[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] sportowy wydech
Tomek - 10-01-2011, 20:18
gem1 napisał/a: | a ta tzw "puszka", czy też dodatkowy zasobnik powietrza to tłumik szmerów....
tomek84, w 2.5 też jest... u Ciebie po prostu ktoś zdemontował |
nikt nie zdemontował, podniosłem maske i też mam taką puszkę
jakoś wcześniej jej nie dostrzegłem, a ściągałem rure juz pare razu
trzeba ze wzrokiem zrobić porządek, druga taka puszka jest za filtrem powietrza
a i rozmawiałem na ten temat z mechanikiem i sens tych puszek jest rzeczywiscie zamiana dźwieku
czachor11111 - 10-01-2011, 20:25
ja u siebe zaslepilem te "puszki" i napisze tylko tyle że jedna wieka kupa dzwięk silnika nie zmienila sie ani troche niestety
pitbu77 - 11-01-2011, 10:28
Widze, że mój elaborat poszedł na marne. Czyta ktoś coś tu w ogóle?
Cytat: | dzwięk silnika nie zmienila sie ani troche niestety |
Silnik dźwięku nie zmieni, co najwyżej wydech. Tylko czego się spodziewać po seryjnych tłumikach?
st.john - 11-01-2011, 12:40
dźwięk silnika zmieni (się pozornie) tylko i wyłącznie gdy zmodyfikujemy dolot np. filtr stożkowy zamiast zwykłego. Silnik zawsze brzmi tak samo tyle, że są pewne elementy które go głuszą
Kamil_Ziomek - 11-01-2011, 18:14
Sensem tych puszek jest pojemność układu ssącego tak samo jak w wydechowym wszystko jest wyliczone.
MKV - 05-02-2013, 21:17
Trochę mnie wkurza ta cisza (3 katalizatory i 3 tłumiki) i chciałbym, żeby V6 choć trochę było słychać - na myśl nasuwa się zmiana wydechu
Jakie końcowe tłumiki znacie, polecacie?
Dzwoniłem do kilku miejsc i krzyczeli mi różne ceny:
- EL-TEC - 1000-1100zł z montażem
- Street Shadow Garage okł 1000zł
- Ulter Sport za 620zł http://allegro.pl/mitsubi...2998293121.html
- ProCustom (Hubanek na allegro) - gdy podałem wymiary (najbliżej rozmiarami jest puszka 170x250x500) - 550zł
Już od Hubanka z Pro custom mam wydech w Swifcie. Tłumik jest komorowy z kwasówki i brzmi tak:
http://www.youtube.com/watch?v=I7ZWKQ2uYkQ
Do Galanta ze względu na spora puszkę myślę o przelotowym z 2 prostymi końcówkami - podobny do tego tylko z innymi końcówkami) - podczas jazdy byłby cichy tylko podczas pałowania troszkę by buczał:
Co o tym myślicie?? Macie jakieś inne propozycje co dostępnego jest na naszym rynku ??
Macie jakieś filmiki jak brzmią Wasze tłumiki?? Na YouTube zbyt wiele tego niestety nie ma...
[ Dodano: 10-04-2013, 09:35 ]
Odczuwam brak zainteresowania tematem
Zgaduję, że do Galanta nie ma żadnego dedykowanego tłumika poza Ulterem? Nie ma szans u nas znaleźć Magnaflow, Borle czy chociażby Supersprinta lub Sebringa?
lucas100 - 11-04-2013, 12:29
Ja jak swojego kupiłem to miałem założony jakiś środkowy od poloneza podobno.Brzmiał cudownie ale głowa aż bolała jak sie gdzieś w trasie jechało i zmieniłem na orginał.
MKV - 11-04-2013, 13:09
lucas100 napisał/a: | Ja jak swojego kupiłem to miałem założony jakiś środkowy od poloneza podobno.Brzmiał cudownie ale głowa aż bolała jak sie gdzieś w trasie jechało i zmieniłem na orginał. |
Bo ten od Poloneza miał malutką puszkę - ja chce sporą puchę żeby było cicho - tylko podczas przyśpieszania ma być coś tam słychać a podczas jazdy ze stałą prędkością cisza - tak można poznać czy tłumik jest dobrze wykonany i dopasowany (jak dla mnie )
Marcino - 11-04-2013, 22:35
MKV... na forum nikt nie cisnie galantem, sami miłośnicy spokojnej jazdy..:)
Mi już przeszła era "wupexa" w 126, ale czasem można by ryknąć na mieście, bo tak jedziesz szybko a cie nie słychać:)
Marcelinho - 11-04-2013, 22:50
MKV cyknij do Adama vel Vegi 608383817.Mów że namiar masz od Marcina to powie ci cenę po zniżce.
MKV - 11-04-2013, 23:52
Marcino napisał/a: | MKV... na forum nikt nie cisnie galantem, sami miłośnicy spokojnej jazdy..:)
Mi już przeszła era "wupexa" w 126, ale czasem można by ryknąć na mieście, bo tak jedziesz szybko a cie nie słychać:) |
Ale ja nie chcę żeby mnie inni słyszeli w promieniu kilometra tylko ja się chce upajać dźwiękiem V6 - w Swifcie tak własnie mam i w Miśku też chcę
Hugo - 12-04-2013, 08:01
MKV napisał/a: | Ale ja nie chcę żeby mnie inni słyszeli w promieniu kilometra tylko ja się chce upajać dźwiękiem V6 | Jak wreszcie wejdę pod mojego Avance'a to Ci napiszę jakie mam tłumiki, bo tak jak on chodzi to nie jest normalne. Musi być coś zmodzone. Ten dźwięk słyszę jeszcze długo nawet po zgaszeniu silnika
robertdg - 12-04-2013, 08:12
MKV napisał/a: | ja się chce upajać dźwiękiem V6 - w Swifcie tak własnie mam i w Miśku też chcę | V6 w Swificie ale nie w Galancie, ktoś Ci zrobił żart 1 kwietnia
MKV - 12-04-2013, 14:50
robertdg napisał/a: | MKV napisał/a: | ja się chce upajać dźwiękiem V6 - w Swifcie tak własnie mam i w Miśku też chcę | V6 w Swificie ale nie w Galancie, ktoś Ci zrobił żart 1 kwietnia |
Chodziło mi o dźwięk w środku - Swift wiadomo ma R4 a nie V6 ale brzmi i tak bajecznie jak dla mnie (tylko na filmik ciężko to ująć) - tutaj jeszcze na poprzednim dedykowanym Supersprincie - nowy tłumik dopiero muszę nagrac bo jakoś okazji nie mam
http://www.youtube.com/watch?v=aB3YwcpKE_k
m6riano - 12-04-2013, 15:25
Marcelinho napisał/a: | MKV cyknij do Adama vel Vegi 608383817.Mów że namiar masz od Marcina to powie ci cenę po zniżce. |
raczej zwyżke..;-)
powołaj sie na mnie...kilka tygodni temu wspawywał mi REMUSa za 120zł
[ Dodano: 12-04-2013, 15:26 ]
chyba R4...;-)
oby nie L4...;-)
|
|
|