Nasze Miśki - j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia
rosomak1983 - 05-01-2010, 22:04
j-rules napisał/a: | Tym razem postawilem na Seiwa, sam nie wiem czy dobrze zrobilem? |
tez mam takie i nie narzekam. Jest jednak wiele negatywnych opini. No cóz albo trafiłem na lepsza partie albo niewiem.
j-rules napisał/a: | Nie wiem sam co o tym myslec. |
poczekaj co sie stanie u Krzyżaka. Jakos dawno go nie było na forum... Oby nie okazalo ze nie ma czasu bo siedzi w garazu i łata wycieki etc.
j-rules napisał/a: | jakbym nie jezdzil 10 na 100. |
nie jest zle torszke wiecej niz moj ale mysle ze norma.
j-rules napisał/a: | amory z tylu sie tluka, |
a raczej sprezyny na mrozie normalnie wydaja dziwne dzieki ale ponoc ten typ tak ma...
idas napisał/a: | Co do kopułki i palucha kupiłem ostatnio takie same:) |
hehe jest nas trzech u mnie juz od roku na misku...
Pozdro lancerowi maniacy.
idas - 05-01-2010, 22:19
No chyba nie ma nic prostszego;)
Mimo zimy zdołałem już nawet potestować przyspieszanie miśka po wymianie i jestem mile zaskoczony. Przyspiesza równiutko, chodzi jakby ciszej no i wgniata w fotel:] Układ zapłonowy na razie ma spokój. Co do świeczek to powiem Ci, że ja odczułem różnicę przesiadając się z NGK (japońskie) na Denso(tu nie ma wątpliwości skąd:)), choć nie było takiej potrzeby bo NGK przejechały jakieś 15kkm i problemów nie sprawiały. Okazja była kupić tanio denso (8.5zł za sztukę!)więc zaszalałem:)
Również pozdrawiam braci lanceromaniaków;)
j-rules - 05-01-2010, 22:56
Cytat: | No chyba nie ma nic prostszego;) | W takim razie sprobuje. Jakies wskazowki jak potem rozpoznac kolejnosc zalozenia kabli WN? I w takim razie w plany najblizsze wchodzi tez regulacja zaworów i zaplonu.
A co do tego syntetyka - no coz. Tak mi tylko chodzi po glowie. Skonsultuje to jeszcze z zaufanym i doswiadczonym mechaniorem, a ze do wymiany jeszcze hoho to cos moze wyjdzie w praniu.
idas - 05-01-2010, 23:03
Cytat: | Jakies wskazowki jak potem rozpoznac kolejnosc zalozenia kabli WN? |
Najbezpieczniej to przepinać pojedynczo do nowej kopułki:)
Co do zapłonu to jeśli chcesz to zrobić najtaniej (ale chyba porządniej niż u mechanika zdolnego inaczej, nie wiem jakiego masz:P) to kup sobie na allegro lampke stroboskopową na power ledzie (koniecznie białym)za około 30zł . U mnie się całkiem fajnie przy pomocy tego ustawia...wiem, że są opinie że to badziew, ale skuteczny, naprawdę! ( i wcale nie musi być strasznie ciemno by coś zobaczyć... tylko ładnie podmalować grzebyk i wcięcie w kole pasowym (po obu jego stronach)białym lakierem do paznokci np. i będzie gitarra:) )
j-rules - 13-01-2010, 13:07
bylem obejrzec przed chwila ten zderzak z allegro.. no i bez rewelacji. Cene ostateczna ugadalem sie na 300 pln ale pomacalem i ramki halogenow sa troche popekane/polamane na mocowaniach i ruszaja sie dosc konkretnie. Nie wiem jak to wyglada dokladnie bo zderzak wciaz jest na aucie a sniegu sporo. Obejrze jak zdemontuja to po roztopach... chyba ze do tego czasu cos wymysle. Ale nie wydaje mi sie zeby 300 pln za zderzak ktory musialbym malowac i do tego kleic ramki byloby dobra cena.
Jak te ramki sa w ogole mocowane?
idas - 13-01-2010, 13:13
Ramki są na trzech śrubkach mocowane, w każdym rogu tego jakby trójkąta.
rosomak1983 - 13-01-2010, 14:13
j-rules, ramki mozna skleic. Ja u siebie mam tez te ramki pourywane na jednym zaczepie, to chyba norma. Skleiłem i jest OK.
KaWu - 13-01-2010, 14:22
rosomak1983, ma racje. Ja tez zalatwilem jedna ramke od sniegu/zaspy. Zaczepy sie lamia.
Ale jak sie pokombinuje to mozna je zamocowac stabilniej
idas - 13-01-2010, 18:58
Cytat: | Ja u siebie mam tez te ramki pourywane na jednym zaczepie, to chyba norma |
Na pewno nie norma bo u mnie jest ok:P Ale za to inne rzeczy u mnie nie ok-aparat zapłonowy:P
j-rules - 13-01-2010, 19:36
idas, bo tobie nie zdarzylo sie widocznie puknac w ramke na tyle by cos tam popekalo a z tym aparatem to wg mnie latwiej znalezc niz takie elementy typu ramka halogena od auta ktore ciezko spotkac na drogach co dopiero na szrotach i to jeszcze w takiej wersji zeby byly halogeny ale moze cos wymysle. Jak nie to na gratce wisi ogloszenie o lancerku z koluszek, a wisi tam juz ponad rok... moze mi sprzedadza ramke ;p
idas - 13-01-2010, 20:15
Może i łatwiej znaleźć, ale bez tego jeździć nie można;P poza tym cena za aparat nieporównywalna z cenę kawałka plastiku:P
Mnie się nie zdarzyło puknąć, ale dziwi mnie że poprzednim właścicielom się również nie udało. To jak weźmiesz po dobrej cenie z lancera ramki to zapytaj od razu o aparat:D Mój biedny miś marznie na tym mrozie nie rozgrzewany;(
j-rules - 13-01-2010, 20:33
Cytat: | To jak weźmiesz po dobrej cenie z lancera ramki to zapytaj od razu o aparat:D | wlasnie sobie skojarzylem, ze moglem zpaytac dzis ale nie pomyslalem heh. a zdziwilbys sie ile mi gosc krzyknal za sama ramke, za sam kawaleczek plastiku 150 pln
fakt mozna jezdzic bez tego ale moj brzydko wyglada a twoj przynajmniej ladnie stoi
rosomak1983 - 13-01-2010, 21:22
j-rules napisał/a: | a zdziwilbys sie ile mi gosc krzyknal za sama ramke, za sam kawaleczek plastiku 150 pln |
ja dałem 50zł plus wysyłka. a szukałem..... pół roku jedynie
j-rules - 13-01-2010, 22:24
Koledzy, mam do wymiany sprzęgło najprawdopodobniej.
Jakiej firmy kompletu szukac?
rosomak1983 - 14-01-2010, 00:02
j-rules napisał/a: | Jakiej firmy kompletu szukac? |
-AISIN
-LUK
-VALEO
-EXEDY
Ja bym kupił AISIN. Spytaj Paweli bo on kupowął newke. U mnie orginał sie trzyma nadal.
|
|
|