To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubuskie - Polecane i nie polecane warszaty Lubuskie - Zielona Góra

mardark - 10-03-2013, 15:45

dzieki za info :)
wicek - 06-05-2013, 22:07

Ktoś zna typowy bardzo dobry zakład zajmujący się naprawą skrzyni biegów(manualnej)?

Ktoś zna ten zakład

RaVciO - 17-06-2013, 21:21

wicek napisał/a:
Ktoś zna typowy bardzo dobry zakład zajmujący się naprawą skrzyni biegów(manualnej)?

Ktoś zna ten zakład

Osobiście nie znam, ale słyszałem pozytywne opinie.

wicek - 17-06-2013, 23:11

Mały problem poniważ nie naprawiają japońców ;p
Iron.Falcon - 17-06-2013, 23:15

mam pare bąbli na nadkolach... bez tragedii, a jeden blacharz powiedział tysiaka za sama robociznę dziś... :/ do kogo z tym jechać żeby mnie koszta nie powaliły na kolana ? Gorzów lub okolice.
wicek - 17-06-2013, 23:49

Ja robiłem u siebie na wsi u "najlepszego" i po roku rdza wychodzi, wstawiał reperaturki, 250 zł za malowanie + 100 zł za spawanie(mowa o jednym elemencie), do dziś nie poprawił a dzwonie do niego co miesiąc... Niestety nikogo nie znam z okolic Gorzowa, więc niestety nie pomogę.
Iron.Falcon - 17-06-2013, 23:54

po takich historiach aż się zastanawiam czy w ogóle to ruszać :?
wicek - 17-06-2013, 23:59

Naprawdę musisz poszukać dobrego lakiernika, choć ten co mi robił ma bardzo dobra opinie :/ Lepiej robić czym prędzej, nie zwlekaj, nie wiem jak to u Ciebie wygląda ale może uda się bez reperaturek, zawsze będzie taniej ;)
Iron.Falcon - 18-06-2013, 00:12

tak wygląda.... nie wiem czy trzeba reperaturki czy nie trzeba :-X
Pieraś - 18-06-2013, 08:01

Panowie ... nie ma co duzo gadac.
Chcesz miec dobrze?

Zaplac dobrze w porzadnym serwisie, wez fakture i pozniej nie masz problemu z reklamacja jak spierdzieli. Tak to zaplacisz 3x u partaczy liczac, ze bedzie dobrze ... zamkniete kolo.

"Ojciec prac? Jak prac to w omo ... raz a dobrze"

Iron.Falcon - 18-06-2013, 08:39

masz rację.... ale wydać za 2 nadkola z bąbelkami - bo rdzy jeszcze tam nie widać 40% tego co zapłaciłem za samochód to lekkie nieporozumienie jest. Auto jest na tyle fajne, że chce się aby wyglądało dobrze.... a jednocześnie na tyle już stare, że naprawy kosmetyczne stanowią spory procent wartości.... jak nie znajdę kogoś kto mi to zrobi do tysiąca zł to chyba po prostu przejeżdżę tak te dwa lata - jak zaplanowałem mieć ten konkretny egzemplarz.
RaVciO - 18-06-2013, 17:35

Jeśli jest to rdza powierzchniowa, to wystarczy tą luźniejszą część zeszlifować drobnym papierem ściernym, później na to np. brunox epoxy, a na to lakier dobrany do koloru twojego auta albo pędzelkiem albo sprayem. Wiadomo, że będzie się to w jakimś stopniu odznaczać na lakierze (w zależności jak to dokładnie zrobisz), ale najważniejsze żeby rdza się nie rozprzestrzeniała.

Jeśli rdza leci od wewnętrznej strony a te bąble to objaw, że przeszło na wylot to trochę więcej roboty, bo trzeba by mieć dostęp, do źródła. Tanim kosztem, mając dostęp też można samemu sobie dać radę, zabezpieczyć np. brunoxem, troszeczkę szpachlu lub jakiejś zaprawki na bazie żywicy epoksydowej żeby załatać ewentualną dziurę i lakier.

Jak nie chcesz wydawać dużo kasy, to według mnie są to najprostsze sposoby na zapobieżenie rozprzestrzenianiu się rdzy.

Iron.Falcon - 18-06-2013, 18:33

RaVciO, powiem Ci szczerze, że coraz bardziej biorę pod uwagę taką drogę przywrócenia względnego wyglądu memu autu... http://allegro.pl/profesj...3312071755.html przy pomocy choćby takiego zestawu
RaVciO - 18-06-2013, 18:54

Iron.Falcon napisał/a:
RaVciO, powiem Ci szczerze, że coraz bardziej biorę pod uwagę taką drogę przywrócenia względnego wyglądu memu autu... http://allegro.pl/profesj...3312071755.html przy pomocy choćby takiego zestawu

Jeśli chcesz zabezpieczyć auto i nie wydać za dużo to tylko w taki sposób.
Możesz ewentualnie poczytać czy potrzebny Ci cały komplet, może wystarczą tylko niektóre elementy i będzie jeszcze taniej :-)

Co byś nie zrobił na pewno będzie lepiej niż jak zostawisz to niezrobione.

Ebab - 24-07-2013, 09:33

wicek napisał/a:
m@rcin, Podaj nazwy firm i ulice.
RaVciO napisał/a:
może się komuś przyda takie info w przyszłości...

ulica Kożuchowska obok Fułafki 601822739