To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] zobaczmy co mozemy zrobic

Anonymous - 25-07-2009, 16:10

Panowie,budujcie colciki z 4g63T awd.
Dzisiaj wszystko dograłem,i zrobiłem kilka króciutkich przejazdów,wrażenia są niesamowite.
Kilka bączków kilka przyśpieszeń do drugiego biegu i mało fotela nie wyrwie.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mkm - 25-07-2009, 16:18

4g63colt, to pokaz podloge, pokaz pas przedni, pokaz WSZYSTKIE poduszki, pokaz instalacje, zawias, most, bo tych Twoich achow i ochow to sie zbytnio juz czytac nie chce...
Ciekaw jestem czy zrobiles to z glowa czy "na odwal"?

Anonymous - 25-07-2009, 16:34

mkm, bez urazy ale często musisz się czegoś czepić, tyle było pisane na tym forum i nie tylko na tym ze ten projekt pożarł w ciul kasy i że nie było to zrobione w ciągu paru dni. Trochę więcej pozytywnego myślenia i podejścia do tematu, pozdro
mkm - 25-07-2009, 16:36

Mateo567, popatrz na daty od kiedy prosimy o jakies szczegoly...
Anonymous - 25-07-2009, 16:39

mkm napisał/a:
4g63colt, to pokaz podloge, pokaz pas przedni, pokaz WSZYSTKIE poduszki, pokaz instalacje, zawias, most, bo tych Twoich achow i ochow to sie zbytnio juz czytac nie chce...
Ciekaw jestem czy zrobiles to z glowa czy "na odwal"?

Sorki ale muszę Cię rozczarować,nic nie jest zrobione na odwal się.
Fotki zrobię i wrzucę jak będę miał czas,wszystkie poduszki silnika są fabryczne,pas przedni musiałem wyspawać sam ponieważ zamiennik był gorszy niż ten przerdzewiały który wyciąłem.
Fajnie jest podchodzić do czegoś sceptycznie nawet nie widząc co ktoś inny zrobił.
A jak bardzo chcesz się przyjrzeć to zapraszam,co to jesz 160 kilometrów dla mitsumaniaka.

mkm - 25-07-2009, 16:44

4g63colt, nie sceptycznie. Jestem bardzo ciekaw jak Ci to wyszlo i tyle.
Jak zrobiles to z glowa to proste jest, ze bedzie mial spore nadwyzki, a baczki na asfalcie nie beda stanowic problemow. To wiem. Sa filmy, opisy, dokumentacje projektow... u Ciebie tego nie ma... I z tego powodu moja irytacja.

Anonymous - 25-07-2009, 16:46

Mateo567,wpadnij po 21;00 to sobie obejrzysz.

[ Dodano: 25-07-2009, 16:50 ]
Szczegóły w dziale nasze miśki,zakładam nowy temat.

zab3r5polska - 26-07-2009, 19:50

Niewiem czy ktoś widział tego colta . Ja widzialem i mogę stwierdzić, że wszystkie "kombinacje alpejskie" które robił 4g63colt sa zrobione profesjonalnie i zanim zostały wykonane zostały dokładnie przemyslane.Zaczynając od złączek lotniczych na zawiasie tylnym kończąc. Racja danielu??
P.S. a co to kogo obchodzi jak kto robi swoje auto nikt inny nie bedzie nim jeździl niż daniel , wiec jesli jego nie boli to jak on wygląda (czy dobrze i źle) to osoby trzecie tym bardziej.

Anonymous - 16-08-2009, 23:19

Rosmak,napisz o swoich odczuciach i co widziałeś,może to będzie coś znaczyło.Temat w nasze miśki zginął, :( nie wiem co się stało ale go nie ma.
mkm - 16-08-2009, 23:25

4g63colt napisał/a:
Temat w nasze miśki zginął, :( nie wiem co się stało ale go nie ma.

Bo zostal usuniety. Czekalem miesiac, pisalem do Ciebie o zdjecia, opis - bezskutecznie. Dzis jako odpowiedz na moje pytanie napisales, ze projekt zawieszasz bo wyjezdzasz. W tej sytuacji dublowanie tematow jest bez sensu.

Anonymous - 16-08-2009, 23:27

Usuń i ten.
rosomak1983 - 17-08-2009, 00:55

Byłem ogladnałem nawet zostałem przewieziony. :wink:
Oto dowody i zarazem zdjecia szpiegowskie...

No wiec tak postaram sie wszystko obiektywnie opisac...
Colcik z silnikiem jak widać. Silnik chodzi głosno (jak na 2.0 turbo przystalo) :D delikatnie nierówno na wolnych. Ale cały silnik ma byc ponoc przerabiany (rozwiercany kuty itp ) Na zywo robi wieksze wrażenie...
Wydech na moje oko super... Intecooler duzy hehe trzeba bedzie zderzak ciać... Hamulce OK :wink: Zawiecha tez wyglada na profi robote. Tył lekko podwyższony niewiem czy to dobrze czy nie...
Generalnie cały colt jest jeszcze nie skończony brak błotnika i innych elemnetów jeszcze wymaga sporo pracy. W srodku to samo. Fajne kubły, licznik nie działa.
Aha najwazniejsze wrazenia z jazdy :D Heh no co tu duzo mówić nie jechałem nigdy mocniejszym/szybszym autem. Wgina rzeczywiscie w fotel... fajny syk blow off. Szkoda ze było juz ciemno... Ale powiem wam ze czuc potworna sile. :wink:
Genaralnie sporoooo pracy wlożone i za to sie nalezy szacunek a nie ganienie ludzi. Mówie tu do mkm... :roll: :roll: :roll: Ludzie robiacy takie projekty to prawdziwi mitsumaniacy... pozytywnie zakreceni. :D

[ Dodano: 17-08-2009, 01:18 ]
Aha mam jeszcze inne fotki ale na telefonie kumpla... dodam kiedys :P

kartomaniak gti - 17-08-2009, 09:09

wygląda wypaśnie 8)
Anonymous - 17-08-2009, 14:47

mkm nie gania tylko ma dosc estetycznie pedantyczne podejscie do miskow nie rozumcie go zle znam go :D
Anonymous - 20-08-2009, 15:19

Usuńcie temat,Dziękuję.
To nie ma sensu,miałem chęć zrobić cały opis ale już mi przeszło.
Dla czego nie było opisów?Ponieważ po pracy od 20tej do 2giej nad ranem siedziałem przy autku i próbowałem to wszystko poskładać.

[ Dodano: 20-08-2009, 15:35 ]
delikatnie nierówno na wolnych.

A to dla tego że ma zmienione wałki na 272