To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Co sądzicie o tej SIGMIE ????

lukasz12 - 09-12-2008, 23:09

zuku19 napisał/a:
No nie do końca, ja mam 12V i mam skórzaną kierownicę(może dla tego że ma poduchę) i nie mam tego schowka

Ja mówię o czymś w drugą stronę - jak masz plastikową kierownicę to na 100% jest to 12V.
Nie spotkałem 24V która miałaby kierownicę bez skóry. A 12V CZĘŚCIEJ sie spotyka bez skóry co nie znaczy ze tylko takie były, Twoja jest przykładem lepiej wypasionej 12V :)
A co masz w miejscu tego schowka ?

zuku19 - 09-12-2008, 23:14

lukasz12 napisał/a:
zuku19 napisał/a:
No nie do końca, ja mam 12V i mam skórzaną kierownicę(może dla tego że ma poduchę) i nie mam tego schowka

Ja mówię o czymś w drugą stronę - jak masz plastikową kierownicę to na 100% jest to 12V.
Nie spotkałem 24V która miałaby kierownicę bez skóry. A 12V CZĘŚCIEJ sie spotyka bez skóry co nie znaczy ze tylko takie były, Twoja jest przykładem lepiej wypasionej 12V :)
A co masz w miejscu tego schowka ?

Przełączniki do podgrzewania siedzeń i zaślepkę na jeszcze jeden przycisk.

lukasz12 - 09-12-2008, 23:16

zuku19 napisał/a:

Przełączniki do podgrzewania siedzeń i zaślepkę na jeszcze jeden przycisk.

No to wszystko się zgadza. Masz podgrzewane siedzenia więc masz tam guziki do podgrzewania siedzeń. Ale silnik masz 12V? Bo 12V rzadko były tak dobrze wyposażone choć zdarzały się. Chyba że masz 24V co byłoby bardziej podobne :)
W opisie masz 12V wiec masz dobrze wypasioną 12V :)

zuku19 - 09-12-2008, 23:21

niestety nie 24V mam 12V , jeszcze mam dwa wejścia na zapalniczkę nie wiem czy to normalne i się dziwię dlaczego kolega który chce kupić sigmę nawet na moją nie spojrzał :?
lukasz12 - 09-12-2008, 23:23

zuku19 napisał/a:
niestety nie 24V mam 12V , jeszcze mam dwa wejścia na zapalniczkę nie wiem czy to normalne i się dziwię dlaczego kolega który chce kupić sigmę nawet na moją nie spojrzał :?

A gdzie masz to drugie? Bo jesli po lewej stronie to chyba to jest standart albo fabryczna opcja. A może on nie wie o Twojej ? Może akurat się dogadacie. Zapytać nie zaszkodzi, jeśli masz lepsze wyposażenie to moze akurat mu spasuje :)

zuku19 - 09-12-2008, 23:25

druga jest po lewej stronie przy maleńkim schowku
lukasz12 - 09-12-2008, 23:27

To masz tak jak jest w 24V. Nie wiem czy to w każdej jest standartowo ale w 2 24V które znam na pewno jest - wygodne jak masz nawigację i jesteś leworęczny :)
zuku19 - 09-12-2008, 23:47

lukasz12 napisał/a:
To masz tak jak jest w 24V. Nie wiem czy to w każdej jest standartowo ale w 2 24V które znam na pewno jest - wygodne jak masz nawigację i jesteś leworęczny :)

Też nie wiem czy to standart , może dlatego lepiej wyposażona bo to wersja skandynawska światła po odpaleniu się same świecą, zapomniałem co to włączyć światła :biggrin: i wyłączyć, a kolegi widocznie nie interesuje moja sigma , może dlatego że to aukcja.

