To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - [COLT CJ0 1.3] PEXU

Anonymous - 23-10-2010, 13:48

Moze trzeba wymienic olej w skrzyni,pewnie jest juz za mało.
Pexu - 23-10-2010, 13:51

adamovicius napisał/a:
Moze trzeba wymienic olej w skrzyni,pewnie jest juz za mało.

żeby było śmieszniej, to oleju...było za dużo :lol:
tydzień temu Maretzky mi spuścił trochę i obecnie na zgaszonym silniku biegi wchodzą jak w masło, ale po odpaleniu już tak wesoło nie jest...
a sam olej wymieniany był rok, półtora temu

Pexu - 16-12-2010, 09:21

bolączką na haczącą skrzynię okazała się...wymiana docisku sprzęgła. obecnie biegi wchodzą o niebo lepiej, dodatkowo został wymieniony olej w skrzyni na pełen syntetyk.
Misiek dostał nowy łącznik elastyczny, wyregulowano mu zaworki i zalano świeżutkim Valvolinem :) zatem zima chyba nam już nie straszna ;)
przy okazji, polecam Auto TW na Puławskiej :)

koszmarek - 16-12-2010, 11:38

Pexu, kieszeń bolała? ;>
Pexu - 18-12-2010, 09:12

koszmarek napisał/a:
Pexu, kieszeń bolała? ;>

da się przeżyć

Piwor - 19-12-2010, 20:41

Auto niestety kosztuje. :|
Pexu - 13-08-2011, 08:55

długo mnie tutaj nie było, czas by chociaż pobieżnie zaktualizować temat :P
z Misiem w zasadzie nic się nie dzieje, poza wymianami eksploatacyjnymi (tarcze, klocki, rozrząd) i pojawiającą się tu i ówdzie rdzą (przed zimą powinienem się za to zabrać).

najważniejsze że po paru podejściach, w końcu zabraliśmy się z kumplem za halogeny w moim Colcie.
oczywiście nic nie może być proste i oczywiste w moim przypadku, zatem cała operacja trwała 7 godzin (z przerwami na dwie kawy i spaghetti). oczywiście instalacja poprowadzona nie była, zatem trzeba było wybebeszyć trochę gratów i znaleźć odpowiednie przewody w wiązce pod skrzynką bezpieczników. oczywiście zdjęcie zderzaka nie poszło ot tak, trzeba było rozbierać cały przód. dodatkowo dwie śruby się wzięły i ukręciły. nawet przekaźnik który miałem, okazał się być nie cały (brakowało czegoś tam, nie pamiętam czego :P ) więc przekaźnik mam z ...mercedesa 8)
ale co by nie mówić, jestem zadowolony. aha...na przycisk do włączania halogenów w zupełności nadaje się włącznik ogrzewania tylej szyby. obecnie mam dwa :mrgreen:

poniżej dwie fotki, wykonane zaraz po robocie. zdecydowałem się na czarne ramki halo, mi tam się podoba :P

mkm - 22-08-2011, 01:22

Pexu napisał/a:
zdecydowałem się na czarne ramki halo, mi tam się podoba :P

Mnie także, ale brakuje kolejnych czarnych elementów :wink: Może żebrowania w zderzaku?

Pexu - 01-11-2011, 08:41

mkm napisał/a:
Pexu napisał/a:
zdecydowałem się na czarne ramki halo, mi tam się podoba :P

Mnie także, ale brakuje kolejnych czarnych elementów :wink: Może żebrowania w zderzaku?

nie mam właśnie pomysłu co jeszcze "oczernić" ;) bo przyznaję, że podoba mi się połączenie żółtego z czarnym. póki co z tyłu lampy mam przyciemnione...