Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4
Wszyc - 27-10-2010, 22:47
gres no niestety wybacz jakoś E88A jest dla mnie takie hmm pospolite (i za ten tekst zostanę na następnym zlocie ogólnopolskim wychłostany i spalony na stosie hah a Michał się obrazi i mi nic nie sprzeda z tego co potrzebuję haha ) nie no przepraszam bardzo was E88A jest 3 najlepszym galantem w historii przed jest tylko E39A VR4 oraz E84A ale ja chcę czegoś oryginalnego innego niż wszystkie te modele
Nie miał bym cierpliwości znów zaczynać od nowa czyli nadkola, progi podłoga do roboty wymienić zawieszenie, wywalić fabryczne hamulce potem swapować na 3.0 Twin turbo taka sama ciężka droga w kierunku mocy jak z tego co mam obecnie
Co prawda 4x4 już jest w E88A i podwójne poszycie nadkoli więc fajna baza ale obejdzie się
Jak ktoś się chce bawić w to by mieć 200-250kucy to rzeczywiście E88A lepsza baza ale jeżeli ktoś planuje zabawę wyżej to już w sumie nie ma znaczenia bo i tak trzeba swapować i tak
mc - 27-10-2010, 23:22
Cytat: | To nie są ori felgi od tego modelu.Masz auto poliftowe,a tam są inne fele.Mam takie w moim galu |
To ja poproszę je z powrotem do e88a , tam gdzie ich miejsce . Ja myślałem że felgi szły takie i takie.
PS.jacek11, te co mam mi się bardzo podobają ,szczególnie jak są czyste ale myślałem też o ładnych zimówkach.
Ten czarny nawet ładny tylko ten kielich...
Swoją drogą to jakoś dziwnie że w tych galach zazwyczaj prawy kielich jest zeżarty a lewy w miare zawsze wygląda
Wszyc - 27-10-2010, 23:34
mc napisał/a: | Swoją drogą to jakoś dziwnie że w tych galach zazwyczaj prawy kielich jest zeżarty a lewy w miare zawsze wygląda |
Po prostu z takimi E5 się spotkałeś tylko, zapewniam Cie że lewa strona idzie równie pięknie co prawa i często nawet lepiej jak np. u mnie nie ma reguły w tej kwestii akurat
Założę się że jak kielichy ma już w takim stanie to już progów też dawno nie ma pod osłonę termiczną miedzy tłumikiem końcowym a podłużnicą też polecał bym zajrzeć
mitsu_pl - 28-10-2010, 00:13
Krzysiu sobie grabi, jak przyjedziesz do mnie po silnik to inaczej porozmawiamy
Z tymi progami, to nie jest tak źle, bo u nas mimo nakładek to się całkiem dobrze trzymają, najgorzej jest właśnie z kielichami, były robione i już powoli zaczyna coś się pojawiać, narazie tylko śladowe ilości...
gres - 28-10-2010, 08:59
e88a pospolite hmmm wystarczy popatrzeć na frakwencję na forum
Ilu to nas jest obecnie - 4?
benek a ja ci zdjęcia zdaje się obiecałem
weź podjedź kiedy bo masz niedaleko
Z tymi kielichami to chyba jednak coś na rzeczy jest bo u mnie jeśli dobrze pamietam też lewy był znacznie gorszy. Ale możliwe że źle pamietam i jest na odwrót
Z innej beczki - szukam kół na zime 4x114.3 to jest ? a ET i CH? - pamięta ktoś, bo z moim e88a widuje się tylko bardzo wczesnym rankiem i bardzo późnym wieczorem i zawsze zapominam sprawdzić.
Swoją drogą dobre ma życie ze mną bo jest codziennie jeżdzony po ok 40km i to nie w żadnych korkach tylko brum brum międzystanową Dziur w asfaltach też za dużo nie ma.
mitsu_pl - 28-10-2010, 11:53
zgadza się, 4x114,3 a ET to raczej obojętne ale standard w blaszakach to ET ok.45
Im mniejsze ET tym większe odsadzenie felgi (ładniej będzie wyglądał - bardziej będzie wystawać )
Frost - 28-10-2010, 12:21
No prosze jak sie rozmowa rozwineła, a mnie prawie zabrakło
Ja to już tylko czkam na śnieg i pojawiła sie iskierka w tunelu na prezent pod Choinke, albo i wcześniej hehe.
Benek jak sie będziesz zapożyczał to weź z 2tys więcej na naprawy bieżace
Taziu sobie grabi, masz racje Michale, ale jeszcze przyjdzie koza do woza po cześci i porady
Co do rdzy - hmmmm, u siebie to już nawet nie wiem od czego zacząć obspawywanie Zime wytrzyma a na lato dostanie remont generelany blacharki, pożadne obspawanie i powłoke lakierniczą
mitsu_pl - 28-10-2010, 13:00
Ja się chyba domyślam o jaki prezent chodzi
Dobra bo z małego OT powstaje duże Z tymi rozmowami trzeba się przenieść...
gres - 28-10-2010, 14:55
mitsu_pl napisał/a: | zgadza się, 4x114,3 a ET to raczej obojętne ale standard w blaszakach to ET ok.45
Im mniejsze ET tym większe odsadzenie felgi (ładniej będzie wyglądał - bardziej będzie wystawać ) |
też myślałem że obojętne ale sprzedający kazał mi napisać o ET i CH
Wook@sH - 28-10-2010, 17:04
Serek napisał/a: | mitsu_pl napisał/a: | Wook@sh i Serek sprzedają swoje E39A, tego Serkowego to sam bym łyknął |
żal d...pę ściska ale nie mam wyboru...ach ta ekonomia... |
U Ciebie Serek ekonomia, a u mnie praktyczność łamana przez troskę Ale tak czy inaczej szkoda.
Ale patrząc na zainteresowanie, to może to trochę potrwać.
Maretzky85 napisał/a: | Za kilka miesięcy chętnie łyknę |
mitsu_pl też tak mówił... kilka miesięcy temu
BeNeK - 28-10-2010, 19:40
gres, no jak by nie było to obiecałeś , ale nie ma się spieszyć poczekam no problem Powiem wam ze w moim e52a z blachą nie jest źle zjedzony jest tylko przedni , prawy błotnik kielichów nie bierze podwozia też nie a ogólnie rdza to przypadłość chyba wszystkich e5xa
mc - 28-10-2010, 22:25
Cytat: | z blachą nie jest źle zjedzony jest tylko przedni , prawy błotnik kielichów nie bierze podwozia też nie |
No to się chłopino tylko możesz cieszyć że ci go nie zżera.
Muszę powiedzieć że kiedyś myślałem nad dynamic 4 ale nie chciałem się w to pchać bo myślałem że za duże koszta... a potem kupiłem E88A...
Maretzky85 - 28-10-2010, 22:45
Wook@sH, nie zdziw się Zaraz zacznę odkładać
BeNeK - 05-11-2010, 13:54
no i kolejny na sprzedaż http://moto.allegro.pl/mi...1307182765.html szkoda że teraz się pojawił kupił bym go ale na razie nie sprzedałem swojego gala
Kaucz - 05-11-2010, 14:17
Klubowy, ciekawe czyj ?
|
|
|