To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - q u b e c Car audio system Outlander

Anonymous - 02-08-2009, 12:50

jachupda dzięki za poradę

nephilim

- telefonu z kierownicy nie wysterujesz bo to sterowanie jest do oryginalnego BT i pozostaje bez zmian,
- wykonanie ok i nie trzeszczy
- filmu w czasie nawigacji nie obejrzysz bo to jest dualzone, i ten sam system uruchamia nawi co i filmy, może być radio i nawigacja

jachupda - 02-08-2009, 14:01

rafaelcx napisał/a:
jachupda dzięki za poradę

nephilim

- telefonu z kierownicy nie wysterujesz bo to sterowanie jest do oryginalnego BT i pozostaje bez zmian,
- wykonanie ok i nie trzeszczy
- filmu w czasie nawigacji nie obejrzysz bo to jest dualzone, i ten sam system uruchamia nawi co i filmy, może być radio i nawigacja

nie ma sprawy jak bedziesz mial klopot z dostaniem sie do systemu daj znac cos poradzimy :)

Anonymous - 02-08-2009, 14:49

jachupda napisał/a:

nie ma sprawy jak bedziesz mial klopot z dostaniem sie do systemu daj znac cos poradzimy :)

no i próbuję ale nie moge tcmd zainstalowac bo navi setup nie wyświetlają się cab y do uruchomienia a inne exeki nie działają masz może jakiś file manager do tego żeby działał bezpośrednio z karty ??

jachupda - 02-08-2009, 15:28

rafaelcx napisał/a:
jachupda napisał/a:

no i próbuję ale nie moge tcmd zainstalowac bo navi setup nie wyświetlają się cab y do uruchomienia a inne exeki nie działają masz może jakiś file manager do tego żeby działał bezpośrednio z karty ??

podesle Ci paczke ktora rozpakujesz na karte i uruchomisz z katry jak normalna nawigacje.
Podaj mi adres mailowy na pw na ktory mam Ci to wyslac.

nephilim - 02-08-2009, 17:12

rafaelcx, bardzo Ci dziękuję :) :) :) .
Jestem blisko wyboru, pozostała tylko jedna przeszkoda (niestety poważna, mało techniczna ... 4.000 zł to równowartość połowy nowej kuchni, rozumiecie :D )

Anonymous - 02-08-2009, 20:40

nephilim napisał/a:
rafaelcx, bardzo Ci dziękuję :) :) :) .
Jestem blisko wyboru, pozostała tylko jedna przeszkoda (niestety poważna, mało techniczna ... 4.000 zł to równowartość połowy nowej kuchni, rozumiecie :D )

mogę sprowadzić ci za 2800 PLN

nephilim - 02-08-2009, 22:59

Dzięki, spróbuję przewalczyć :) .

Tyle że ja od razu bym instalował + 2 monitory na tył - pewnie z montażem wyjdzie tyle ile estymowałem... Wrócę do Ciebie w tym temacie.

Krzysiek_slask - 04-08-2009, 11:56

jachupda a jak wyglada kwestia odtwarzania mp3 ? Konkretne chodzi mi o odpowiedz na pytanie, ktore zadalem 18 lipca
jachupda - 04-08-2009, 11:59

Krzysiek_slask napisał/a:
jachupda a jak wyglada kwestia odtwarzania mp3 ? Konkretne chodzi mi o odpowiedz na pytanie, ktore zadalem 18 lipca

Musze sprawdzic bo powiem szczerze jeszcze nie testowalem.

