OFF ROAD - DAKAR 2010
TommiCrazy - 05-02-2009, 01:21
przeciez dakar to konforntacja osiagniec, a nie poligon na testy, testy to oni robia caly czas.. pozatym zwyciestw mitsubishi ma chyba wystarczajaco by udowodnic doswiadczenie.
Anonymous - 05-02-2009, 16:33
TommiCrazy napisał/a: | przeciez dakar to konforntacja osiagniec, a nie poligon na testy, testy to oni robia caly czas.. pozatym zwyciestw mitsubishi ma chyba wystarczajaco by udowodnic doswiadczenie. |
Chyba nie do końca masz racje, bo w tym roku, to te ich testy nie zabardzo sprawdziły się w rajdzie.
Najlepszy test to chyba właśnie rajd
TommiCrazy - 05-02-2009, 23:54
badzmy realistami, to ze nie wygrali dakaru poraz setny z rzedu musialo sie kiedys zdazyc, auta byly przed dakarem testowane na rownie dlugich dystansach co DAKAR, auto wg mnie jest bardzo dobre, VW poprostu podszedl inanczej do dakaru i okazalo sie ze byli lepsi, mimo iz moc pajero byla wieksza to VW byl duzo lzejszy.
nie kazde wycofanie sie bylo spowodowanie bezposrednio awariami diesla, niestety na awarie wplyw mialy bledy kierowcow, nikt nie jest nieomylny, zdecydownanie mitsubishi mialo najlepszych kierowcow (przynajmniej wg mnie) ale jak juz mowilem , niemozna lekcewazyc VW czy BMW, oni tez mieli ochote na zwyciestwo, gdy sie na poczatku okazalo ze VW jada szybciej to mam wrazenie ze kierowcy mitsu troche sie pogubili i zaczeli popelniac bledy goniac liderow.
Sam silnik jestem pewie ze jest rownie dobry jak w VW, zawiodly czynniki z ktorymi mitsubishi mialo doswiadczenie od lat, jak elektryka, chlodzenie itp...... a to w kolei doprowadzilo do awari silnika .
w kwestii marketingu wyglada to jak wyglada, bedzie opinia ze japonskie diesle sa do dupy, ja to widze jednak innaczej, zabraklo szczescia i zawiodla taktyka.
To byl nowy rajd na ktorym niewiele przydalo sie doswiadczenie i znajomosc tras starego dakaru.
Po dwu tygodniach zmagan , niema przypadku, wygrlal lepszy
[ Dodano: 24-02-2009, 14:50 ]
mimo iz nie jest to juz dakar tylko mistrzostwa w portugalii to wynik jest bardzo ladny po zacietej walce
http://www.autoklub.pl/23512,news.html
Gene - 02-04-2009, 10:59
No to mamy efekty sukcesu Holowczyca:
http://www.terenowo.pl/pu...d=730&Itemid=42
Anonymous - 30-12-2009, 23:58
Chyba wypada ten temat odświeżyć. Lada dzień będzie Dakar 2010
JCH - 31-12-2009, 08:36
gazeta.pl napisał/a: | Gdzieś w cieniu wspaniałych maszyn pojadą Mitsubishi Racing Lancery. Japończycy wprawdzie wycofali fabryczną ekipę, ale wszystkie samochody sprzedali prywatnym zespołom i ciągle udzielają im technicznego wsparcia. Jeśli szukać najbardziej czarnego konia Dakaru, to trzeba spojrzeć właśnie na Mitsubishi. |
Całość artykułu tutaj.
Anonymous - 31-12-2009, 13:45
Ja trzymam kciuki za Roberta Szustkowskiego i Jarka Kazberuka, którzy pojadą Mitsubishi Pajero T1 (z numerem startowym 356).
Również za Krzysztofa Jarmuża na Hondzie CRF 450X (z numerem startowym 22)
oraz za pozostałych naszych reprezentantów!
mkm - 02-01-2010, 09:39
Oswieccie mnie lub podlinkujcie…
Oglądając wczoraj start do „Dakaru” podczas wywiadu kierowca „Lancera” powiedział, ze startuja zeszłorocznymi maszynami fabrycznymi z nowymi jednostkami napedowymi…
Co za nowe silniki tam włożyli?
Co powiecie na skok Hummera?
JCH - 02-01-2010, 13:27
mkm napisał/a: | kierowca „Lancera” powiedział, ze startuja zeszłorocznymi maszynami fabrycznymi z nowymi jednostkami napedowymi…
Co za nowe silniki tam włożyli? | Wyjęli diesle a wsadzili benzyny.
stegano - 03-01-2010, 11:55 Temat postu: Dakar 2010 Online Nie wiem czy już było, ale tutaj podaje link do oficjalnej strony Rajdu Dakar 2010:
http://www.dakar.com/us/DAKAR/2010/live.html
HugoOrmo - 05-01-2010, 15:35
to nie jest po dotychczas przejechanych etapach tylko po wczorajszym odcinku...
Holek jest piaty w generalce a na wczorajszym etapie byl osmy...
mniej wiecej to samo napisales ale jakis balagan sie tam wkradl
pzdr
Anonymous - 06-01-2010, 13:52
Szustkowski i Kazberuk po 4. etapie awansowali na 56 pozycję.
Pozostałym kolegom z R-SIXTEAM też idzie coraz lepiej!
Anonymous - 11-01-2010, 17:29
Ja chciałbym napisać o Polaku o którym się nie mówi a jedzie na 15 pozycji w ciężarówkach (po 8. etapie). Jest to Darek Rodewald który jedzie w teamie De Rooy jest drugim kierowcą Iveco Trakkera EVO II . Choć za R-Six Team też trzymam kciuki bo idzie im coraz lepiej i jest to całkowicie rdzenna Polska załoga. Pozdrawiam fanów rajdu Dakar.
Morfi - 11-01-2010, 21:53
Hołowczyc mocno uszkodził tylne zawieszenie
JCH - 11-01-2010, 21:58
Morfi napisał/a: | Hołowczyc mocno uszkodził tylne zawieszenie | Ja słyszałem, że urwał wał napędowy i tylny most. Z napędem tylko na przód nic tam nie ujedzie. Stoi więc i czeka na serwis.
Szkoda....
Przygoński był 9-ty na etapie. W generalce jest 11-ty.
|
|
|