie atmosfera podgrzewa i wreszcie dojdzie do tego że będą podziały na forum na tych złych, m.in. mnie i na tych dobrych
viader - 30-05-2008, 18:12
Popieram zdanie o odpłatności za kartę, np. 5zł. Forum czytam od mniej więcej 1,5 roku, zalogowałem się może z rok temu. Dzięki temu forum zdecydowałem się na zakup miśka, kupiłem go od klubowicza. Coprawda nie byłem jeszcze na żadnym spocie(bywam na spotach klubu eclipse) ale już spotkałem się z wielką życzliwością klubowiczów. Kolega cy_cek zupełnie bezinteresownie regulował mi autko, dał mi również skrzynię biegów z opcją zapłaty dopiero jak ją zamontuję i będę wiedział, że jest ok. Z czymś takim nie spotkałem się niestety na forum MEKP. Mimo, że tam znalazłem więcej potrzebnym mi info, to jednak tutaj wiem, że mogę zawsze liczyć na pomoc. Jeśli jakaś choćby drobna opłata może wspomóc forum i osoby produkujące bezinteresownie te karty to jestem jak najbardziej za.
P.S:
Dopiero dziś kliknąłem o dodanie do grupy klubowiczów, bo pomimo iż czytam to forum czasem po kilka godzin dziennie to jakoś przegapiłem tę opcję.
JCH - 30-05-2008, 18:55
Hubeeert napisał/a: | cns80, odniosłeś się tylko do tej części, która akurat Tobie pasuje i z lekka wyrwana z kontekstu "potwierdza" Twoje poglądy. Jakoś nie mam ochoty na dyskusję w ten sposób. | A to dobre Normalnie uśmiałem się
Czyli Ty jak cytujesz wybiórczo to jest OK a jak ktoś (choć w tym przypadku Patryk zacytował pełne zdania do których się odnosił) cytuje Cię to jest beee, tak? Zdaje się, że to moralność Kalego się nazywa. Demokracja by Hubert wszyscy mogą się wypowiedzieć ale Hubert nie widzi takiej potrzeby więc NIE. Brawo.
Dla przypomnienia: Hubeeert napisał/a: | Nie ma takiej potrzeby. | Żeby była jasność o co chodziło: Cytat: | JCH napisał/a: | Niech Klub będzie klubem - gdzie wstąpić może każdy (spełniając ustalone warunki - jakie? nie wiem, można je określić jeśli taka będzie potrzeba). |
Hubeeert napisał/a: | Nie ma takiej potrzeby. |
| Pozwól wypowiedzieć się wszystkim a nie stwierdzaj autorytarnie, iż takiej potrzeby nie ma.
Miałem się już nie wypowiadać ale chłopakom należy się wsparcie....
Żeby już nie powtarzać się i nie pisać tego samego po wielokroć - uważam podobnie jak Patryk - masz moje poparcie (z małymi wyjątkami - nie bardzo widzę to wprowadzanie nowych członków przez obecnych).
Kto zatem pisze ankietę No bo skoro jest demokracja ...... Czy może "demokracja by Hubeeert"
cactooz - 30-05-2008, 18:57
Powiem tak,
Zapisałem się do klubu, ponieważ bo burzy myśli którą przeszedłem po zakupie miśka (sprzedać / zostawić) doszedłem do wniosku że auto zostanie. Na pewno miał na to wpływ fakt, że na forum gościłem już wcześniej i podobała mi się atmosfera jaka tu panuje.
W moim małym miasteczku nierealne jest żebym uzyskał jakiekolwiek zniżki z tytułu członkostwa, a naklejki klubowe (na lusterku i tylniej szybie) nic nikomu nie mówią, więc wszystkim znajomym opowiadam o co biega.
Dlaczego poprosiłem o kartę? Bo byłoby miło mieć dowód na to że się należy do takiej "rodziny".
JCH - 30-05-2008, 18:59
siwek napisał/a: | Zamknijcie ten temat i dotyczący finansowania bo tylko sie atmosfera podgrzewa i wreszcie dojdzie do tego że będą podziały na forum na tych złych, m.in. mnie i na tych dobrych | Też tak myślałem, żeby dać spokój ale to najprostsze rozwiązanie. Ale jeśli ludzie chcą to dlaczego nie zmienić czegoś na lepsze
siwek napisał/a: | Jeżeli przeprowadzenie jakichkolwiek zmian na tym forum jest możliwe jedynie przez głosowanie w którym ma wziąć udział wiekszość forumowiczów to dajmy sobie święty spokój i nie wprowadzajmy niepotrzebnych niesnasków miedzy siebie bo wszyscy wiemy że to jest nie realne... | Ilu zagłosuje tylu zagłosuje. Znaczy to, że tyle osób interesuje się sprawami Klubu. Chciało im się wypowiedzieć i kliknąć ZA a nawet PRZECIW. Niechże ich głos się liczy a nie tych, którym się nie chce zająć stanowiska.
siwek - 30-05-2008, 19:04
JCH napisał/a: | siwek napisał/a:
Zamknijcie ten temat i dotyczący finansowania bo tylko sie atmosfera podgrzewa i wreszcie dojdzie do tego że będą podziały na forum na tych złych, m.in. mnie i na tych dobrych
Też tak myślałem, żeby dać spokój ale to najprostsze rozwiązanie. Ale jeśli ludzie chcą to dlaczego nie zmienić czegoś na lepsze |
wiem że to najprostsze rozwiązanie ale każda inicjatywa zmian jest negowana przez kilka osób...
JCH napisał/a: | siwek napisał/a:
Jeżeli przeprowadzenie jakichkolwiek zmian na tym forum jest możliwe jedynie przez głosowanie w którym ma wziąć udział wiekszość forumowiczów to dajmy sobie święty spokój i nie wprowadzajmy niepotrzebnych niesnasków miedzy siebie bo wszyscy wiemy że to jest nie realne...
Ilu zagłosuje tylu zagłosuje. Znaczy to, że tyle osób interesuje się sprawami Klubu. Chciało im się wypowiedzieć i kliknąć ZA a nawet PRZECIW. Niechże ich głos się liczy a nie tych, którym się nie chce zająć stanowiska. |
to Hubeeert, napisał że aby głosowanie było ważne musi wziąć w niej udział conajmniej połowa forumowiczów a to nie jest realne
cactooz napisał/a: | Dlaczego poprosiłem o kartę? Bo byłoby miło mieć dowód na to że się należy do takiej "rodziny". |
i o to chodzi.. żeby mieć dowód że sie należy do rodziny a nie żeby miec zniżki
oczywiście JCH zgadzam sie z toba
|
|
|