Carisma - Ogólne - BI XENONY
londolut - 11-11-2008, 14:26
mlun napisał/a: | chętnie kupię coś lepszego ale ma to poświecić zdecydowanie dłużej | Jest jeszcze różnica pomiędzy świecić a świecić. Żarówka może wytrzymać 2 lata ale już nie będzie miała swoich poprzednich własności.
mlun - 11-11-2008, 14:49
Zgadzam się. Ale chyba sam przyznasz że 3 miesiące to jednak za krótko. 6-8 miesięcy według mnie powinny te żarówki wytrzymywać. Liczę się z tym że właśnie te dobre rezultaty są okupowane szybszym przepaleniem(żeby nie było miałem BV i bardzo zadowolony byłem no ale troche za krótko, być może za dużo chce ).
londolut - 11-11-2008, 14:59
mlun napisał/a: | dobre rezultaty są okupowane szybszym przepaleniem | To akurat oczywiste
mlun napisał/a: | 3 miesiące to jednak za krótko | Musiało coś być nie tędy z tymi żarówkami.
mlun napisał/a: | 6-8 miesięcy według mnie powinny te żarówki wytrzymywać | Moje wytrzymały dokładnie 9 i jedna się przepaliła. Później zmieniłem te żarówki na Osram i po 6 miesiącach padła jedna (podejrzewam, że od zalania reflektorów). Włożyłem na jej miejsce tego starego BV i poświeciła jeszcze 5 miesięcy.
mlun - 11-11-2008, 15:04
No być może że coś było z nimi nie tak. Miałem napisać reklamacje do Philipsa(już nawet jednego maila im właśnie wysłałem z pytaniem co i jak) ale potem zająłem się jakimiś ważniejszymi sprawami i już dałem sobie na wstrzymanie. Z elekrtyką wszytsko powinno być ok, bo inne żarówki działają dobrze.
Może to taka wpadka jednorazowa była.
londolut - 11-11-2008, 15:12
mlun, mam u siebie Philips Vision Plus, kolejne będą Blue Vision bo jednak najlepiej mi się z nimi jeździło.
Anonymous - 11-11-2008, 15:54
mlun napisał/a: | A co do całej wypowiedzi to według mnie ludzie uważają że taki wstawienie bixenonów oślepia innych i to stwarza niebezpieczeństwo.Wcale nie mówią że lepiej toto nie świeci. |
Przeczytaj moje posty to zobaczysz ile razy mówiłem że biją na głowe wszystkie żarówki a jak raz ich sprubujesz to nie założysz już żarówek!!
mlun - 11-11-2008, 19:52
No to przeczytaj co napisałem:P
Wcale nie powiedziałem że te bixenony świecą gorzej tylko że mogą oślepiać.
rasiak1980 - 19-11-2008, 09:50
dla mnie kicz straszny. w UK tylko pakole i ciapaci jeżdżą na ksenonach do tego felgi ultra low profile (warte więcej niż całe auto) i pomalowane pędzlem na czerwono prześwitujące przez felgi seryjne zaciski, które w zmierzeniu maja chyba imitować brembo, widzicie problem jest tej natury że jeżeli ktoś uważa że jest sam na drodze i nic poza swoimi 4 literami nie widzi wstawi sobie takie oczoepce i hejas jemu się lepiej widzi, ale nie zważa na innych a czy sami jesteśmy na drodze? czy to że my mamy większe poczucie bezpieczeństwa oznacza że inni maja takie samo poczucie kiedy ich mijamy? to jest po prostu przejaw czystego egoizmu, zdarzyć się może że ktoś ma nieświadomie źle ustawione światła i co? walniemy mu długimi? oczekując ze w sekundę wskoczy pod maskę i poprawi ustawienie ze skutkiem natychmiastowym?? przecież to może doprowadzić tylko do jednego. trochę logiki jeżeli było by jakieś rozwiązanie które daje się zaadaptować w starych samochodach bez większej ingerencji, gwarantujące bezpieczna jazdę na takich żarówkach było by to już dawno dopuszczone do użytku na drodze, mało tego było by już dawno o tym wiadomo z reklam.
Anonymous - 19-11-2008, 10:10
na forum audi jest opisany przypadek jednego kolesia ktory wstawil sobie HID i tak sie zdarzylo ze mial wypadek, koles ktory zajechal mu droge stwierdzil ze go oslepil i zeby polscja sprawdzila lampy, okazalo sie ze ma wstawiony HID i zostal wpolwinnym wypadku.
PR2008 - 19-11-2008, 16:41
Witam
Ja podobnie jak kolega mlun założyłem około 2 miesięcy temu Philips Premium( +30%) i jak na moje oko świecą znacznie lepiej niż zwykłe H4 a koszt nie duży. Ale oczywiście każdy zrobi jak woli my możemy tylko sugerować. Fakt faktem że ciężki okres zimowy nas czeka a do tego jazda po ciemku i przy opadach i przy oślepiających światłach z przeciwka do bezpiecznych i przyjemnych nie należy.
Pozdrawiam
Anonymous - 26-12-2008, 21:21
ja proponuję artykuł o 50% więcej ściemy : http://www.auto-swiat.pl/...p?Artykul=11556
Marcino - 27-12-2008, 01:46
Tutaj tutaj poczytajcie o H7.
Pozdro
Krzyzak - 27-12-2008, 19:08
rasiak1980 napisał/a: | ktoś ma nieświadomie źle ustawione światła i co? walniemy mu długimi? oczekując ze w sekundę wskoczy pod maskę i poprawi ustawienie ze skutkiem natychmiastowym? |
nie - ze po kilku takich akcjach zrozumie, ze oslepia innych i czas juz z tym zrobic porzadek...
cns80 - 28-12-2008, 00:20
Krzyzak napisał/a: | rasiak1980 napisał/a: | ktoś ma nieświadomie źle ustawione światła i co? walniemy mu długimi? oczekując ze w sekundę wskoczy pod maskę i poprawi ustawienie ze skutkiem natychmiastowym? |
nie - ze po kilku takich akcjach zrozumie, ze oslepia innych i czas juz z tym zrobic porzadek... | Dokładnie.
rasiak1980 - 19-01-2009, 07:03
z dużym prawdopodobieństwem nie będziesz pierwszym który go uświadomi i prawdopodobnie nie ostatnim, mrygnąc można, ale metoda ze zwolnieniem pozwoleniem na wyprzedzenie się a później hulaj dusza piekła nie ma! długie i przeciwmgielne! ?czy to jest fair?
|
|
|