[97-04]Galant EAxA/W - Standardowy filtr powietrza czy wkładka k&n simota?
milo - 04-03-2015, 18:02
polaff napisał/a: | Czy wkładkę przed pierwszym montażem trzeba czymś nasaczac? |
Trzeba jest zestaw do nasączania i czyszczenia filtra
piaga napisał/a: | Jeśli K&N , to jest nasączony fabrycznie i można go od razu zakładać |
Nie byłbym taki pewny że jest nasączony fabrycznie
komarsnk - 04-03-2015, 23:49
milo napisał/a: | Nie byłbym taki pewny że jest nasączony fabrycznie |
Jest bo bez olejku nie jest czerwony tylko prawie biały
milo - 05-03-2015, 15:59
Nie chcę się sprzeczać ale ostatnio nasączałem filtr k&n i był jasno czerwony po nasączeniu zrobił się ciemniejszy
komarsnk - 06-03-2015, 00:30
milo, może za dużo płynu dałeś
A na poważnie to myłem go ostatnio i jak wypłukałem cały olejek to zamiast czerwonego miałem szary materiał. Nowy filtr po wyjęciu z pudełka był czerwony (chodź prawda - nie tak jak po świeżym nasączeniu po myciu) ale jednak był Myślę, że jednak produkt w pudełku jest gotowy do użycia zaraz po zakupie. Jeśli miałby być najpierw nasączany to olejek byłby w zestawie (?). Chyba, że się mylę...
polaff - 06-03-2015, 05:26
Cytat: | Jeśli miałby być najpierw nasączany to olejek byłby w zestawie | kierowałem się tym samym tokiem rozumowania i dlatego zamontowałem bez nasączania.
Druga sprawa, że największy syf jest latem jak jest sucho. Do tego czasu już filtr się zabrudzi na tyle, że drobinek nie będzie tak mocno przepuszczał nawet jak nie jest a powinien być nasączony
Tomii - 06-03-2015, 08:02
Filtr K&N jest fabrycznie nasączony olejem, proszę nie robić zamieszania.
eremita - 06-03-2015, 08:52
Dobra przekonaliście mnie że przy zmianie filtra dam Galowi lepszy oddech przez K&N
Co ile czyścicie filtr K&N? Bo z tego co podaje producent co 80tys
Jeśli tak jest to nie będę kupował razem z filtrem zestawu do czyszczenia bo zanim przejadę te 80tys to zapomnę gdzie go odstawiłem
Tomii - 06-03-2015, 09:12
eremita napisał/a: | Dobra przekonaliście mnie że przy zmianie filtra dam Galowi lepszy oddech przez K&N
Co ile czyścicie filtr K&N? Bo z tego co podaje producent co 80tys
Jeśli tak jest to nie będę kupował razem z filtrem zestawu do czyszczenia bo zanim przejadę te 80tys to zapomnę gdzie go odstawiłem |
wg mnie producent trochę przesadził z tym przebiegiem bo mój po roku i ok 15tyś km jest brudny więc myję go co rok, a co
Cookie86 - 06-03-2015, 11:36
Witam, a jak wygląda sprawa filtra Pipercrossa? Jest gąbkowy więc powinien chyba lepiej filtrować. Użytkuje ktoś?
elMaklak - 06-03-2015, 13:30
Czy wkładka do dolotu silnika 2.4 gdi posiada te same wymiary co do innych silników galanta?
mati_z - 06-03-2015, 14:24
Cookie86, ja mam wkładkę Pipercrossa, ale dopiero od miesiąca więc ciężko cokolwiek powiedzieć. Wydaje mi się, że jest trochę głośniej niż na zwykłym papierowym filtrze, ale poprawy osiągów raczej nie odczułem
Thunderbolt - 06-03-2015, 15:11
Zamontowałem dzisiaj filtr K&N, podczas tegoż montażu stwierdziłem, że filtr jest wilgotny, co jest równoznaczne z nasączeniem:D był to świetny zakup- stwierdziłem to zaraz po odpaleniu Gallardo.
Hugo - 06-03-2015, 19:10
elMaklak napisał/a: | Czy wkładka do dolotu silnika 2.4 gdi posiada te same wymiary co do innych silników galanta? | Tak, wszystkie wersje silnikowe mają takie same wymiary filtrów powietrza.
bialyjayz - 18-09-2015, 09:10
Hej. Samochód ostatnio zaczął lekko zamulać a i zdarza mu się czasem na niskich obrotach szarpnąć,
wydaję mi się że przyczyną może być brudny filtr powietrza, wkładkę mam K&N ostatnio jakiś przeszło rok temu czyściłem i ok 15-tys. km...... teraz pytanie bo mam właściwie to miałem taki zestaw
https://www.google.pl/sea..._mgyaMIQDKAM%3A
został mi tylko środek czyszczący, gdzieś zapodział mi się spray z kompletu i tu pytanie co może go zastąpić ewentualnie czy po prostu kupywać nowy komplet bo z tego co się orietnuje tylko w zestawie sprzedają.
arturj123 - 19-09-2015, 08:44
bialyjayz napisał/a: | Hej. Samochód ostatnio zaczął lekko zamulać a i zdarza mu się czasem na niskich obrotach szarpnąć, |
Zarówno na LPG jak i na benzynie?
|
|
|