Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Chęc kupić galanta ;)
baczek1921 - 12-01-2009, 16:20
pawliku napisał/a: | Forest_Taft napisał/a: | to czemu mam podejrzewać że jest nie cacy? | myślisz że poznał byś czy to książka nie podrobiona ?? |
Czemu jesteś takim pesymistą że każdy sprzedawca jest oszustem?
pawliku - 12-01-2009, 16:38
baczek1921 napisał/a: | Czemu jesteś takim pesymistą że każdy sprzedawca jest oszustem? | nie no. nie napisałem że każdy sprzedawca ale wiesz zdarzają się i tacy. poprostu za dużo sie o tym naczytałem.
MacFly - 12-01-2009, 20:04
Więc już wiem, że mój budżet na zakup auta będzie w granicach 15-18 tys.
Więc zostaję mi tylko ten http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7275345
Jaki jest koszt naprawy, wymiany tych popychaczy czy tam zaworów ??
Czy na ciepłym silniku też mają prawo walić ??
Chciałbym na tą chwilę jak najwięcej informacji zebrać i muszę jeszcze wszystko przemyśleć na spokojnie
pawliku - 12-01-2009, 20:55
ten nie wydaje się zły oprócz tego grila ale zawsze można go wymienić MacFly napisał/a: | Czy na ciepłym silniku też mają prawo walić ?? | ależ skąd niepowinny walić to nie GDI
Marcino - 12-01-2009, 22:00
Popychacze moga stukać jeśli jest nieprawidłowy olej lub niski stan lub dawno nie wymieniony. Koszt wymiany -to tak z grubsza- 1szt poychacza u Japaneze coś koło 20zł. Do tego 2 uszczelki pod pokrywki zaworów, 6 gumek na świece profilaktycznie - 110zł i zarezerwuj 8 godz dłubania w garażu. Może wystarczy wyczyścić i przepłukac i bedzie
wszytko ok bez wymiany.
A skad wiecie ze walą popychacze? Za 9.900 taka sportowa fura.. hmmm na grilu to V6 wyglada jak wklejone od vw...:) Myśle ze jak bym był na kupnie to za te pieniądze bym sie zainteresował. Zonie sie podoba... wiec pewnie bym go kupił a popychacze idzie zrobić.
Pozdrawiam
yaro1976 - 12-01-2009, 22:06
jw, albo zmienić olej
Frost - 12-01-2009, 22:07
niechciałbym nikogo straszyć przedwcześnie, ale w moim poprzednim Miśku jak coś stukotało i wszyscy myśleli że to któryś popychacz wali, to się okazało że to PANEWA sie obruciła. Z drugiej strony nie trzeba być złej myśli tak odrazu zawsze to możę być tak jak napisał Marcino napisał/a: | Popychacze moga stukać jeśli jest nieprawidłowy olej lub niski stan lub dawno nie wymieniony |
MacFly - 12-01-2009, 22:09
Marcino napisał/a: | A skad wiecie ze walą popychacze? |
Byłem osobiście i oglądałem go, i się wsłuchałem w pracę silnika i usłyszałem takie stukanie, więc pierwsza myśl, jak się trochę naczytałem, że to właśnie popychacze czy zawory, bo sam nie wiem co wali w Galantach
9,900 + koszta rejestracji bo ściągnięty, i robi się 13 tys.
Frost - 12-01-2009, 22:10
a tak przy okazji, to jakbyś sie na niego zdecydował, to pierwsze co weź śrubokręt, kombinerki, nuż cokolwiek i pozbądź się tego znaczka V6 na grilu - porażka straszna, przecież widać że doklejany ze sklepu "wszystko po 5zł"
MacFly - 12-01-2009, 22:12
frost83 napisał/a: | a tak przy okazji, to jakbyś sie na niego zdecydował, to pierwsze co weź śrubokręt, kombinerki, nuż cokolwiek i pozbądź się tego znaczka V6 na grilu - porażka straszna, przecież widać że doklejany ze sklepu "wszystko po 5zł" |
Na obydwu błotnikach też jest "V6"
O to się nie bój, jak kupię , to będzie pierwszy mod jaki wykonam, lub nawet zrobię fotorelację
Frost - 12-01-2009, 22:16
Nie zapomnij o akcyzie, w tym przypadku mozę sie zakręcić koło 2tys,albo ponad
MacFly napisał/a: | Byłem osobiście i oglądałem go | - po moich przejściach, to powiem tak, jak coś stuka w silniku to nie kupuj bo może być KLOPS. Ewentualnie sprawdź kiedy i na jaki olej był wymieniany. Jak coś poza Castrolem,Bp czy innymi dobrymi olejami do japońców np. Mobil-fuj,shell-fuj,lotos-fuj, wtedy może stukać popychacz, niestety japończyki mają to do siebie
pawliku - 12-01-2009, 22:21
frost83 napisał/a: | - po moich przejściach, to powiem tak, jak coś stuka w silniku to nie kupuj bo może być KLOPS. Ewentualnie sprawdź kiedy i na jaki olej był wymieniany. Jak coś poza Castrolem,Bp czy innymi dobrymi olejami do japońców np. Mobil-fuj,shell-fuj,lotos-fuj, wtedy może stukać popychacz, niestety japończyki mają to do siebie | możesz też go zaprowadzić na stacje diagnostyczą żeby obadali sprawę
Frost - 12-01-2009, 22:25
pawliku napisał/a: | możesz też go zaprowadzić na stacje diagnostyczą żeby obadali sprawę |
Nic to nie da, musiałbyś się z klientem dogadać i zrzucić miske olejową i odkręcić panewki, wtedy będzie wiadomo na 100%. W rzaden inny sposób nie sprawdzisz tego, a stukot będzie się niusł po całym silniku, cięko do zlokalizowania. W moim było jeszcze coś takiego, że pomimo tego że CHECK sie nie palił, komp informował o błędzie "czujnika stuku"
pawliku - 12-01-2009, 22:29
frost83 napisał/a: | Nic to nie da, musiałbyś się z klientem dogadać i zrzucić miske olejową i odkręcić panewki, wtedy będzie wiadomo na 100% | dobry fachowiec a nie leber i naciągacz powinien rozpoznać (moim zdaniem i sie prosze nie wkurzać )
Frost - 12-01-2009, 22:33
nie wkurzam wcale ja swoim byłem w serwisie(wszystko OK), w warsztacie o specj.japońców(niby OK ale.. posprawdzamy) i dupa wyszła blada Dlatego jak teraz przyprowadziłem nowego, to pomimo tego że nic w nim nie stuka i przyjechałem nim na kołach 700km - pierwsze co zrobiłem to MISKA W DÓŁ - ale to dlatego że już jestem uczulony po tym jak na poprzedniego w remont silnika wrypałem 6tys.
|
|
|