Off Topic - Palenie - e-papieros
yanes - 07-02-2010, 13:39
Anda powodzenia w niepaleniu.Ja już nie palę 10 lat a byłem w tym mistrzem,paliłem dziennie 40 Sobieskich czerwonych.Nigdy wcześniej nie próbowałem rzucać ,ten jeden raz to zrobiłem z plastrami.Najgorsze jest pierwsze pół roku,rodzina musi być naprawdę wyrozumiała a w pracy to lepiej robić samemu.Człowiek jest cały podminowany i naprawdę trzeba dużo silnej woli.Trzymam kciuki.
Manuela - 09-02-2010, 08:37
Anda napisał/a: | ...ale na początek z e-papierosem. |
Ja już ponad 2 miesiące ćmię "cyborga". Analogi przestały mi "smakować" po tygodniu.
Potek - 13-02-2010, 23:07
Oj, jak dawno mnie tu nie było
Ja popalam elektronikę już od 8 miesięcy. Dla mnie rewelacja. Traktuje to nie jako sposób na rzucenie palenia ale jako smaczniejszy zamiennik.
Manuela - 15-02-2010, 13:20
Potek napisał/a: | Traktuje to nie jako sposób na rzucenie palenia ale jako smaczniejszy zamiennik. | Ja dokładnie tak samo
Anonymous - 16-02-2010, 13:30
aj a bez elektoniki bralem tabex jakis czas temu owszem zdaza sie zapalic ale 2 maszki i oddaje dla mnie sukces z 25-30 fajek dziennie na 2 pelne sztuki
pamar - 25-02-2010, 20:07
A jakie są wasze (e-palaczy) ulubione, dobre i najbardziej ekonomiczne marki? Co polecacie a czego się nie tykać.
koszmarek - 26-02-2010, 23:08
a ja się pochwalę, że kupiliśmy z Maretzkym epapieroska Firmy trendy
w końcu przestanie mi śmierdzieć i będę mogła go w nocy znaleźć(ma niebieską diodę )
vendetta - 27-02-2010, 00:26
Gratuluję koszmarek, dobry krok
Pamarku tak jak pisałam na PW ja stawiam na serię 510 (różne marki). A paliłam już większość dostępnych modeli na rynku różnych firm. Zaczynałam od penów. Jak macie jakieś pytania zapraszam na PW. Już trochę o tym wiem . Pozdrawiam.
Jassmina - 27-02-2010, 01:05
Kurde, ja chyba też na te "e" się przerzucę...
9,20 dwa razy w tygodniu za L&M-y cienkie miętowe to chyba nie na czasy kryzysu....
koszmarek - 27-02-2010, 07:57
Maro średnio paczkę dziennie/półtora dnia palił O_O
Hubeeert - 27-02-2010, 10:49
vendetta napisał/a: | dobry krok |
Nie bardzo. Uzaleznia tak samo jak papieros. Koszty porównywalne? Większośc tych, których znam i używali epapierosa wróciła do palenia. O ile 100% to jeszcze wiekszość...
koszmarek - 27-02-2010, 11:58
Ale Hubercie, niech on sobie pali. Ważne, że nie śmierdzi i nie ma tylu smolistych.. Koszta chyba będą ciut mniejsze.. w tygodniu wydajemy około 40 zł za fajki,a tu 20zł za 10ml tego płynu co starczy ponoć na 20 dni. Mam nadzieję, że to zmniejszy koszta
A rzucać próbował, mało się tzw rozwodem nie skończyło(jak to moja mama mówi)
vendetta - 27-02-2010, 12:26
Hubeeert napisał/a: |
Nie bardzo. Uzaleznia tak samo jak papieros. Koszty porównywalne? Większośc tych, których znam i używali epapierosa wróciła do palenia. O ile 100% to jeszcze wiekszość... |
Uzależnić uzależnionego chyba bardziej się nie da , tak myślę. Kategorycznie nie polecam nie palącym ! Koszty zdecydowanie niższe (ja zamawiam bezpośrednio od "niskich przyjaciół"). Co do powrotu do palenia, hmm... Jak ktoś nie ma cierpliwości, żeby się nauczyć e-palić to wróci na pewno. Tak samo jak zacznie od allegrowego fajka bo tani - tutaj niestety jakość jest ważna. Z moich znajomych kilkoro rzuciło całkowicie, ale większość nadal e-pali.
Cezar - 28-02-2010, 20:43
Mam pytanie, czy taki zestaw - http://www.allegro.pl/ite...w_marlboro.html
wystarczy na rozpoczecie zabawy z e-paleniem? Zakup dla taty, wiec nie chce kupowac za ponad 100zl zeby potem to wywalic
koszmarek - 28-02-2010, 21:11
Cezar, sprawdźcie dostępność tych części które trzeba wymieniać, filtrów czy dokup olejków. Myśmy kupili te za 200, bo trendy można dostać od ręki, a nie tylko na allegro.
|
|
|