[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Naprawa zapieczonego mechanizmu wycieraczek
krzysztofpak75 - 02-02-2017, 19:37
A to nie będzie problemu, dorobię sobie Tulejki i będzie problem z głowy. Tylko nie wiem czy mosiądz mam... A oryginalne są teflonowe? Bo akurat Teflon mam... Dzięki wielkie za szybką odpowiedź... Bo naprawdę to popiskiwanie, stuki itp mnie do szału doprowadzają... Jakbym maluchem jechał a nie Galantem....
😂
GRIZZLY - 12-11-2018, 13:56
Cześć
Od jakiegoś czasu ramie wycieraczki od strony kierowcy przy najwyższej prędkości obija o uszczelkę przedniej szyby. Postanowiłem je zdemontować i niestety posypały się opiłki metalu. Okazało się ze ząbki na ramieniu i trzpieniu od mechanizmu prawie nie istnieją. Przejrzałem popularne strony z aukcjami części używanych i niestety wygląda to kiepsko. Macie może jakiś pomysł jak podejść do naprawy ?? Trafiłem na zamiennik mechanizmu do Pajero III, IV który wygląda praktycznie identycznie. Czy ktoś może orientuje się czy istnieje prawdopodobieństwo ze mechanizm będzie pasował ??
Bizi78 - 12-11-2018, 14:49
GRIZZLY napisał/a: | Przejrzałem popularne strony z aukcjami części używanych i niestety wygląda to kiepsko. |
Mechanizm używany możesz kupić już za 45zł na allegro .
Ewentualnie spytaj może Hugo ma coś na zbyciu .
Krzyzak - 12-11-2018, 17:47
podpowiem, że pasuje także od anglika
ew. nowy oryginalny od jakiegoś hyundaia - kiedyś kolega kupował, 80zł w IC... tylko ramię trzeba skrócić i pospawać, bo za długie
Hugo - 12-11-2018, 19:10
Krzyzak napisał/a: | podpowiem, że pasuje także od anglika | Nie cały. Nie pasuje jeden sworzeń (ten od kierowcy) i ramię z łączące silniczek z przegubem środkowym, bo ma otwory na kulki w takich miejscach, że w żaden sposób go nie zamontujesz do EU
|
|
|