Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Hugo - 14-08-2009, 20:14
Filtr kabinowy wymieniony. Od razu nawiew dmucha jak trzeba i nie śmierdzi. Poza tym bandyta nareszcie zarejestrowany. W niedzielę sesja zdjęciowa.
mkm - 16-08-2009, 10:54
Hugo napisał/a: | Poza tym bandyta nareszcie zarejestrowany. |
Biorac pod uwage tablice rej. To „szatan” nie „bandyta”…
Hugo napisał/a: | W niedzielę sesja zdjęciowa. |
To już dzisiaj… Nakleiłeś te literki?
emefe - 26-08-2009, 23:36
Jeśli można zapytać, ile kolega już dołożył kasiory do tej fury? Bo rozumiem, że już wszystko jest tiptop.
Hugo - 27-08-2009, 16:26
emefe napisał/a: | Jeśli można zapytać, ile kolega już dołożył kasiory do tej fury? | Ok. 500 zł i wszystko wskazuje na to, że nie powinno być już żadnych problemów w najbliższym czasie (a jestem bardzo wymagający jeśli chodzi o sprawność podzespołów-wszystko musi grać jak w szwajcarskim zegarku ). Obecnie skupiam się na detalach poprawiających estetykę auta (białe boczne kierunkowskazy, alu-ramki na zegary, może inne felgi, itd.)
Aha takiego czegoś jak montaż instalacji LPG nie wliczyłem w tą kwotę.
Hugo - 04-10-2009, 19:24
Witam ponownie. Nastąpiły drobne zmiany w wyglądzie Gala, a więc:
- białe boczne kierunkowskazy + żarówki chrom + żarówki chrom w kierunkowskazy przy reflektorach:
- napis GALANT na tylnej klapie + logo Mitsubishi duże + podwójna końcówka wydechu (której nie zdążyłem zamontować w Maździe i denerwowała mnie leżąc bezużytecznie):
Ponadto zamontowano:
- nowy filtr powietrza,
- nowe świece NGK,
Zrobiona została również konserwacja progów i częściowo podłużnic.
Auto sprawuje się świetnie i (odpukać) bezawaryjnie.
W planach:
- wymiana oleju w silniku na Elf Excellium LDX 5W 40 (w tym miesiącu),
- jestem już umówiony z lakiernikiem na zrobienie wyprawek tylnych rantów nadkoli (w tym miesiącu),
- zakup stalowych felg z oponami zimowymi (listopad),
- wymiana oleju w skrzyni biegów wraz z filtrem (listopad),
- alu-ramki na zegary (robótka na zimowe wieczory),
- z racji tego, że auto jest niezawodne postanowiłem, że będzie montaż kremowej skóry (podobnie jak w Maździe zabawa na długie zimowe wieczory),
- przyciemnienie wszystkich szyb oprócz przedniej na równy odcień (wiosna),
- zmiana obecnych alufelg na coś w stylu pięcio, lub lepiej, sześcioramiennej gwiazdy (al'a felgi RC Design w Maździe-tylko ciężko coś fajnego znaleźć w rozstawie 4 x 114,3),
- i coś tam jeszcze wymyślę
CDN...
mkm - 04-10-2009, 20:05
Hugo napisał/a: | - napis GALANT na tylnej klapie |
Rwij go jak najpredzej! Nie, nie i jeszcze raz nie! Nawet jak Ci sie bardzo, ale to bardzo podoba... RWIJ!
pitbu77 - 04-10-2009, 20:06
Hugo napisał/a: | zmiana obecnych alufelg na coś w stylu pięcio, lub lepiej, sześcioramiennej gwiazdy (al'a felgi RC Design w Maździe-tylko ciężko coś fajnego znaleźć w rozstawie 4 x 114,3), |
Tak mowisz? To zajrzyj do mojej galerii... skrót do galerii mojego Gala Alexa w stopce...
rosomak1983 - 04-10-2009, 20:06
Hugo, autko jest super jak to Gal w dodatku w twoich rekach... jest i bedzie odpowiednio dbane... Tylko jedna sprawa... Tak jak podejrzewałem ten napis galant bedzie wstretny i jest gorzej niż wstretny... Hugo jak mozesz z tym jezdzic. Sciagnij go jak najszybciej. To zupelnie nie w twoim stylu... masakra...
macieekg - 04-10-2009, 20:40
Galant prezentuje się super.
Jak zwykle zadbany, plany też bardzo fajne.
Beżowa skóra na pewno będzie dobrze leżała we wnętrzu.
Ale ten napis zdecydowanie NIE pasuje.
pawela - 04-10-2009, 21:15
Hugo, zawsze uważałem Cię za faceta z jajem i odpowiednim podejściem do aut.
Ale ogromne logo nie pasuje, kóncówka jako tako, ale napis jest przewstrętnoobrzydliwopaskudny!
BORIS - 04-10-2009, 21:27
Hugo napisał/a: |
- zmiana obecnych alufelg na coś w stylu pięcio, lub lepiej, sześcioramiennej gwiazdy (al'a felgi RC Design w Maździe-tylko ciężko coś fajnego znaleźć w rozstawie 4 x 114,3),
|
popieram RC Design nr 05 Spider - dobra opcja, wiem cos o tym, hehe
Hugo - 05-10-2009, 00:03
Nie wiem o co Wam chodzi z tym napisem. Wygląda jak oryginał (jeśli ktoś nie nwie gdzie powinien być oryginalnie). Logo też chyba normalne.
Zapomniałem o najważniejszej rzeczy, a mianowicie dodatkowe światła postojowe w tylnych lampach (w miejscu świateł przeciwmgielnych). Wmontowane koszyczki z żarókami W5W (przeciwmgielne są nadal na swoim miejscu i działają). Fotki z zapalonymi światłami popstojowymi zrobię jutro.
rosomak1983 - 05-10-2009, 00:09
Hugo, emblemat jeszcze Ok ale napis to na pierwszy rzut oka wyglada na literki z TESCO (gdziekolwiek je kupiłes) od poczatku tak własnie sobie je wyobrażałem a jest jeszcze gorzej... HUGO tragedia my nie żartujemy
Jak na takim aucie mozna naklic taki szit...???? I to jeszcze taki gosc jak ty... Hugo opamietaj sie...
londolut - 05-10-2009, 01:10
Hugo napisał/a: | napis GALANT na tylnej klapie | O boszzz Skąd tyś to wytrzasnął? Zerwij te litery, a najlepiej to spal tą klapę co by nie była splamiona Masakra, gorzej nie mogło być.
Swoją drogą z tamtej strony nigdy nie było napisu GALANT:
http://upload.wikimedia.o...ar_20071002.jpg
http://upload.wikimedia.o...ar_20080320.jpg
http://www.spoiler-town-u...1999-2003_2.jpg
http://www.croydons.co.nz...ear_ais_640.jpg
Poza tym, to litery z Dreswagena
http://upload.wikimedia.o...ar_20080816.jpg
Hugo - 05-10-2009, 01:28
Literki są prawie identyczne jak w napisie oryginalnym na listwie nad rejestracją, wię c w oryginale też są brzydkie?
|
|
|