Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
Kmer - 28-10-2008, 20:08
Marcino napisał/a: | Powiedzcier mi czu z silnikiem wszytko ok? Widze na fotkach ze mu troszkę olej cieknie po silniku, czy to uszczelki pod klawiatura puszczają?
Co do lamp to faktycznie dobry wybór pozamieniac lustra.
POzdrawiam |
Tez tak sadze ze to tylko uszczelki pod klawiatura puscily,ale jak narazie nic na 100% nie moge powiedziec,musze najpierw umyc caly silnik zeby zlokalizowac miejsce wycieku,oby to bylo tylko to i nic wiecej,choc zalozylem juz czarniejszy scenariusz,oby sie nie sprawdzil.
Marcino - 28-10-2008, 20:49
U mnie pociło sie z tyłu silnika. Jak tylko wydokręcałęm pokrywki to jakby od razu lepiej - wogule brak zuzycia oleju. Mysle ze nowe uszczelki załatwią sprawę. Pytam bo mam zakupione świece i całe uszczelnienie góry silnika i bede pewnie niedługo zmieniał.
Pozdro
Kmer - 28-10-2008, 20:59
Marcino,
Z tego co zauwazylem cieknie z oby dwoch pokryw,wszystko mozliwe ze padly tylko uszczelki,jezeli do piatku wroci konwerter z regeneracji to sobote i niedziele spedzam w kanale,zeby to spowrotem poskladac do kupy,i jak dobrze wszystko pojdzie to myje silnik i sprawdze skad to cieknie,jezeli to tylko te uszczelki,to maly pikus,bo jak bede wymienial swiece to bede mial dostep do obydwu glowic to odrazu wymienie uszczelki,za jednym razem,i pozostanie mi tylko wymiana rozzadu,i konserwacja podwozia,i oddaje miska Juicemenowi i biore sie za swojego z konserwacja przed zima,i jeszcze zostana mi dwa auta do zrobienia i mam nadzieje ze koniec remontow jakchkolwiek na ten rok.
Juiceman - 29-10-2008, 09:19
seir napisał/a: | Juiceman masz jeszcze te lampy przednie? Potrzebna mi obudowa plastikowa lewej |
Sory ze tak sie zapytam ale po co Ci uszkodzony plastik ?
KaWu - 29-10-2008, 13:48
Juiceman, te fotki sa robione w Jaworze Za nic w swiecie nie kojarze jaka to ulica...
SWEEPER - 29-10-2008, 15:52
Ja mam do oddania dwie lampy po angliku.
Bardzo ładny ten kombiaczek.
Juiceman - 29-10-2008, 16:55
KaWu pierwsze fotki to z Berlina, a w galerii (link w podpisie) są fotki z Jawora:))
A oto fotki dzisiejszego prezentu dla Gala w sumie tylko i aż 796zł z przesyłką:
 i bieżnik :

macnow20 - 29-10-2008, 18:00
cześć juiceman,
Ja posiadam galanta z listopada 97 też 2,5 V6 automat sedan i te same skóry i identyczne wnętrze;) Ogólnie jestem supermega zadowolny. 2 miesiące temu kupiony.
Powiedz mi czy:
-czy w tym samochodzie (lub u Ciebie) jest podświetlanie przycisków do sterowania lusterkami?
- czy klawisz świateł awaryjnych powinien być podświetlony?
- czy na rozdzielczej pojawia się kontrolka w przypadku włączniea tylnych przeciwmgielnych?
Dzięki z góry za odpowiedź !
Kmer - 29-10-2008, 18:02
KaWu napisał/a: | Juiceman, te fotki sa robione w Jaworze Za nic w swiecie nie kojarze jaka to ulica... |
Koledze Przemkowi sie pokickalo,oczywiscie ze to nie Jawor,cala akcja z jego Galem odbywa sie w Niedaszowie,to takie male sprostowanko.Sorrki Juiceman
Kmer - 29-10-2008, 18:10
macnow20 napisał/a: |
Powiedz mi czy:
-czy w tym samochodzie (lub u Ciebie) jest podświetlanie przycisków do sterowania lusterkami?
