To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Jaki samochód ?

harpagan - 07-10-2008, 09:55

akbi napisał/a:
a co z Hondą?? chyba tylko z ceną będzie problem :(

VTi spelnilo by napewno wszystkie twoje oczekiwania, ale znalesc zdrowy egzemplarz w rozsadnej kwocie to juz nawet nie tyle co bardzo trudne, a graniczace z cudem.

Na moje oko to pare dni za pozno, zes sie zainteresowal
Byl GTi Kotona
byl GTi Romela

obydwa wydawaly sie ciekawymi ofertami
akbi napisał/a:
- Mazda 323F
- Nissan Almera GTi
- Nissan 200SX lub 100NX
- Toyota Supra, Celica lub Corolla

Chyba nie ma co napalac sie na konkretny model, tylko szukac w tych kryteriach i kupic to co wyda sie warte grzechu :)

akbi - 07-10-2008, 10:01

Czerwien napisał/a:
jedyne słuszne auto które powinieneś brać pod uwagę...Colt GTi

bo tak ...a znasz jakieś w dobrym stanie :?: :?: :lol: :lol: :P

Co do Hondy ... to w grę wchodzi takie coś:
Honda Civic 1.6i 16V VT model z lat 91-95 ... tylko obawiam się, że z jakością takiego auta może być podobnie jak z Coltem GTI :(

harpagan napisał/a:
Na moje oko to pare dni za pozno, zes sie zainteresowal

spoko ...póki co robię rozeznanie, wśród jakich modeli w ogóle miałbym czegoś szukać ... ew zakup myślę, że nie nastąpi wcześniej niż na przełomie roku.

Anonymous - 07-10-2008, 10:31

VW GOLF
Anonymous - 07-10-2008, 10:50

Jesli masz max 10tys zl to odradzam almere bo za ta kase raczej nie dostaniesz nic dobrego. Lepiej kupic suny gti, wlozyc w niego troche kasy i doprowadzic go do dobrego stanu. Niby maja "tylko" 143 km a bez wiekszego problemu mozna ugrac 160. Jesli 323f to tez tylko ta przed liftem bo za dyche nie kupisz nic dobrego. Civic v-tec tak jak mowiono trudno dostac cos sensownego. Ja bym bral sunny gti ktore ma kultowy silnik SR20 do ktorego masz czesci w brud. Ale zrobisz jak uwazasz.
mirc23 - 07-10-2008, 11:01

akbi napisał/a:
Co do Hondy ... to w grę wchodzi takie coś:
Honda Civic 1.6i 16V VT model z lat 91-95 ... tylko obawiam się, że z jakością takiego auta może być podobnie jak z Coltem GTI :(

akbi, i tutaj masz wielką racje dostać w dobrym stanie graniczy z cudem, prędzej V-TEC 125 km no ale tego można porownać z Coltem 1.6, chyba ze wszystkimi małymi mocnymi samochodami tak jest, że trudno dostać zdrową sztukę

sruba - 07-10-2008, 11:21

dm17 napisał/a:
VW GOLF

trojeczke z silnikiem VR6 :twisted:
za taka kase cos powinienes wyrwac, z czesciami problemu nie ma, koni jakies 180...
ew. 2.0 GTI 150 konne.
aaaaaaaaaaaaaa, no tak, ale to samochod dla plebsu :D
zawsze mozesz sie pobujac dorznietym japoncem, tyle, ze czesci dwa razy drozsze :D

prosze:
GTI:
http://moto.allegro.pl/it...v_150_koni.html
VR6:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6116803

obydwa bez zbednych tuningow, z niezlym wyposazeniem...

akbi - 07-10-2008, 11:34

dylson napisał/a:
Lepiej kupic suny gti, wlozyc w niego troche kasy i doprowadzic go do dobrego stanu

to jest bardzo ciekawa propozycja ... co prawda 8,2s do setki nie powala, ale w tej cenie trzeba iść na pewien kompromis

[ Dodano: 07-10-2008, 11:35 ]
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaa, no tak, ale to samochod dla plebsu :D

właśnie ...głolfy odpadają zdecydowanie :lol: :P

cns80 - 07-10-2008, 11:39

Coś Ci podrzucę :P
Przeczytaj sobie o przyśpieszeniu:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=448170318

A jak chcesz prawdziwego potwora to kup taki tylko nie płacz że ciągle płacisz mandaty:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=452401470

Anonymous - 07-10-2008, 11:43

Golf VR6 pali więcej jeździ podobnie jak nie słabiej jak GTi więc pomysł mierny :D :D :D ...a Pug 205 to tylko w wersji T16 :D
cns80 - 07-10-2008, 12:04

Ten Pug, którego pokazałem ma wywaloną głowicę wtryskową i założoną gaźnikową :twisted:
T16 widziałem tylko jedno w wersji z silnikiem centralnie i z ceną coś około 30-40 tyś :wink:

Anonymous - 07-10-2008, 12:07

cns80 napisał/a:
T16 widziałem tylko jedno w wersji z silnikiem centralnie i z ceną coś około 30-40 tyś

EURO :)

krzychu - 19-11-2008, 11:31
Temat postu: Jaki samochów?
Tak się zastanawiam bo plany zakupu samochodu stają się coraz bardziej poważne. Myślę dość poważnie o lancerze 2.0 Intense. Problem może być napotkamy ze znalezniem takiego auto bo nie jest zbyt popularny w polsce. Szukam jakieś alternatywy za czym można by się było rozglądnąć założenia:

- max 3 lata (w przyszłym roku 4 lata)
- benzyna powyżej 100 koni
- samochód o sportowym zacięciu (zawieszenie i wygląd chodź nie szukam nic szpanerskiego)
- najlepiej sedam bo mi się bardziej podobaja od copute
- najlepiej od razu z wyższym wyposażeniem automatyczna klima wydaję się fajnym pomysłem, fabryczne aluminiowe felgi, pełna elektryka.
- cena do max 35 tys zł za model 3-4 letni.
- najlepiej coś japońskiego ale tutaj ilość modeli jest zawężona.

Jakieś propozycję?

Krzychu

seba77 - 15-12-2008, 12:54

krzychu napisał/a:
Tak się zastanawiam bo plany zakupu samochodu stają się coraz bardziej poważne.

To i ja sie podepne ;] kwota max 40 tyś no i jakis diesel wchodzi w gre i max 3-4 lata auto . Moze byc kombi ;]

mlun - 15-12-2008, 15:11

A wogóle za czymś się oglądałeś ? Jakieś typy? Czy dopiero zaczynasz sie wogóle rozglądać i robić rozeznanie?
Morfi - 15-12-2008, 16:47

toyota corolla http://www.allegro.pl/ite...d4d_diesel.html
nie wiem jak wielkosciowo i mocowo chcesz ale Ogólnie polecam toyoty :)