To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GALANT Psikusa

Psikus - 30-01-2011, 18:30

Robert, gumecka jest, wciśnięta prawdopodobnie w środek, wymieniałem żarówki w piątek na szybko i nie zwróciłem na to uwagi ( co do pasowania to u mnie akurat nie odbiegały zbytnio z tym od oryginałów, z bocznymi znacznie gorzej było). No i powszechnie wiadomo że te białe kierunki dodają mocy, a ze 2,0 za dynamiczne nie jest musiałem jakieś kroki w kierunku poprawienia właściwości jezdnych podjąć :rolleyes:

co do lotki - będzie to się będę chwalił :wink:

Psikus - 17-02-2011, 21:32

Wczoraj korzystając z luzów w pracy Galant kontrolnie wjechał na podnośnik. Zawieszenie - prawie ok, poza widocznym zużyciem niektórych gumek-zrobimy może w tym roku. Silnik od tylu trzeba było umyć z oleju - podziękowania dla Elringa-nigdy więcej :evil: . I teraz mała ciekawostka - co do tarcz nacinanych mikoda-współpracują z klockami akebono od półtorej roku-jakieś 15-20000km. Efekt - klocki zużyte mniej niż połowa-na oko 1/3 grubości, za to na tarczach już prawie nie ma nacięć :shock: jak tak dalej pójdzie to nie wiem,czy wytrzymają do końca klocków :mrgreen:

Jeszcze 1000km i przeglądzik olejowy się szykuje, ciepło sie zrobi to trzeba będzie lakierek odpięknić i się w końcu za nadkola zabrać.

robertdg - 17-02-2011, 21:37

Psikus napisał/a:
I teraz mała ciekawostka - co do tarcz nacinanych mikoda-współpracują z klockami akebono od półtorej roku-jakieś 15-20000km. Efekt - klocki zużyte mniej niż połowa-na oko 1/3 grubości, za to na tarczach już prawie nie ma nacięć :shock: jak tak dalej pójdzie to nie wiem,czy wytrzymają do końca klocków :mrgreen:
Za twarde klocki albo tarcza ze złego materiału wykonana, znajomy miał tak w nowym aucie, przy czym on to odczuwał w jakości hamulca.
Psikus - 17-02-2011, 21:41

Ja odczuwam w sposób taki, że jestem z hamulców zadowolony :mrgreen: ale przy moich przebiegach jestem na razie spokojny
Sir_Futur - 20-02-2011, 19:09

Ogólnie to widać że dbasz o auto. Ja też mam jakieś tam "pryszcze" na lewym nadkolu i rysę na masce ok. 5 cm. Też będę to robił, jak się tylko ociepli. Podpowiedz gdzie znaleźć kierunki na błotnik w białym dymionym kolorze?
Psikus - 20-02-2011, 21:14

Te które ja mam, sa białe i kupione na allegro. Wydaje mi się, że oryginały poliftowe są lekko ciemniejsze, tych trzeba szukać po aukcjach używanych.
robertdg napisał/a:
Za twarde klocki albo tarcza ze złego materiału wykonana
następny setup będzie na zaciskach 2 tłoczkowych,ale jak się mikody skończą - szkoda,żeby to się zniszczyło w piwnicy :twisted:
bieniak - 20-02-2011, 23:11

kierunki znajdziecie w JPparts cena niecałe 13zł za sztuke:)ja ostatnio kupiłem :) a szukajcie od Colta CA0 lun lancera 92-w gore:) tylko białych:)
Psikus - 20-03-2011, 22:25

Letnie koła muszą niestety poczekać - widok z sobotniego poranka

do teraz zmieniło się tyle, że ubyło trochę śniegu...jak ja nie lubię zimy :-X

z najbliższych planów - standardowa obsługa okresowa, gumki zacisku PT, może w końcu się zmobilizuję i pomaluję zaciski, naprawa tylnych nadkoli.

Saqu - 20-03-2011, 22:31

masakra u was :D śnieg jeszcze! podczas gdy u nas 12-14 stopni powyżej zera :D
tucci - 14-04-2011, 21:08

Dlaczego czarne alu :shock:
Moim skromnym zdaniem czarne alu tylko do Bialego legnum :mrgreen:

Psikus - 14-04-2011, 21:23

tucci napisał/a:
Dlaczego czarne alu :shock:
hmm...po prostu mi się podoba ten wzór, i ten kolor. Jedyna alternatywa dla tej felgi to 17 lub 18 cali również w ciemnym kolorze,ale to z wielu powodów nie jest brane pod uwagę.

Co do darmozjada - letnie koła już założone,jak przełożony będzie łaskawy to jutro ogarnę przeglądzik i może czasu na coś jeszcze wystarczy. Popychacze po 10000km na zimnym silniku słychać praktycznie codziennie-jak po wymianie oleju się nie uspokoi to trzeba się będzie poważnie zastanowić nad wymianą.

Hugo - 14-04-2011, 23:22

Psikus napisał/a:
Popychacze po 10000km na zimnym silniku słychać praktycznie codziennie-jak po wymianie oleju się nie uspokoi to trzeba się będzie poważnie zastanowić nad wymianą.
Witaj w klubie :mrgreen: Na jakim oleju jeździsz? Jaki przebieg auta? Ja 8 szt. wydechowych już wymieniłem, zostało jeszcze raz tyle, ale na razie zawsze jest coś ważniejszego...
tucci - 14-04-2011, 23:48

Ich zywot dobiegl konca.
Pamietam jak u mnie grala orkiestra :evil: , bylo to dosc dawno.
Uciszylem je w jedyny sluszny sposob: WYMIANA :wink:
Wymiana nastapila przy ok 180k i 6 tygodniach gry nie dajacej zadowolenia z jazdy :cry:

KaWu - 15-04-2011, 10:30

Wniosek jest taki- albo ktoś za długo jeździł na zużytym oleju albo na kiepskim jakościowo albo z nieodpowiednim stanem oleju.
Psikus - 15-04-2011, 18:40

Wymieniłem dziś gumki w prawym tylnym zacisku, zamierzałem wymienić uszczelke pod pokrywą zaworów-niestety NIPPARTS który wg katalogu jest do tego silnika w rzeczywistości do niego nie jest :? Pozostaje zakup oryginału bop już dziękuję za kupowanie kolejnych wynalazków. Póki co zobaczymy jak się spisze masa loctite :twisted:
Wymieniłem też olej - Motul 6100 - od początku jak go posiadam na takim jeżdżę, na jakim jezdził przed zakupem, i jak często był wymieniany-nie wiadomo. Co do popychaczy-po wymianie oleju dalej grają - kolejny raz już mi się ich czyścić nie chce - trzeba myśleć o wymianie. Hugo, gdzie kupowałeś popychacze i w jakiej cenie??