To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma Piwora

Piwor - 20-03-2009, 22:13

Ha! Maretzky85, udało się! Silnik chodzi cacy! Czasem ten jeden zawór wali, ale jest ok. Na Pb obroty jak igła, z gazem troszkę większe problemy, ale to już kwestia regulacji u gaziarza. :) A więc, do wymiany zostały uszczelniacze od rozrządu i coś od sprzęgła (jakaś gumka). Maretzky85, co to było? Następnie wymiana pompy wspomagania - łożysko dogorywa i wymarzony koniec! Koniec grzebania pod maską! Jedynie blacharka z przodu, czytaj 3 osłony, zderzak i lewy błotnik! Haha!
Maretzky85 - 20-03-2009, 22:21

Już nawet nie pamiętam co to była za gumka :P
Ale jak spojrzę jeszcze raz to Ci powiem :)

Cieszę się, że wszystko działa jak należy po naszych grzebaniach podmaskowych :)
A z tym jednym zaworem to jeszcze powalczymy :>

wash - 23-03-2009, 23:19

Piwor napisał/a:
Ha! Maretzky85, udało się! Silnik chodzi cacy! Czasem ten jeden zawór wali, ale jest ok. Na Pb obroty jak igła, z gazem troszkę większe problemy, ale to już kwestia regulacji u gaziarza. :) A więc, do wymiany zostały uszczelniacze od rozrządu i coś od sprzęgła (jakaś gumka). Maretzky85, co to było? Następnie wymiana pompy wspomagania - łożysko dogorywa i wymarzony koniec! Koniec grzebania pod maską! Jedynie blacharka z przodu, czytaj 3 osłony, zderzak i lewy błotnik! Haha!

No to tylko pogratulować. ;)

Piwor - 25-03-2009, 00:12

Cóż, dziś miś dostał znów swoje letnie kapcie. Paradoksalnie aura spuentowała wymianę laczków. :| Tylne tarcze i klocki dogorywają, z przodu guma stabilizatora czy coś podobnego przy kielichu poszło do lasu. :|

Troszkę wydatków dojdzie na wiosnę. :P

Maretzky85 - 25-03-2009, 01:17

A na zewnątrz biało :D
Piwor - 25-03-2009, 09:05

Cóż, musiałem, w prawej przedniej oponie mam gwóźdź. :|
Maretzky85 - 25-03-2009, 09:11

To to tak dziwnie latało ?
Piwor - 25-03-2009, 09:13

Nie. A w tej zapasówce latał ciężarek do wywarzania koła. :D
Maretzky85 - 25-03-2009, 09:23

Coś masz pecha do tych gum ;p
Lepiej uważaj :D

Piwor - 08-04-2009, 22:22

I stało się. Do wymiany mam:

Prawe przednie koło:
- łożysko
- łącznik

Lewe przednie koło:
- łożysko
- łącznik
- wahacz

Prawe tylne koło:
- dwa mniejsze wahacze
- 2x tulejka
- zimmering na głównym wahaczu

Lewe tylne koło:
- dwa mniejsze wahacze
- 2x tulejka
- zimmering na głównym wahaczu

Mam nadziej, że bez przeszkód uda się wymienić tulejki. Mówiąc szczerze, jestem załamany. Na szczęście nie muszę wszystkiego robić na raz. Zapoznam się z cenami w IC, All Parts i u Japaneze. zobaczymy co z tego wyjdzie, ale impreza będzie baaaardzo droga. :(

rosomak1983 - 08-04-2009, 22:52

W morde jeża... Z tymi wachaczmi to moze sworzeń wystarczy wymienic???
Chyba jednak rzeczywiscie w Carismach jest nieudane to zawieszenie...
Ale no cóz jakos powolutku wymieniaj. Moze niektóre rzeczy mozna w używkach poszukac :wink:

sruba - 08-04-2009, 22:56

rosomak1983 napisał/a:
Chyba jednak rzeczywiscie w Carismach jest nieudane to zawieszenie...

niemozliwe :D
po prostu urok wielowahaczowego zawieszenia...
a uzywki to bym tam nie probowal wstawiac...

Wszyc - 08-04-2009, 23:00

uulala no cóż na studencką kieszeń to się poważnie odbije :( ale trzym sie chłopie dasz rade
Piwor - 08-04-2009, 23:00

Nie ma sensu wstawiać używanych wahaczy, ani nic, z zawieszenia. Koniec końców nie sprzedam Cari, bo mam zamiar zrobić samochód na kilka lat. Za dużo włożyłem już serca, aby się poddać. Matejko pomógł mi już przy łożyskach, więc coś odejdzie. :)
adaśko - 08-04-2009, 23:06

ja so swojej cari kupowałem tuleki po 35 zł bodajrze i jak anrazie przejechały juz 50.000km i dobrze sie trzymaja:)