To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Inne modele Mitsubishi - Mitsubishi Mirage de Coupe '97

kordiank2 - 25-10-2008, 20:47

może pomogę w tym: wykreśl wszelkie pomysły związane z przeniesieniem czegokolwiek z carismy do mirage'a. Płyta podłogowa carismy jest z volvo s-40, a elektronika francuska - ogólnie cari to auto europejskie, a tu trzeba szukać w amerykańskiej wersji japończyka...
szukałbym raczej w sprzęcie opartym o colta/lancera - w tym silniki.

[ Dodano: 25-10-2008, 20:57 ]
CorTeZzzZ napisał/a:

zdjęcie tyłu auta to Twoje ? bo jeżeli tak to z tyłu masz już nieseryjne lampy....

seryjne, seryjne z przedostatniego eclipse

Anonymous - 25-10-2008, 21:19

kordiank2 napisał/a:
CorTeZzzZ napisał/a:

zdjęcie tyłu auta to Twoje ? bo jeżeli tak to z tyłu masz już nieseryjne lampy....

seryjne, seryjne z przedostatniego eclipse

jesteś tego pewien ? bo widziałem takie lamy na ebay właśnie, można sobie kupić i między innymi w HOT'owskiej Carievo był właśnie ten wzór lamp zainstalowanych...

kordiank2 - 26-10-2008, 21:58

nie można mieć tu pewności, wygląda, to jak nieźle przemyślana własna konstrukcja oparta o mix mirage/colta CJ0 i eclipse III. ale po głębszej analizie tylnej klapy i lamp widać wyraźnie, że tył jest typowo amerykańsko-mirageowski. taki amerykański colt: sedan jest 4-dzrzwiowy, a w wersji 2-d to coupe, jeśli dodać do tego europejskiego hatchbacka, to robi się nam najbardziej imponująca liczba nadwozi wśród miśków - brakuje tylko kombi...

a tak to wygląda na fotkach:

CorTeZzzZ - 26-10-2008, 22:39

powoli powoli :P tak na początku to fajnie że w końcu forum działa :D chyba dyskusja między Derpin, i kordiank2, kręći się wkoło mojego Mirage :-) tak więc od razu mówię że lampy nie są oryginalne, tylko kupione w sklepie internetowym :wink: ale pasują także to lancera :mrgreen:

szkoda że w polsce jak tak mało Miragów że chyba można je policzyć na palcach u rąk... bo to moim zdaniem naprawdę dobre auto :wink: tylko mam motor za słaby :? wiem że były w nich pakowane 1.8 turbo :shock: :mrgreen: dla zainteresowanych odsyłam na youtube :D w najbliższym czasie nakręcę też filmik z moim Miśkiem w roli głównej :-) liczę na wasze opinie :wink:

pozdrawiam

co to Mitsumaniaki poumierali :?: :p

oj widze że wieje nuda... :? dodaje foto mojego Mitsu z przed tygodnia.

londolut - 02-11-2008, 12:34

CorTeZzzZ napisał/a:
foto mojego Mitsu z przed tygodnia
Tak się zastanawiam i doszedłem do wniosku, że przód ma lepszy niż CAx bo z CJx, a tył ma lepszy niż CJx bo z CKx :mrgreen: . Jak będę zmieniał samochód to zastanowię się nad Mirage tyle, że tak jak mówisz z mocniejszym silnikiem.
CorTeZzzZ - 03-11-2008, 18:41

londolut, no 1,5 silnik w samochodzie coupe to jednak jakaś pomyłka :| a ja ostatnio wymieniłem tylne amorki bo strasznie były wytłuczone... nie wiem mam znajomego mechanika i wsadził mi amorki Monroe. Ma ktoś z tyłu w swoich Miśkach takie ? No niby firma dość znana.. póki co nie narzekam :wink:

pod spodem foto mojej dechy (zrobiłem po umyciu ) :D identyczna jak w coltach CJ0 :P

[ Dodano: 11-11-2008, 21:42 ]

matheoG - 02-08-2013, 17:01

odgrzeje kotleta :) posiadasz jeszcze tego mirage? widzialem kiedys na sprzedaż :P