To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2009 - Pytania na temat...

jafo2 - 23-04-2009, 00:37

Witam troszkę późno dorwałem się do tematu ale chętnie pojawiłbym się na zlocie. Będzie to mój pierwszy zlot więc nie bardzo mogę się w tym wszystkim połapać więc może ktoś mi podpowie co i jak:
1. Czy jest jakaś opłata za uczestnictwo w zlocie nie mówię tu o opłacie za nocleg?
Np. jakbym jechał na zlot i noclegu szukał sobie sam.
2. Jeśli skorzystałbym z oferty noclegowej to czy wystarczy dopisać się do listy na forum
i wpłacić pieniądze na konto. Chodzi mi o to czy dostane jakieś potwierdzenie że moja
rezerwacja noclegu jest załatwiona? Planuje jechać w 2 osoby z moją drugą połową i
widziałem że w niektórych domkach 4 osobowych są 2 osoby to bym się do takiego domku
dołączył.
3. Zapisałem się na koszulki dla uczestników zlotu cena podana 30 zł ale kiedy mam zapłacić
i na jakie konto? Czy koszulki są do odebrania dopiero na miejscu na zlocie??

Dzięki za każdą podpowiedz.

londolut - 23-04-2009, 11:34

Cytat:
1. Czy jest jakaś opłata za uczestnictwo w zlocie nie mówię tu o opłacie za nocleg?
Np. jakbym jechał na zlot i noclegu szukał sobie sam.
Nie.
jafo2 napisał/a:
2. Jeśli skorzystałbym z oferty noclegowej to czy wystarczy dopisać się do listy na forum
i wpłacić pieniądze na konto. Chodzi mi o to czy dostane jakieś potwierdzenie że moja
rezerwacja noclegu jest załatwiona? Planuje jechać w 2 osoby z moją drugą połową i
widziałem że w niektórych domkach 4 osobowych są 2 osoby to bym się do takiego domku
dołączył.
Wpisujesz się na listę, wpłacasz pieniążki i rezerwacja jest zaklepana. Potem wystarczy się dogadać między sobą.
jafo2 napisał/a:
3. Zapisałem się na koszulki dla uczestników zlotu cena podana 30 zł ale kiedy mam zapłacić
i na jakie konto? Czy koszulki są do odebrania dopiero na miejscu na zlocie??
Koszulki odbierać będziecie na Zlocie i wtedy się płaci :)
os12 - 24-04-2009, 09:03

laki-14 napisał/a:
poza tymi ośrodkami jest jeszcze jakiś ośrodek polecany w którym nie bedzię problemu z rezerwacją i blisko, ogólnie rzecz biorąc bedzię to mój pierwszy zlot i chciałbym sie tam znalężć pozdro.
ps. dla mnie nie ma problemu zarezerwować własnym zakresie noclegu tylko nie znam okolic i przyda sie jakakolwiek pomoc gdzie warto sie zapytać.(najlepiej pokój dwuosobowy).

laki-14 te 3 (Odys,Neptun,Fregata) polecane i zarezerwowane przez nas ośrodki są właśnie najbliżej a wręcz w swoim sąsiedztwie dlatego też je a nie jakieś inne wybrałem na organizację w/w Zlotu .
Jeśli jednak chcesz zarezerwować sobie gdzie indziej nocleg na własną rękę to nikt ci nie broni masz do wyboru wiele osrodków wypoczynkowych po obu stronach jeziora żywieckiego i międzybrodzkiego :)
ale osobiście radziłbym ci kolego , skoro jesteś zainteresowany pokojem 2-osobowym,zarezerwować sobie nocleg razem z kimś kto tez będzie tylko w 2os np na ośrodku Odys gdzie są domki 4-os z 2 pokojami 2-os czyli 2os w pokoju D(dół)+2 os w pokoju G na górze ,dogadac sie i podzielić po 1/2 kosztami.

np tu zobacz: http://forum.mitsumaniaki...p=480713#480713

"Ośrodek „Odys” (hotel oddalony ok. 1km od miejsca zamieszania)

Domki:

- 23x domek czteroosobowy (typowy, z łazienką) (55zł/osoba):

3. eremita (jesli jest ktoś chetny to szukam kogoś do drugiego pokoju)
4. tomusn - 1 pokój (góra) 2 noce "

pozdrawiam i do zobaczenia na zlocie
Andrzej vel os12

laki-14 - 25-04-2009, 20:24

os12 napisał/a:
laki-14 te 3 (Odys,Neptun,Fregata) polecane i zarezerwowane przez nas ośrodki są właśnie najbliżej a wręcz w swoim sąsiedztwie dlatego też je a nie jakieś inne wybrałem na organizację w/w Zlotu .

os12 zgadzam się z tym, pytałem się z tego powodu że wszystko jest już zarezerwowane co mnie interesowało,liczyłem na namiot ale nie ma łazienek wyżej był temat poruszany, jak piszesz jedynie domek czteroosobowy a nie brałem go pod uwagę, postaram się dwie osoby znależć jak najszybciej, dzięki i pozdrawiam

Jassmina - 28-04-2009, 14:29

Nigdzie nie widzę tematu o meczu...
Czyżby zeszłoroczna tradycja nie miałabyć powtórzona i w tym roku?
Szkoda...
Miałam nadzieje na jeszcze jeden dyplom do kompletu :wink:
Myslałam równiez że mozna by zrobić mecz dla Pań...
Oj działoby się na tym boisku uuuuu!!!!!! :D

