To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Rdza na nadkolach tylnych JaChyl

Jogurt - 08-11-2009, 21:02

wole mieć na liczniku 280kkm i być pewnym niż mieć 160kkm i się łudzić bo tyle sprzedawca powiedział. inna sprawa że mój misiek większość tego przebiegu spędził na niemieckich autostradach (masa mikroodprysków na refkektorach, masce i przedniej szybie) u jednej właścicielki.
skromnie się pochwale jeszcze że nie był bity i ma ori lakier (choć chciałbym go odświerzyć ale mkm zabronił :D )

londolut - 08-11-2009, 22:02

pyjte napisał/a:
slyszałem ze to zdrowiutka sztuka pod kazdym względem
Bo właściciel dba lepiej jak o własną żonę ;)
Anonymous - 08-11-2009, 22:58

Jogurt, i to sie ceni ;p
odnosnie tych twoich nadkoli lukasz85 wszystko cacy ale jedno nadkole ma charakterystyczne fabryczne plaskie przetloczenie a drugie nie...popraw mnie jesli sie myle
bwr

JayChyl - 09-11-2009, 10:15

wiadomo ze po wstawieniu reperaturki tylko z jednej strony np od Corolli hatchback 92-97 będzie się w malutkim stopniu roznic, jednak nie mozna tego porownać tak od razu gołym okiem czym się roznią, trzeba by wtedy zajść z obu stron pojedynczo i zobaczyć. Jeżeli stac jest tylko na jedną stronę bo np jest w masakrycznym stanie (np u mnie), to lepiej jest zrobic jedną nic czekac az bedzie sie rozprzestrzeniac dalej.

W srode wstawiam colcika do blacharza jak wszystko dobrze pojdzie. 2x Reperaturka zostanie wykorzystana (lewa i prawa) do wstawienia reperaturki zewn. i wewn tylko w jednym lewym nadkolu, bo naprawde mam zezarte niezle. Całkowity koszt naprawy wraz z zabezpieczeniem i malowaniem + "zrobienie" bąbelków rdzy pod reflektorem na łączeniu nie przekroczy 500zł.

Anonymous - 09-11-2009, 10:18

dobra cena w sumie :)
JayChyl - 09-11-2009, 10:30

Apropos lukasz85 - U ciebie nie uzyto oryginalnych reperaturek od colta CA0 - widać to juz na zdjęciu - nie ma tam tego charakterystycznego rantu, i u góry jest odrobinke mniej zaokrąglone. Reperaturki od corolli mają ten rancik, ale jest on o jakies 2-3 mm mniejszy niz oryginalny. I jeszcze kwestia samego zakonczenia rantu - konczy się troszke wczesniej od strony drzwi..Z resztą jak blacharz zrobi robotę to pokaze zdjęcia przed i po :D
Anonymous - 09-11-2009, 10:37

JayChyl napisał/a:
Apropos lukasz85 - U ciebie nie uzyto oryginalnych reperaturek od colta CA0 - widać to juz na zdjęciu - nie ma tam tego charakterystycznego rantu, i u góry jest odrobinke mniej zaokrąglone

czytaj mojego posta wczesniej wlasnie o tym mowilem

JayChyl - 09-11-2009, 11:18

Tak wiem, tylko bardziej to sprecyzowałem :D

[ Dodano: 17-12-2009, 13:26 ]
No już mi blacharz ponad 2,5 tygodnia trzyma samochód. Czekam, odbieram, no i fotki lecą. :D