Forum ogólne - SKRADZIONO COLTA GDAŃSK!
zukx - 27-07-2009, 22:14 Temat postu: Lubuskie Wiadomość przekażę kolegom z Lubuskiego okręgu
Anonymous - 27-07-2009, 22:46
będę sie rozglądał w Tarnowie
axel34 - 27-07-2009, 22:48
Witam wszystkich! jestem tu nowy i widze ze trafiłem na grono fajnych ludzi, dodaje i ja swoja pomoc. Czarne w Pomorskiem czuwa.pozdrawiam
Piwor - 27-07-2009, 22:52
To ja zrobię inny cyk. Dam namiar znajomemu z drogówki.
Anonymous - 27-07-2009, 23:22
jestem pełen podziwu i przesyłam kolejne podziękowania dla osób zainteresowanych tematem! jednak wiedziałem, co robiłem kupując Colta...
tomekk - 27-07-2009, 23:40
jak zobaczę w Suwałkach, to dam znać
Haribo - 28-07-2009, 00:10
Ja pracuję w policji to postaram się dowiedzieć czy nie jest cos wiadomo w poznaniu na temat tego samochodu.
Tak czy inaczej bede sie rozglądał tez u siebie
Anonymous - 28-07-2009, 06:36
Elblążkowo też ma oczy otwarte. Powodzenia w szukaniu - wszystkim.
caliber2001 - 28-07-2009, 06:42
Dodam, że dałem także znać na symbianforum.pl szukamy całym stadem
Jackie - 28-07-2009, 09:26
Panowie,
Cieszy mnie postawa poszukiwawcza ale od działania to jest Policja i zapewnienia jak to będą umierali złodzieje to....proszę wsadzić w buty
Pozdrawiam
Bartek - 28-07-2009, 11:27
Jackie napisał/a: | od działania to jest Policja |
Jacku, czy mieszkasz w Polsce? W Polsce policja w temacie motoryzacyjnym jest od wlepiania mandatów....czasem, przypadkiem coś znajdą, ale to raczej przy okazji grubszych tematów (tak jak znaleźli mojemu kumplowi Octawkę - zgarnęli grupę i nie wiedzieli co zrobić z ich autem ewidentnie przygotowanym do następnej "roboty"), nie zaprzątają sobie głów drobiazgami takimi jak auta.....
Zapewnień o na złodziei nie popieram, ale życzyć im "najlepszego" należy i rozglądać się za Colciakiem należy.....
zwolek - 28-07-2009, 13:09
Bardzo mi przykro.... ale jedno mogę obiecać! - w Białymstoku będziemy mieli go na oku! Numery zapisane a fotki przedrukowałem.
mario mario - 28-07-2009, 13:52
No teraz to wiem na co się przyglądać, ale jeszcze wczoraj rano nie wiedziałem bo nie znałem szczegółów wyglądu poszukiwanego i widziałem w Lublinie srebrnego Colciaka ale na lubelskich numerach, Jadąc moją "szkło" mówię - słuchaj chłopakowi z gdańska ukradli Colta z naszej rodziny czyli miśków, i co żona mówi patrz jedzie, a ja - nie to chyba nie ten numery lubelskie klapa jakaś z wypryskami rdzy nadkole obtarte a tamten na zdjęciach wygląda lepiej. I widzisz kolego jeżeli wiedziałbym, o szczegółach i to takich które sa podobne do tego co widziałem na pewno pojechałbym za gościem. Żałuję, ze nie zapisałem numerów. Mogło być tak, ze ukradli ci i prosto na giełdę, dali numery lewe lubelskie lub z jakiegoś innego rozwalonego Colta i aby zdążyli dojechać na giełdę sprzedali a jakiemuś poważnemu gościowi, bo taki siedział za kierownicą. A teraz gość jeździ na tych numerach bo nie musi ich zmieniać. Oczywiście są to moje przypuszczenia ale tak mogło być. Mimo wszystko niestety popieram wersję że poszedł na części, radzę ustalić jakie części są najbardziej chodliwe lub najtrudniej dostępne. Ja ze swojej strony będę się rozglądał, ze tym Coltem i jak zobaczę to na pewno zatrzymam i sprawdzę. Pozdrawiam
cns80 - 28-07-2009, 13:57
Akurat CJ0 nie jest aż tyle wart na rynku żeby się bawić w robienie "sztuki". Prawdopodobnie trafił do najbliższej dziupli na demontaż . Raczej nikt nim po kraju nie jeździ.
MakroSerwis - 28-07-2009, 13:59
Koszalin też oczywiście czuwa. Koledzy, w dzisiejszych czasach na handel kradnie się tylko drogie i luksusowe samochody. Auta takie, jak Colt, raczej idą po prostu na części. Sądzę, że jeżeli Policja nie odnajdzie go w jakiejś dziupli i w krótkim czasie, to dalsze poszukiwania trzeba będzie prowadzić na giełdach samochodowych, ale nie na placu, tylko na stoiskach z częściami. Warto, aby kolega podał jakieś znaki szczególne, których obecność zapamiętał na elementach będących w obrocie na rynku wtórnym. Jakieś znaki na kierownicy, rysa na zegarach, a nawet takie pierdoły, jak jakiś ukruszony narożnik czy inny brak na alternatorze, skrzyni rozruszniku etc.
Nawet jeżeli auto całe się nie znajdzie, to po takich detalach można namierzyć złodzieja, co jest połową sukcesu.
Edit:
cns80, posty nam się nałożyły w czasie
|
|
|