Nasze Miśki - GALANT'e
Marcino - 30-11-2009, 09:21
Ja swojego zrobiłem dokładnie tak jak TY zaraz po kupnie i jest ok, choć przydały by sie małe poprawki sczególnie zauwazyłem drzwi psazera z przodu których nie ruszałem od poczatku - jest lekka ruda od spodu.
Hugo - 30-11-2009, 11:11
Krzyzak napisał/a: | w EA nie ma mc phersona! | A co?
Marcino - 30-11-2009, 17:32
Hugo napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | w EA nie ma mc phersona! | A co? |
Wielowahaczowe zawieszenie ze sworzniem w wahaczu prostym dolnym..:)
robertdg - 30-11-2009, 18:54
Hugo napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | w EA nie ma mc phersona! | A co? |
Idea projektu McPhersona polega na dużym uproszczeniu budowy zawieszenia. Jeden podzespół funkcjonuje przy prowadzeniu, resorowaniu jak i tłumieniu drgań koła jezdnego.
Projekt konstrukcji zaklada, by zwrotnica była od dołu przykręcona do wahacza poprzecznego (najczęściej trójkątnego), a od góry do długiego amortyzatora teleskopowego osadzonego wysoko w nadkolu, a dolną częścią obudowy połączoną (za pośrednictwem śrub lub spoin) ze zwrotnicą. Elementem sprężystym w w/w zawieszeniu jest sprężyna śrubowa współosiowa z amortyzatorem.
Tak dla przykladu wyglada typowe zawieszenie McPherson:
W naszych EA a takze i poprzednich wersjach E5 pracuja zawieszenia wielowachaczowe, gdzie kolumna amortyzatora jest niezalezna od skretu kola, w zawieszeniu McPhersona kokumna amortyzatora jest skretna razem ze zwrotnica.
Hugo - 01-12-2009, 07:43
robertdg napisał/a: | W naszych EA a takze i poprzednich wersjach E3 | W E5 jest takie jak w EA. W E3 jest typowa kolumna McPherson.
robertdg - 01-12-2009, 09:25
Hugo napisał/a: | robertdg napisał/a: | W naszych EA a takze i poprzednich wersjach E3 | W E5 jest takie jak w EA. W E3 jest typowa kolumna McPherson. |
Wybacz, przejezyczylem sie, mialem na mysli E5 a pomylkowo wpisalem E3 (chyba przez to ze 3 blizej litery E na klawiaturze), tak czy inaczej rozchodzilo mi sie o generacje 92-96, do tego mozna jeszcze dodac Mitsubisze Eclipse skad zostalo zapozyczone zawieszenie, oraz generacje galanta zza oceanu. Juz sie poprawilem.
Anonymous - 06-12-2009, 22:12
misiek na zlocie z bryka Fikusa na 18"
Hugo - 06-12-2009, 22:49
cuuube napisał/a: | misiek na zlocie z bryka Fikusa na 18" | Trzeba przyznać, że 18" wyglada bosko, a Twoje 17" nieco śmiesznie, ale ja jednak nie chciałbym jeździć na 18 calach po naszych bezdrożach.
tresorex - 08-12-2009, 14:48
co robiłeś że wnętrze takie wybebeszone?
Anonymous - 08-12-2009, 22:55
tresorex napisał/a: | co robiłeś że wnętrze takie wybebeszone? | mialem zly dzien
nie nie zartuje...zmienialem podswietlenie na diody
chwała temu co wymyslil halogeny dalekosiezne w Galu podlaczane do dlugich swiatel ...pyk i na drodze nastaje jasnosc jak w dzien
tresorex - 09-12-2009, 21:34
^^ no to faktycznie ciekawy wynalazek ciekawe czy u mnie by się dało podłączyć tak halogeny
Marcino - 10-12-2009, 00:52
tresorex napisał/a: | ^^ no to faktycznie ciekawy wynalazek ciekawe czy u mnie by się dało podłączyć tak halogeny |
Zapytam a jak czesto jezdzisz na długich ze ci to potrzebne? A halogen jest specjalny do tego w dodatku
Owczar - 10-12-2009, 13:43
Hugo napisał/a: | cuuube napisał/a: | misiek na zlocie z bryka Fikusa na 18" | Trzeba przyznać, że 18" wyglada bosko, a Twoje 17" nieco śmiesznie, ale ja jednak nie chciałbym jeździć na 18 calach po naszych bezdrożach. |
1 cal nie robi aż tak istotnej różnicy, a felgi cuuube wyglądają też świetnie.
mitsu_pl - 10-12-2009, 16:02
Najbardziej zazdroszczę Ci w tym aucie tego pięknego koloru... no i przydałaby się jakaś ładna końcówka na wydech, chyba, że jest a ja jej nie dojrzałem...
Piękny Galant...
Anonymous - 10-12-2009, 17:38
mitsu_pl napisał/a: | Najbardziej zazdroszczę Ci w tym aucie tego pięknego koloru |
mitsu_pl napisał/a: | przydałaby się jakaś ładna końcówka na wydech | ciagle wydaje kaske na cos innego(ostatnio wymyslilem sobie dopasowanie spojlera na klape od accorda ale narazie odpuscilem temat )...w planach mam ostatni tlumik z nierdzewki
|
|
|