To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - Odbiór nowego auta - na co zwrócić uwagę?

shalafi - 01-04-2009, 21:43

krzychu napisał/a:
Ja mam triflexa w swoim i naprawdę wygląda jak najzwyklejsza antena radiowa. Odbiór jest ok, nadawanie takie sobie ale po pierwsze nie szpeci auta, nie widać że się ma CB i mogę wjechać do garażu nie demontując anteny ogólnie sobie chwale.

Krzychu

da sie to bez problemu zamontowac nie tracac gwarancji (jaki koszt) bo wlasnie mysle jak sobie kwestie CB rozwiazac ... a to wyglada elegancko

krzychu - 01-04-2009, 22:34

Chłopaki w outlanderzach montowali w ASO koszt chyba koło 100zł to najlepsze wyjście jeśli się ma gwarancję. Tylko trzeba ich uprzedzić że wtyczka od CB i GPS jest ta sama jeśli pomylą antena się nie zestroi więc ja tą od GPS od razu kombinerkami ciach. Mi zamontował mój mechanik....

Krzychu

shalafi - 01-04-2009, 22:46

krzychu napisał/a:
Chłopaki w outlanderzach montowali w ASO koszt chyba koło 100zł to najlepsze wyjście jeśli się ma gwarancję. Tylko trzeba ich uprzedzić że wtyczka od CB i GPS jest ta sama jeśli pomylą antena się nie zestroi więc ja tą od GPS od razu kombinerkami ciach. Mi zamontował mój mechanik....

Krzychu

a kazda bedzie pasowac? czy trzeba na cos zwrocic uwage?
np taka: http://www.allegro.pl/ite..._cb_fm_gsm.html

roobku - 01-04-2009, 22:56

krzychu napisał/a:
Tylko trzeba ich uprzedzić że wtyczka od CB i GPS jest ta sama jeśli pomylą antena się nie zestroi więc ja tą od GPS od razu kombinerkami ciach.

Krzychu

nie bardzo zrozumiałem :) na zdjęciach antena ma trzy kable, producent ich nie podpisuje?

krzychu - 01-04-2009, 22:57

Była plotka że są 2 wersję stara ponoć ma mniejszy stroik i nie bardzo chce się stroić. Ja kupiłem chyba tą nową (dłuższy stroik ten grubszy element na górze) bo co prawda na skrajnych kanałach jest koło SWR 1,6, ale na 20-stym jest poniżej 1,1 (ogólnie 2 to max). Więc zestroiła się bardzo dobrze. Ale tych starych już podobno nie ma na stanach.

roobku - w instrukcji jest wyraźnie napisane że ten najdłuższy jest do CB, średni (ten ma inna końcówkę) radio, a ten najkrótszy jest do GPS (ma taką sama końcówkę co CB). A myślisz że ktoś w ASO czyta instrukcje? Prewencyjne kombinerki cyk taśma izolacyjna i gotowe.

Krzychu

roobku - 01-04-2009, 23:20

krzychu napisał/a:

roobku - w instrukcji jest wyraźnie napisane że ten najdłuższy jest do CB, średni (ten ma inna końcówkę) radio, a ten najkrótszy jest do GPS (ma taką sama końcówkę co CB). A myślisz że ktoś w ASO czyta instrukcje? Prewencyjne kombinerki cyk taśma izolacyjna i gotowe.

Krzychu

a już czaje :)

jakie masz radio do niej podpięte? ja myślałem o Alanie 42

krzychu - 01-04-2009, 23:23

Ja tam zdecydowałem się na klasyka President Harry II ASC.

Krzychu

filippoz - 02-04-2009, 18:36

krzychu napisał/a:
President Harry II AS
także o tym myślę, jak się Tobie sprawuje z tą antenką?
krzychu - 02-04-2009, 19:45

No fajnie SQ Gain mam skręcone tak o 70% bo za dużo mi ta antenka zbiera ASC sobie też chwale. Nadawanie tak jak mówię żadne rewelacja ale nie spodziewałem się cudów.

Ogólnie jestem zadowolony ale ciężko stwierdzić bo to moje pierwsze radio ale sądząc po opiniach to nic tańszego nie jest lepsze a kupując auto liczone w 10 tys chyba warto wydać 500zł na radio które jest dobre? Wszystkie lepsze są już większe więc nie bardzo jest je potem gdzie upchać.

Krzychu

Kofi - 02-04-2009, 20:06
Temat postu: Re: Odbiór nowego auta - na co zwrócić uwagę?
filippoz napisał/a:
Takie małe pytanko, na co zwrócić szczególną uwagę przy odbiorze auta z salonu?

Mój kolega wziął ze soba przyrząd do mierzenia grubości lakieru do salonu peugeota.
Okazało się ze większość stojących w salonie aut (w tym jego, które odbierał) były cześciowo malowane dodatkowo, po za fabryką.

filippoz - 13-04-2009, 21:49

aaa coś o czym zapomniałem wspomnieć po wymianie oleju.

Pan z ASO zanim przyjął zlecenie na wymianę oleju najpierw sprawdził w komputerze czy centrala nie zarządziła jakiejś akcji serwisowej, jak się okazało, póki co MMC na lancery nic nie ma, oby tak dalej ;)