[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A/W 2.0TD] Odpalanie TD, wskazówki, problemy
rick - 08-01-2009, 16:44
ja mam wielką nadzieję, że to wina świec(juz kupiłem a jutro wymieniam) a nie wtrysków, bo słyszałem, że w dieslach to dość kosztowna naprawa
i tu moje pytanie: ile kosztuje komplet wtrysków, ile ich jest w tym komplecie i czy są ciężko dostępne
Owczar - 08-01-2009, 17:52
A próbowałeś go odpalać tak jak Ci pisałem? Jakby wtryski były zużyte to też by Ci mocno kopcił...
kungfumiszcz - 08-01-2009, 18:00
moj ma problem z zapaleniem, wymienilem komplet swiec. okazalo sie, ze bendiks. ale zeby nie grzebac i za chwile od nowa sie szarpac, to w weekend wymieniam caly rozrusznik. jak to nie pomoze, to sie rzuce w przepasc
Owczar - 08-01-2009, 18:10
A ten rozrusznik pewny? Żeby się nie okazało, że wcale nie lepszy. Ja bym wymienił bendiks, szczotki itd. Chyba, że masz już jakiś rozrusznik.
wilk88 - 09-01-2009, 14:27
Jeszcze ostatnie pytanie odnosnie oleju do skrzyni, ile oleju jest potrzebne do wymiany?
matyr - 09-01-2009, 14:47
2,2 litra zdaje się.
Owczar - 09-01-2009, 15:09
Do pustej skrzyni wchodzi 2,2 litra, ale nie ma możliwości spuszczenia wszystkiego. Z tego co piszą użytkownicy, wystarczy 2l, i jest równo pod spust. Ja zalewałem po remoncie więc weszło 2,2. Jaki olej lejesz wilk88?
kungfumiszcz - 09-01-2009, 17:35
Owczar napisał/a: | A ten rozrusznik pewny? Żeby się nie okazało, że wcale nie lepszy. Ja bym wymienił bendiks, szczotki itd. Chyba, że masz już jakiś rozrusznik. |
rozrusznik funfel nowka nie smigany
Constans - 26-03-2009, 17:46
U mnie ten sam problem. Mierzyłem napięcie na listwie od świec. Utrzymuje się przez 8 sek. Pobór prądu ok 22A (ale mierzyłem tylko sumę miernikiem cęgowym na kablu doprowadzającym napięcie do listwy). Trzykrotne podgrzewanie niewiele daje. Za to jak za pierwszym razem dłużej go pokręcę, to po sekundowej przerwie odpali na dotyk. Ciekawe, prawda?
sampler - 26-03-2009, 20:47
Constans napisał/a: | U mnie ten sam problem. Mierzyłem napięcie na listwie od świec. Utrzymuje się przez 8 sek. Pobór prądu ok 22A (ale mierzyłem tylko sumę miernikiem cęgowym na kablu doprowadzającym napięcie do listwy). Trzykrotne podgrzewanie niewiele daje. Za to jak za pierwszym razem dłużej go pokręcę, to po sekundowej przerwie odpali na dotyk. Ciekawe, prawda? |
Odpowietrz uklad paliwowy to bedzie palil od strzalu...
markus - 27-03-2009, 10:48
Constans napisał/a: | U mnie ten sam problem. Mierzyłem napięcie na listwie od świec. Utrzymuje się przez 8 sek. Pobór prądu ok 22A (ale mierzyłem tylko sumę miernikiem cęgowym na kablu doprowadzającym napięcie do listwy). Trzykrotne podgrzewanie niewiele daje. Za to jak za pierwszym razem dłużej go pokręcę, to po sekundowej przerwie odpali na dotyk. Ciekawe, prawda? |
Mam dokladnie to samo, wiec jak juz znajdziesz powod koniecz napisz co to jest, bo chetnie bym sie tego wyzbyl
Constans - 29-03-2009, 12:54
Dzisiaj skoczyłem na chwilę do Misia, żeby oblukać gdzie się odpowietrza układ. No i jak znalazłem, podpompowałem trochę (grzybek chodził miękko), odkręciłem śrubkę i usłyszałem syczenie. Trwało to dobre 3 sekundy. Widać sporo było powietrza. W końcu wysączyła się ropka. Po tym Miś zapalił zdecydowanie szybciej, choć ideału moim zdaniem nie było. Pojeżdżę trochę i jeszcze raz spróbuję. Może gdzieś bąbelki powietrza czekają na wytrząśnięcie. Oczywiście dam znać jaki efekt. Pozdrawiam!
Andrew - 17-12-2009, 16:31
Małe odświeżenie tematu... Jak Wam zapalają przy dzisiejszej pogodzie dieselki??? U mnie jest -12 stopni, auto stało na wietrze, podgrzałem 2 razy świece, kilka razy przekręcił i zgasł Ale zaraz zapalił i ważne, że zapałił
Wszyc - 17-12-2009, 16:34
Mój sztrucel przy minus 8 odpala od strzała nie mam kontrolki pracy świec żarowych spaliła się polecam jednak słuchanie co się dzieje po maską u mnie przekaźniki świec żarowych są dość głośne wiec nie ma z tym problemu druga sprawa to to żę Misiek w dieslu kocha prąd warto wyjąć kabel masy rozrusznika ( na śrubie mocującej rozrusznik przeczyścić sprawdzić klemy ewentualnie wymienić klemy akumulatora ) dodatkowo dałem drugą masę silnika przykręconą w jeden z otworów do wyjmowania silnika ( jeżeli ma się dieselka z E5 z 93-96 te zabiegi na pewno pomogą w EA raczej nie za nowe auto okablowanie jest raczej w świetnym stanie) no i można dać wiekszy aku ja mam 70tke 680Amper prądu rozruchowego (sądze osobiście że mniejszy to lipa) i w zimę go bardzo ładnie kopie, przekręcanie kluczyka wiecej niż 2 razy raczej sensu nie ma bo świece za 2 razem to z 2sek grzeją bo już temperaturę ma sądzę że nie tędy droga ( oczywiście jeżeli świece wszystkie działają w ogóle ) wiele może być powodów w sumie mój np. jak stanę pod górkę dupą w dół to porzebuje w zimę 3 razy zakręcić
Andrew - 17-12-2009, 16:40
Ja mam nowy aku chyba 74, a poza tym ta kontrolka to chyba i tak szybciej gaśnie, aniżeli rzeczywiście świece grzeją... Muszę sprawdzić czy wszystkie świece dobrze grzeją, bo od zakupu nie sprawdzałem.
|
|
|