[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana wycieraczek, na jakie w galancie, wycieraczki
akbi - 25-02-2010, 22:15
KamykGdynia napisał/a: | akbi napisał/a: |
a od czego jest odmrażacz do szyb i skrobaczka |
Przyznasz chyba, że to trochę niepraktyczne w trakcie jazdy
|
yyy ... takie rzeczy robimy PRZED jazda.
... bo chyba nie chcesz nam napisac, ze Tobie nagle szronieja czyste szyby i zachodza lodem podczas jazdy ...
Anonymous - 25-02-2010, 22:36
akbi napisał/a: |
... bo chyba nie chcesz nam napisac, ze Tobie nagle szronieja czyste szyby i zachodza lodem podczas jazdy ... |
Tak, właśnie to chcę, i co gorsza, piszę.
Nie wiem co w tym takiego dziwnego. Przy prędkościach autostradowych i niskich temp. opady i krople wody z pod kół innych aut szybko zamarzają. Wtedy to i płyn do -22st zamarza na szybie.
EDIT:
Akbi, z mojej strony EOT - widzę, że się doskonale bawisz. Ja już podstawówkę skończyłem i dywagacje o wyższości rosołu nad pomidorową mnie nudzą. Życzę wysokiej frekwencji na pomorskich spotach.
pawlos - 26-02-2010, 02:35
wycieraczki Alca nie skaczą tylko trzeba je załozyc prawidłowo napisem do góry - tez mi kiedys nowe skakały
akbi - 26-02-2010, 04:58
KamykGdynia, hm ... to jak to jest u Ciebie??
napisz mi jeszcze, co Ty widzisz przez szybe, kiedy to jest ona tak pokryta grubym lodem, ktory to potrafi zniszczyc od razu wycieraczke??
jOkerek - 26-02-2010, 16:08
w dniu wczorajszym zamontowalem komplet plaskich wycieraczek 4MAX (produkt firmy InterCars) strona kierowcy 550 i pasazera 475 w cenie 52pln za komplet (po znizkach)...
zostaly one polecone przez znajomego ktory pracuje w IC, mowi ze sprzedaja bardzo duzo kompletow tych wycieraczek...
w dniu dzisiejszym zamontowalem nowy komplecici bez czyszczenia bardzo bardzo brudnej szyby i ruszylem na test - poprawa wielka / nie skrzypia zbieraja bardzo ladnie nawet przy wiekszych predkosciach...
nastepny test to test na wytrzymalosc czyli jak dlugo beda tak pracowaly ?
zuku3210 - 27-02-2010, 02:15
polecam AeroTwin Boscha, konkurencja spowodowała dosyć spory spadek ceny więc nie straszy juz komplet za ponad 200zł jak kiedyś. W Makro ostatnio widziałem coś od 45-60zł za sztuke czy coś w zależności od rozmiaru
Hugo - 28-02-2010, 20:27
Dzisiaj kupiłem 2 szt. do Gala w markecie NETTO za 14,99 zł/szt (te bez ramek, Aero czy jakoś tak) firmy UNIPOINT, Made in China. Zobaczymy jak się będą sprawować
robertdg - 28-02-2010, 20:39
Hugo napisał/a: | firmy UNIPOINT | max 3 miesiace, mialem je w jednym aucie, wytrzymaly 2miesiace, jakosc zgarniania srednia ale i nie najgorsza, potrafila ciagnac za soba pasek jak sie podnosila a sciagala go jak opadala.
Hugo - 28-02-2010, 20:48
Zaczęło padać jak wracałem z kolesiem z Żar i założyliśmy krótszą do jego Audi 80. Pomijając fakt, że szyba w tym dziwnym aucie jest półokrągła i wycieraczka na końcach sporo omijała to jakość oczyszczania szyby i cisza były świetne. Bardziej chciałem zobaczyć jak wyglądają takie wycieraczki w Galu niż liczyłem na to, że będą dobrze wycierać. No i wygladają dobrze...
robertdg - 28-02-2010, 20:59
Hugo napisał/a: | No i wygladają dobrze | kosztuja Hugo napisał/a: | NETTO za 14,99 zł/szt | czyli około 18.3zł/szt obecnie nówki Valeo kosztują ok 75zł/komplet (ja płaciłem 90zł) tez wyglądają fajnie i spełniają swoją rolę wysmienicie, za to MaxGear kosztuje obecnie około 46zł/komplet ja płaciłem coś koło 60zł no i jakość porównywalna do Valeo, właśnie porównuje Valeo vs. MaxGear która dłużej wytrzyma.
Hugo - 28-02-2010, 23:28
robertdg napisał/a: | czyli około 18.3zł/szt | Napisałem wyraźnie ile płaciłem za szt? robertdg napisał/a: | Valeo | Takie właśnie będą następne, ale na razie są inne wydatki.
annihilator - 01-03-2010, 11:18
Witam,
właśnie muszę znowu kupić wycieraczki i kupię chyba jakieś tanie bo....
Odradzam kupna valeo tych płaskich bez rusztowania, padły mi po 2 miesiącach a naprawdę dbałem o nie (oblodzenia etc), w tej chwili może i wycierają prawidłowo (z wyjątkiem prawej, która nie zbiera brzegu) ale piszczą przeraźliwie... Btw, szkoda że recenzje czytałem dopiero po kupnie, na ceneo mają bardzo słabą opinię a kosztują sporo jak na 2 miesiące pracy (ja płaciłem trochę ponad 80zł/kpl w dość dobrym sklepie motoryzacyjnym - nie allegro czy sprzedawca z parkingu).
Ach, co do firmy valeo, dobra firma bo w drugim aucie też mam valeo tyle że z rusztowaniem, działają prawidłowo a mają już ponad rok!
Owczar - 01-03-2010, 11:21
annihilator, polecam Ci zwykłe motgumy. Ja jestem bardzo zadowolony. Kupiłem kiedyś płaską od nich zbierała nieźle, ale chyba za słaby był docisk i potrafiła skoczyć przy większej prędkości. Poza tym zostawiała smugę. Napisałem do MotGum i rozdzwoniły się telefony żebym ją odesłał na ich koszt i przyślą nową... Polska, solidna firma. Teraz mam 2 zwykłe tej firmy i zbierają pięknie.
Hugo - 02-03-2010, 15:29
Wczoraj nalałem płynu do spryskiwaczy i nie mogąc wjechać autem na podwórze (błoto) nocował pod chmurką. Rano przednia szyba zamarznięta. Psik, psik płynem i wycieraczki po 2-3 "machnięciach" bezszelestnie i absolutnie bez żadnych smug ściagnęły lód i płyn z szyby. Takich wycieraczek jeszcze nie miałem
pelu - 03-03-2010, 01:44
Hugo napisał/a: | Wczoraj nalałem płynu do spryskiwaczy i nie mogąc wjechać autem na podwórze (błoto) nocował pod chmurką. Rano przednia szyba zamarznięta. Psik, psik płynem i wycieraczki po 2-3 "machnięciach" bezszelestnie i absolutnie bez żadnych smug ściagnęły lód i płyn z szyby. Takich wycieraczek jeszcze nie miałem |
juz niedlugo
odskrob szybe zanim przelecisz wycieraczkami,bo rozleca sie niebawem
|
|
|