:D :D :D :D :D :D

pozdrawiam

os12 - 28-04-2009, 14:53

Jassmina napisał/a:
Nigdzie nie widzę tematu o meczu...
Czyżby zeszłoroczna tradycja nie miałabyć powtórzona i w tym roku?
Szkoda...
Miałam nadzieje na jeszcze jeden dyplom do kompletu :wink:
Myslałam równiez że mozna by zrobić mecz dla Pań...
Oj działoby się na tym boisku uuuuu!!!!!! :D

:D :D :D :D :D :D

pozdrawiam

oj oj Jassmina ty "leniuszku" nie chciało sie troszeczkę poszukać na forum w dziale Zloty/Spoty tego tematu http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=28811 ????

a tak na marginesie Twój pomysł meczu dla Pań lub podobnej formy roz(g)rywki
wart przemyślenia.

pozdrawiam i do zobaczenia na zlocie
Andrzej vel os12

Jassmina - 28-04-2009, 18:54

Faktycznie..przepraszam za gapiostwo :oops:

Mam nadzieję, że się Klubowe Laski zdecydują na jakiś mały, bezkrwawy meczyk :wink:

pozdrawiam i dzięki

krzychu - 05-05-2009, 16:03

Dobra to może ja się zainteresuje tematem. Mam kilka pytań bo na szybko nie znalazłem odpowiedzi:

1. Gdzie dokładnie ma być ten zlot?

2. Czy potrzebujecie jakiegoś wsparcia związanego z organizowaniem (co prawda nie narzekam na nadmiar czasu ale jak bym coś mógł zrobić to mogę zrobić)

3. Czy jest już jakiś termin?

4. Z ciekawości kto przegłosował Żywiec?

5. Może wypadało by zrobić jeszcze jeden topic gdzie w pierwszym poście były by terminy, mapy dojazdu do zlotu, hoteli itd?? No i to całe jak się to nazywa..... "agenda" o tak.

krzychu

JCH - 05-05-2009, 16:11

krzychu,
a zaglądałeś tutaj :?:

akbi - 05-05-2009, 16:14

krzychu napisał/a:
5. Może wypadało by zrobić jeszcze jeden topic gdzie w pierwszym poście były by terminy, mapy dojazdu do zlotu, hoteli itd?? No i to całe jak się to nazywa..... "agenda" o tak.

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=34423

4 - Mitsumaniacy
3 - od paru lat ... ostatni weekend sierpnia
2 - odpowiedząorganizatorzy
1 - http://forum.mitsumaniaki...t=32276&start=0 Tu znajdziesz adresy internetowe ośrodków, na ich terenie odbędzie się Zlot

krzychu - 05-05-2009, 16:20

JCH napisał/a:
krzychu,
a zaglądałeś tutaj :?:

Nie o to mi chodzi to widziałem :doubt:

Chodzi mi o łopatologiczne już od dawna jak miałem chwile chciałem się tym zająć ale tematów a postów tam wpierony co mnie zniechęcało. I dalej nie wiem kaj to jest. Nie ma tam tematu "miejsce zlotu" a przeglądanie 30 stron mnie nie bardzo rajcuje :P jak pewnie innych też. Wiem wiem leniwy jestem ale takie ułatwienie może ściągnie więcej chętnych?

Krzychu

JCH - 05-05-2009, 16:29

krzychu napisał/a:
Wiem wiem leniwy jestem
Przez grzeczność nie zaprzeczę ;)
Cytat:
1. Termin - ostatni weekend sierpnia (28,29,30 sierpień). Oczywiście jest możliwość wcześniejszego przyjazdu.
2. Ja i Andrzej (os12) byliśmy rozeznać się w ośrodkach nad jeziorem Żywieckim. Są 2 ośrodki, połączone ze sobą nad samym brzegiem jeziora. Neptun i Fregata. Do dyspozycji jest około 40 campingów 6-8 osobowych, 2-osobowe domki szeregowe (20 osób) i do tego miejsca w hotelu. W ośrodku Neptun jest możliwość dołożenia łóżka do campingu a we Fregacie będzie możliwość rozbicia namiotów przed chatkami, więc o noclegi nie ma się co martwić.
Faktycznie przydałaby się mapka z googla z zaznaczonym miejscem, trasą dojazdu, itp.
krzychu - 05-05-2009, 16:32

JCH napisał/a:
Faktycznie przydałaby się mapka z googla z zaznaczonym miejscem, trasą dojazdu, itp.

w końcu jakieś zrozumienie :mrgreen:

Zaraz się rozejrzę gdzie są te ośrodki.

Krzychu

londolut - 05-05-2009, 16:33

krzychu napisał/a:
2. Czy potrzebujecie jakiegoś wsparcia związanego z organizowaniem (co prawda nie narzekam na nadmiar czasu ale jak bym coś mógł zrobić to mogę zrobić)
krzychu, parę razy zgłaszał się w odpowiedzi na twoje posty os12. Nie wiemy co masz do zaoferowania w ramach pomocy. Poszukaj danych kontaktowych do os12 w skrzynce PW i odezwij się do niego.

Na resztę Twoich pytań odpowiedzieli JCH i akbi.

krzychu - 05-05-2009, 16:36

Zgadza się ktoś mi pisał ale jak odpisałem to mi podał jakiś numer gg a ja nie zawsze mam czas gadać dłużej. Mógł by mi ktoś wysłać PW z tym co można zrobić albo coś bo tak się będzie łatwiej gadać.

A ten ośrodek jest między Tresną z Zarzeczem ale to niewiele zmienia w każdym razie kiedyś się tam przejadę jak będę miał chwilę.

Jak chcecie to jak znajdę ten ośrodek na żywo mogę go oznaczyć na jakiejś mapie w google czy cos i wrzucić w jakiś nowy topic.

Korzystając ze znajomości terenu i tego które drogi są zakorkowane mogę tez podpowiedzieć jak najłatwiej dojechać i odjechać.

Krzychu