Dora - 21-10-2009, 19:28

Jaka jest różnica pomiędzy:
NAVI-MEDIA MPC6053G a QUBEC M541 (poza ceną oczywiście 4900 do 2900)?
Czy ktoś próbował porównywać (wydają się takie same)?

vojtaz - 02-11-2009, 15:07

Witam,
z tego co wiemy to sa te same urzadzenia.
W zwiazku ze sporym zainteresowaniem sprowadzilismy kilka sztuk do Polski aby moc przetestowac.
Jezeli sa jacys chetni to mozemy 2 sztuki sprzedac w mega promocyjnej cenie (2500zl/sztuka) osobom duzo jezdzacym pod warunkiem ze beda zdawac relacje jak sie urzadzenie sprawuje (czy sie nie wiesza, jak czyta plyty na nierownosciach itp). Chcemy mozliwie dokladnie przetestowac urzadzenie przed wprowadzeniem na rynek.
Pozdrawiam

simon172 - 09-11-2009, 09:04
Temat postu: Chińska nawigacja DVD Outlander
Dwa tygodnie temu, zacząłem przeglądać internet i różne fora w poszukiwaniu informacji o nieoryginalnych systemach nawigacji z odtwarzaczem DVD. Szukałem, szukałem i znalazłem
TAKI
Złożyłem zamówienie na ten odtwarzacz, monitory w zagłówkach oraz kamerę cofania w niedzielę 25 października. W poniedziałek Chińczyk napisał, że niestety nie mają na stanie tych odtwarzaczy i muszę poczekać do soboty 31, kiedy to producent zrobi to DVD i będą mogli mi je wysłać. I w ten sposób w sobotę dostałem nr. przesyłki i mogłem śledzić zamówienie

W piętek 6 listopada kurier przywiózł moje paczki
,

Myślałem, żeby zrobić coś w postaci instrukcji montażu tego systemu, ale w ferworze walki zapomniałem zrobić kilka ważnych zdjęć. W środę mam nadzieję będę montować zagłówki i kamerę cofania i wtedy będzie okazja zrobienia potrzebnych zdjęć.
A tu zdjęcia tego co było w pudełkach (zdjęcia są robione komórką :) :

, , ,

Oraz zdjęcie zamontowanego systemu:

Co do informacji technicznych to podłączenie było bardzo proste, wystarczyło połączyć kostki i tyle. Instrukcja obsługi czytelna, choć mało szczegółowa. W oryginale zainstalowany mam system Rocforda z którym to DVD działa bez problemu. Na zagranicznych forach ludzie pisali, że mieli jakieś kwiatki, że musieli kupować jakieś moduły... a tu nic wszystko działa i już. Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić wszystkiego co oferuje ta stacja, ale z czasem zdam relację. Nie zainstalowałem jeszcze nawigacji, ale odbiornik złapał sygnał z satelitów, więc nie powinno być problemów z nawigacją. Pozdrawiam.

karol_alasz - 09-11-2009, 10:50

Eeeee...no fajne cacko :D A na jakim to systemie lata? jakimś WM? No i ten "olbrzymi" ekran-więksiejszy niż w oryginałce 8) No i chyba prawie 2x drożej niż qubec (nawet dostepny pod tym samym linkiem) .Ale wygląda muszę powiedzieć bardzo pro-jakbym nie miał MMCS-a to bym się chyba rzucił na to :mrgreen:

No i ma to czego chyba qubec nie ma-sterowanko z kiery.

simon172 - 09-11-2009, 11:07

karol_alasz napisał/a:
Eeeee...no fajne cacko :D A na jakim to systemie lata? jakimś WM? No i ten "olbrzymi" ekran-więksiejszy niż w oryginałce 8) No i chyba prawie 2x drożej niż qubec (nawet dostepny pod tym samym linkiem) .Ale wygląda muszę powiedzieć bardzo pro-jakbym nie miał MMCS-a to bym się chyba rzucił na to :mrgreen:

No i ma to czego chyba qubec nie ma-sterowanko z kiery.

Tak, sterowanie z kierownicy działa, ekran 7 cali w-g producenta. System windows CE 5.0. Jeszcze nie zdążyłem sprawdzić, ale podobno obsługuje większość systemów nawigacji typu TOMTOM, Automapa, IGO i takie tam. Pełna obsługa systemu rocford, ma nawet Dolby surround (jak ktoś ma głośnik centralny przedni) więc można oglądać DVD z efektami.

karol_alasz - 09-11-2009, 11:15

simon172 napisał/a:
ekran 7 cali w-g producenta

Hmmm... A na stronie napisano że 8".