Anonymous - 10-12-2008, 08:00

Z tymi gniazdami zapalniczek, to chyba standart. U siebie (12V) też mam dwa. Dwie poduszki i kiera też nie jest plastikowa.
lukasz12 - 10-12-2008, 09:31

Ty masz model 1994 i tam juz nie było na szczęście plastikowej kierownicy :) . Ale w 12V bez poduszek niestety jest dość często.
Na marginesie chyba wyliczyłem ile aut wyprodukowano. Wg katalogu wychodzi około 4340 manuali (tyle numerów VIN wchodzi) i 6600 automatów. Daje to razem około 10950 (kilka aut, po 1-3 z każdej serii to egzemplarze próbne). Zgadzałoby sie to z informacją bo wg Wikpiedii w niemczech zarejestrowano około 10500 sztuk w ciągu 6 lat

zuku19 - 10-12-2008, 13:47

Noritsu napisał/a:
Z tymi gniazdami zapalniczek, to chyba standart. U siebie (12V) też mam dwa. Dwie poduszki i kiera też nie jest plastikowa.

Ty masz dwie poduszki? z tego co zauważyłem to jednej ciężko znaleść

szpala85 - 10-12-2008, 15:30

dzwoniłem w sprawie tej sigmy za 6 koła i tak :
zakładany był gaz ( brakuje zbiornika na gaz )
wersja 12v
klima nie działa
zawieszenie zwykłe
abs - brak ? ( tak powiedział gościu)
szyby el. sam nie wiedział czy ma i pytał sie żony :)
2 bieg ciężko wchodzi ( gościu powiedział że trzeba nalać oleju do skrzyni .... ale czego sam tego nie zrobił ???? )

ogólnie sigma odpada ( wydaję mi sie że to mina ) ....
a więc padło na GALANTA ..... jutro jadę zobaczyć jak to wygląda :twisted:

pozdro.

Anonymous - 10-12-2008, 15:43

To nie ciekawie....dziwią mnie takie osoby, które śpiewają nie wiadomo ile za auto, które aż szkoda doprowadzić do takiego stanu, aż tak je zaniedbać, a klient, który je kupi będzie potem musiał włożyć drugie tyle co dał za auto
lukasz12 - 10-12-2008, 17:20

szpala85 napisał/a:
dzwoniłem w sprawie tej sigmy za 6 koła i tak :
zakładany był gaz ( brakuje zbiornika na gaz )
wersja 12v
klima nie działa
zawieszenie zwykłe
abs - brak ? ( tak powiedział gościu)
szyby el. sam nie wiedział czy ma i pytał sie żony :)
2 bieg ciężko wchodzi ( gościu powiedział że trzeba nalać oleju do skrzyni .... ale czego sam tego nie zrobił ???? )

ogólnie sigma odpada ( wydaję mi sie że to mina ) ....
a więc padło na GALANTA ..... jutro jadę zobaczyć jak to wygląda :twisted:

pozdro.

Nie ma to jak "zachęcenie" potencjalnego klienta odpowiednim podejściem.
Facet chyba sam nie wie co ma.
Co do szyb to mnie to już całkiem rozwala - każda sigma ma elektryczne to nie jest A6
ABS - może rzeczywisc nie mieć ale to są raczej rzadko spotykane egzemplarze.

Tak czy inaczej jakbym zadzwonił do takiego kogoś to też raczej bym się nie zdecydował.
Zdarzają się czasem tacy dziwni ludzie którzy tak sprzedają jakby nie chcieli sprzedać ;)

A próbowałeś zapytać kolegę zuku19 - on sprzedaje swoją Sigmę i to za atrakcyjną cenę może akurat uda wam się dogadać. To jest 12V trochę lepiej wyposażona :)

Anonymous - 10-12-2008, 17:50

Obecnie jest już trudno znaleźć dobry egzemplarz sigmy. Na dodatek bardziej graniczy z cudem znalezienie takiej w Polsce. Przy poszukiwaniu "gładkiej" nie można sugerować się ceną poniżej 10tys.zł. Takie okazje nie istnieją. Zawsze można pokusić się idąc o krok dalej np. tutaj :-)

http://suchen.mobile.de/f...ng=&tabNumber=2