Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant
kartomaniak gti - 01-03-2010, 17:37
taki kawałęk to samemu lepiej zrobić, wyczyścić, prysnąc i zabezpieczyć
Wszyc - 01-03-2010, 18:24
wiesz nie chciał bym straszyć ale ja bym sprawdził co się dziej pod plastikową nakładką progu bo tam nasze misie lubi chrupać jeżeli sie wilgoć pod nią dostała to tak średnio trzeba by zbadać sprawe
no chyba że masz pewność że tam jest ok jak tak to z tą rdzą co masz to łatwo powinieneś dać sobie rade tylko potem przydało by się to profesjonalnie zabezpieczyć
szpala85 - 01-03-2010, 18:41
Wszyc napisał/a: | wiesz nie chciał bym straszyć ale ja bym sprawdził co się dziej pod plastikową nakładką progu bo tam nasze misie lubi chrupać | \
dokładnie muszę tam sprawdzić czy wszystko ok .... ale chyba będzie dobrze bo nie zauważyłem jakiś rudych kawałków blachy odlatujących mi z pod auta
a co myślicie o tym zdjęciu ze śr. słupkiem tam na dole ..... zeszlifować to jakoś ???
ile będe musiał becalen Fachowcowi za taką robotę ?
Wszyc - 01-03-2010, 18:54
co do fachowców to nie wiem ja za wycięcie całych progów od połowy przednich drzwi do tylnych nadkoli + łatanie 10cm dziury w tylnej ćwiartce na wysokości wlewu paliwa tylko po drugiej stronie + odbudowa dolnej części podłużnic od nadkoli do pasa przedniego + łatanie nadkoli przednich ( trzeba było wyjąć pół zawieszenia ) + prostowanie atrapy + wymiana zderzaka przód razem z belką zderzaka + nowa półka akumulatora wyszło mnie łącznie 750zł blacharz + 1750zł lakiernik
szpala85 - 01-03-2010, 19:02
nie no spoko ja jeszcze nie zamierzam wycinać progów jak kupiłem Gala to dokładnie go obejrzałem i rude plamki były tylko na przednich kielichach ,a na progach ( bo byłem na kanale ) nic nie było .... więc myślę że ruda dopiero w tą zimę zaczęła sie intersować moim Galusiem .... i zaczeła od tylnich drzwi pasażera ... jak się ociepli i gal troszkę wyschnie to biorę papier ścierny i zobaczę co z tego wyniknie ..... może jeszcze podjadę do lakiernika i niech mi dobierze podobny lakier to jakoś to pomaluję
Wszyc - 01-03-2010, 19:08
Ja tylko tak napisałem byś wiedział że takie prace blacharskie to raczej nie jest największy wydatek i że nie ma tragedii i że tanio powinieneś się z tym co masz uporać o ile sam lakiernik nie wystarczy tylko
szpala85 - 22-03-2010, 18:10
Zdjęcia !!!! z porannego mycia
i od razu uprzedzam .... takie mam opony i taki jest rozmiar :
Przód :
Tył :
Czarna Bestia
Wszyc - 22-03-2010, 18:24
o jasny gwint ale umycie auta robi różnice nie lubię hatchbacków ale powiem szczerze robi wrażenie oj robi piękny
robertdg - 22-03-2010, 22:44
szpala85, te felgi pasuja jak ulał
Kaucz - 22-03-2010, 23:08
Czarne auta zawsze będą wyglądać świetnie
szpala85 - 23-03-2010, 18:55
Dzięki Dzięki ...... powiem wam że mi też się podoba jak jest czysty
szpala85 - 10-04-2010, 17:08
Dzisiaj zabrali mi dowód od Gala za xenony ..... nie miałem nic do gadania bo Pan Policjant zaczął tak nawijać o tych światłach ( chyba się na tym znał ) że odpuściłem jaką kolwiek dyskusję z nim .... za to nie dostałem mandatu ( jedyny plus ) ......
muszę teraz założyć normalne H4 , jechać na przegląd i z pieczątką do wydziału komunikacji ......
a no i oczywiście era xenonów w moim galu dzisiaj się zakończyła
szpala85 - 11-04-2010, 22:28
żarówki zmienione na H4 i odrazu wam powiem że nie podoba mi się to ,.... zrobiłem jazdę próbną w deszczową nocną pogodę i nic nie widziałem na H4 ..... nie wiem co z tym fantem zrobić ... przecież nie wsadzę 100 watowych żarówek nie ma takiej opcji ... musze coś pokombinowac z tymi xenonami ....
a tak w ogóle to dzisiaj często gęsto piszczał mi pasek klinowy ... jak tylko wjechałem w kałużę lewym kołem od razu pisk .... i to chyba przez tak nisko umieszczony alternator .... powiedzcie mi czy tam powinna być jakaś osłona ?
k@rol - 11-04-2010, 23:03
ja u siebie mam plastikową osłonę która kończy się zaraz za rolką...
szpala85 - 11-04-2010, 23:11
k@rol napisał/a: | plastikową osłonę która kończy się zaraz za rolką... |
hmmm to ja takowej chyba juz nie posiadam .... i pewnie to jest ten powód ....
|
|
|