To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

kartomaniak gti - 01-03-2010, 17:37

taki kawałęk to samemu lepiej zrobić, wyczyścić, prysnąc i zabezpieczyć :biggrin:
Wszyc - 01-03-2010, 18:24

wiesz nie chciał bym straszyć ale ja bym sprawdził co się dziej pod plastikową nakładką progu bo tam nasze misie lubi chrupać :D jeżeli sie wilgoć pod nią dostała to tak średnio trzeba by zbadać sprawe
no chyba że masz pewność że tam jest ok jak tak to z tą rdzą co masz to łatwo powinieneś dać sobie rade tylko potem przydało by się to profesjonalnie zabezpieczyć

szpala85 - 01-03-2010, 18:41

Wszyc napisał/a:
wiesz nie chciał bym straszyć ale ja bym sprawdził co się dziej pod plastikową nakładką progu bo tam nasze misie lubi chrupać :D
\

dokładnie :roll: muszę tam sprawdzić czy wszystko ok .... ale chyba będzie dobrze bo nie zauważyłem jakiś rudych kawałków blachy odlatujących mi z pod auta :mrgreen:

a co myślicie o tym zdjęciu ze śr. słupkiem tam na dole ..... zeszlifować to jakoś ???

ile będe musiał becalen Fachowcowi za taką robotę ?

Wszyc - 01-03-2010, 18:54

co do fachowców to nie wiem ja za wycięcie całych progów od połowy przednich drzwi do tylnych nadkoli + łatanie 10cm dziury w tylnej ćwiartce na wysokości wlewu paliwa tylko po drugiej stronie + odbudowa dolnej części podłużnic od nadkoli do pasa przedniego + łatanie nadkoli przednich ( trzeba było wyjąć pół zawieszenia ) + prostowanie atrapy + wymiana zderzaka przód razem z belką zderzaka + nowa półka akumulatora wyszło mnie łącznie 750zł blacharz + 1750zł lakiernik
szpala85 - 01-03-2010, 19:02

nie no spoko ja jeszcze nie zamierzam wycinać progów :mrgreen: jak kupiłem Gala to dokładnie go obejrzałem i rude plamki były tylko na przednich kielichach ,a na progach ( bo byłem na kanale ) nic nie było .... więc myślę że ruda dopiero w tą zimę zaczęła sie intersować moim Galusiem .... i zaczeła od tylnich drzwi pasażera :wink: ... jak się ociepli i gal troszkę wyschnie to biorę papier ścierny i zobaczę co z tego wyniknie ..... może jeszcze podjadę do lakiernika i niech mi dobierze podobny lakier to jakoś to pomaluję :wink:
Wszyc - 01-03-2010, 19:08

Ja tylko tak napisałem byś wiedział że takie prace blacharskie to raczej nie jest największy wydatek i że nie ma tragedii i że tanio powinieneś się z tym co masz uporać :) o ile sam lakiernik nie wystarczy tylko :D
szpala85 - 22-03-2010, 18:10

Zdjęcia !!!! :mrgreen: z porannego mycia :mrgreen:

i od razu uprzedzam .... takie mam opony i taki jest rozmiar :wink: :
Przód :

Tył :

Czarna Bestia :twisted:

Wszyc - 22-03-2010, 18:24

o jasny gwint :shock: ale umycie auta robi różnice :D nie lubię hatchbacków ale powiem szczerze robi wrażenie oj robi :D piękny
robertdg - 22-03-2010, 22:44

szpala85, te felgi pasuja jak ulał ;-)
Kaucz - 22-03-2010, 23:08

Czarne auta zawsze będą wyglądać świetnie ;)
szpala85 - 23-03-2010, 18:55

Dzięki Dzięki :mrgreen: ...... powiem wam że mi też się podoba jak jest czysty :mrgreen:
szpala85 - 10-04-2010, 17:08

Dzisiaj zabrali mi dowód od Gala za xenony ..... nie miałem nic do gadania bo Pan Policjant zaczął tak nawijać o tych światłach ( chyba się na tym znał ) że odpuściłem jaką kolwiek dyskusję z nim .... za to nie dostałem mandatu :wink: ( jedyny plus ) ......
muszę teraz założyć normalne H4 , jechać na przegląd i z pieczątką do wydziału komunikacji ...... :|

a no i oczywiście era xenonów w moim galu dzisiaj się zakończyła :doubt:

szpala85 - 11-04-2010, 22:28

żarówki zmienione na H4 i odrazu wam powiem że nie podoba mi się to :? ,.... zrobiłem jazdę próbną w deszczową nocną pogodę i nic nie widziałem na H4 :roll: ..... nie wiem co z tym fantem zrobić ... przecież nie wsadzę 100 watowych żarówek nie ma takiej opcji :roll: ... musze coś pokombinowac z tymi xenonami .... :roll:

a tak w ogóle to dzisiaj często gęsto piszczał mi pasek klinowy ... jak tylko wjechałem w kałużę lewym kołem od razu pisk .... i to chyba przez tak nisko umieszczony alternator .... powiedzcie mi czy tam powinna być jakaś osłona ?

k@rol - 11-04-2010, 23:03

ja u siebie mam plastikową osłonę która kończy się zaraz za rolką...
szpala85 - 11-04-2010, 23:11

k@rol napisał/a:
plastikową osłonę która kończy się zaraz za rolką...

hmmm to ja takowej chyba juz nie posiadam :wink: .... i pewnie to jest ten powód ....