- czy klawisz świateł awaryjnych powinien być podświetlony?
- czy na rozdzielczej pojawia się kontrolka w przypadku włączniea tylnych przeciwmgielnych? |
ad.1 w tym aucie,jak i w moim,nie ma podswietlenia przyciskow sterowania lusterkami
ad.2 podswietlenie swiatel awaryjnych,takze brak
ad.3 powinna sie pokazac,jeceli nie swieci to masz spalona zarowke
Sorrki ze odpowiadam za Juicemena ale tak szybciej uzyskasz odp. na swoje pytania,znam to autko bardzo dobrze,przyprowadzilem je razem z Przemkiem od wroga i pomagam mu je usprawnic.
macnow20 - 29-10-2008, 18:28
Dzięki Kmer. Część rzeczy jasna.
Teraz dalej :
- czy po wciśnięciu 'cruise' od tempomatu powinno coś się zaświecić na desce, jakaś kontrolka?
- czy to normalne, że w mojej galantynie jest już deska hi contrast czy raczej ktoś ją wymieniał ?
- mam xenony, ale wydaje mi się, że one nie były instalowane fabrycznie tylko ktoś zamienił. Czy mam rację ? Czy mogę mieć kłopoty na przeglądzie technicznym ?
Dzięki z góry !
Juiceman - 29-10-2008, 18:34
macnow20 napisał/a: | Dzięki Kmer. Część rzeczy jasna.
- czy to normalne, że w mojej galantynie jest już deska hi contrast czy raczej ktoś ją wymieniał ?
- mam xenony, ale wydaje mi się, że one nie były instalowane fabrycznie tylko ktoś zamienił. Czy mam rację ? Czy mogę mieć kłopoty na przeglądzie technicznym ?
Dzięki z góry ! |
Hi contrast - montowane od Grudnia 1998 roku w SE w Avance od 1999 tj. po lifcie o ile się nie mylę.
- xenony nigdy niebyły montowane fabrycznie - możesz mieć kłopoty.
A co do tempomatu tak po lewej stronie na górze powinien Ci sygnalizować włączony tempomat.
macnow20 - 29-10-2008, 18:47
ok, dzięki.
I to chyba ostatnie pytanko na dziś:
- czy to prawda, że jest kilka (3?) rodzajów wewnętrzych przegubów do tego modelu ?
Niestety muszę niedługo wymienić a firmy sprzedające przeguby pytają ile moje mają zębów i w jakim kierunku są ułożone ...
Czy wiecie jakie to mogą być przeguby ? ile jest tych zębów ? czy to zależy od rocznika czy od silnika ?
Juiceman - 29-10-2008, 18:52
Nie mam pojęcia ale od takich pytań masz dział techniczny - tu nie każdy zagląda,a tam na pewno Ci pomogą.
macnow20 - 30-10-2008, 15:15
Dziś z kolei takie nasunęły mi się pytanka:
- czy w mojej wersji ('97) 6A13 jest podgrzewanie lusterek ? czy dopiero w późniejszych rocznikach zostało wprowadzone ?
- od którego roku były montowane tylne wycieraczki w sedanach?
I teraz najtrudniejsze chyba. Otoż po lewej stronie od kierownicy, na dole, jest taki mały schowek. Ostatnio, czyli juz ze 2 miechy po kupnie, otworzyłem go podczas wymiany dywaników i z ciekawości zajrzałem głębiej .. Patrzę, a tam tuż nad tym schowkiem, tam w środku, w zasięgu palca jest przełącznik. Sprawdzałem na wiele sposobów i nie znalazłem dla niego żadnego zastosowania (nie rozłącza zapłonu i nie ma wpływu na alarm) mimo że dochodzą do niego kable.
|
|
|