[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA
Marti - 10-12-2008, 18:27
Odświeżę temat. Jak BARTWERK wyszły Ci spryski? Zastanawiam się nad zamontowaniem zabawek u siebie (4300) ciekaw jeestem jak wyglada górna linia światła po hardcorowym zamontowaniu bez zabawy w sztuczne odcinanie górnej lini i czy nie oślepiają one kierowców z przeciwka. Nie zalezy mi na szpanowaniu tylko na lepszych światłach niż te co mam teraz (chyba mam bo świecą jakby ich nie było i nie wiem czy jest sens bawić się w Philipsa Blue Vision lub Tungsramy czy zamontować ksenonowe żarniki)
yam1530 - 10-12-2008, 19:40
Marti ty masz u siebie spryskiwacze??
Marti - 10-12-2008, 22:35
yam1530 napisał/a: | Marti ty masz u siebie spryskiwacze?? |
Nie mam ale to najmniejszy problem mam wrażenie.
Anonymous - 10-12-2008, 22:47
BARTWERK napisał/a: | Witam
Chciałem się dowiedzieć,czy lustro w Galantach przystosowane jest do żarówek H7 czy H7R.
Dotychczas miałem do czynienia z ksenonami w soczewkach (d2s) .
Czy ma ktoś HID-xenon H7R zamontowany w swoim Galancie?
Jestem ciekaw jak wygląda górna linia światła w obu przypadkach, może ktoś jakieś fotki wrzuci? |
ja mam takie HID i nie ma najmniejszego problemu, spryskiwaczy tez nie posiadam. calosc jako pakiet upgrade przeznaczony tylko i wylacznie to tego modelu samochodu pochodzi z Japonii no ale kosztuje tez niezle.
Marti - 10-12-2008, 23:15
PLPynton napisał/a: | kosztuje tez niezle | może PLPynton nas nie załamuj....
misjonarz. - 11-12-2008, 22:01
Marti, ja u siebie zapodałem xenony takie uniwersalne i trzeba stwierdzić że o niebo lepiej świecą. co do linii górnej to jeszcze nie wiem bo muszę najpierw ustawić światła. na razie mam opuszczone lampy do połowy i nikogo nie rażą (wiem bo jechałem przed moim autem i zaglądałem w lusterko) a mimo to świecą lepiej niż przedtem normalne halogeny.
deejay - 11-12-2008, 23:46
Marti moje światełka widziałeś na żywo wiec wiesz co i jak
misjonarz. - 12-12-2008, 06:16
montaż jest bardzo prosty tylko trzeba całą lampę wykręcić żeby mieć dobry dostęp, i zrobić podkładkę na palnik bo w naszych lampach halogen jest montowany do przejściówki o grubości około pół centymetra. więc po zamontowaniu xenona sprężynka go nie dociśnie i palnik będzie latał w oprawie co może go uszkodzić.
Marti - 12-12-2008, 06:33
deejay napisał/a: | Marti moje światełka widziałeś na żywo wiec wiesz co i jak |
Widziałem i dlatego mnie męczy ten temat. Nie mam tylko czasu i chęci na zabawy z przeróbką lampy (póki co do wiosny). Narazie chciałem założyć palniki i opuścić tak lampy żeby nie raziły kierowców z przeciwka. Na wiosnę może bym się nimi pobawił ale w zimie sami wiecie.........
Anonymous - 12-12-2008, 09:22
deejay napisał/a: | Marti moje światełka widziałeś na żywo wiec wiesz co i jak |
A co Bartek wstawiłeś soczewki ??
Kofi - 12-12-2008, 12:47
arturro napisał/a: | zreszta "polecilem" kilku osobom (nawet z tego forum) barwe 4300K i zawsze byly bardzo zadowolone z efektu i wyboru. |
Troche odgrzebuje stara wiadomosc, ale dodam swoj komentarz.
Sam kiedys kupowalem pseudoxenony do Carismy i rozmawialem o tym z Arturem. Chcialem kupic 6000, ale namowil mnie na 4300 i gdyby bylo mnie stać miał by u mnie abonament na litr wodki codziennie do konca zycia. Ten kolor w lampie wyglada bardzo ladnie, naturalnie do tego daje duzo bardzo przyjemnego swiatla. Kolega dla odmiany kupil 6000. W przypadku jego hondy to nawet pasuje, ale w Carismie ten kolor wygladal by wiejsko.
6000k ostatecznie bym wlozyl w soczewke, ale jesli hidy w zwykla lampe to tylko 4300k!
Owczar - 12-12-2008, 15:41
Pamiętam jak arturro namawiał na 4300. Poczytałem troszkę o tym i zgadzam się z tym. Im bardziej niebieskie światło, tym gorsza widoczność. Zależy czy ktoś kupuje te światła po to by mieć lepszą widoczność, czy żeby ładnie wyglądało. Sam się zastanawiam na tym, ale boję się że będę oślepiał innych kierowców mimo wszystko. WIdziałem ostatnio na allegro HID które mają 5000K, więc zbliżone do światła dziennego, ale jak to się ma naprawdę do tego co napisali to nie wiem. Sprzedawcy zapewniają też o tym, że żarniki są przystosowane do ogniskowej reflektorów.. Może jak będę miał troszkę czasu to się pobawie i potestuję. Narazie mam nowitukie reflektory z oryginalnymi żarówkami i świecą bardzo ładnie
deejay - 12-12-2008, 18:24
Marti żadnych przeróbek lampy nie robisz wystarczy żarnik umieścic na miejscu zarówki , przedtem dorabiając jakis dystans do zarnika żeby spreżynka docisnęła wszystko do klosza Ja posiadam żarniki 4300K moim zdaniem najlepsza barwa i najładniejsza
Ps. Marcin soczewek jeszcze nie zamontowałem , może w ten weekend
misjonarz. - 12-12-2008, 19:09
ja wybrałem 6000 gdyż na asfalcie i tak daje białe światło, a tylko na białym widać lekko niebieskawą poświatę. poza tym bardziej mi się podoba w tym aucie.
tucci - 13-12-2008, 00:22
ja rowniez wybralem 6000k. Pieknie sie prezentuja i super swieca w nocy.
|
|
|