To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - ponowny egzamin na prawo jazdy

Anonymous - 25-10-2009, 17:17

Paweł_BB napisał/a:
Z tego co wiem akurat to nie zależy od WORDu - skierowanie ma ważność 14 dni i WORDy muszą bodaj do 10 dni wyznaczyć Ci termin

u mnie 30 dni. jak nie ma terminu w wordzie to moze da sie wydluzyc termin w urzedzie, ale na pewno nei masz taryfy ulgowej przy zapisach, bo musisz iść na łączony za pierwszym razem a przecież nie wyrzucą nikogo z kolejki

a punkty się łapie jak na 6 pasmowych drogach jeździ się szybciej niż 50 :) i to nie kwestia możliwości auta, tylko ... chyba charakteru :)
mandaty..bywa .. ale juz mam CB

Paweł_BB - 25-10-2009, 18:12

Browar napisał/a:
obowiazuja cie te same zasady co "świeżaków".Do 3 razy zdajesz jak sie nie powiedzie to pozniej musisz dostac powtorne skierowanie ze szkólki na zdawki.To sie liczy z ponownymi jazdami na L-ce i nudnymi testami weekendowymi.

Skąd masz takie informacje??? Takie coś nie ma miejsca, to świeżaki po 3 negatywach muszą donieść 5 godzin doszkolenia praktycznego (10 godzin w przypadku teorii), osoby po utracie prawka NIGDY nie muszą przynosić nic z ośrodka szkolenia - zdajesz tak dużo razy aż zdasz (zapytaj w MORDzie jak mi nie wierzysz).

Alexander napisał/a:
ale na pewno nei masz taryfy ulgowej przy zapisach, bo musisz iść na łączony za pierwszym razem a przecież nie wyrzucą nikogo z kolejki

Z tego co wiem u nas jak już urząd prześle skierowanie do WORD to jak tam przyjdziesz to oni MUSZĄ Ci zapewnić egzamin w tym terminie - łaski nie robią, dla WORDu 5 czy 10 osób więcej raz na kilka tygodni to małe piwo jak mają przerób rzędu 850-1000 osób tygodniowo.

Anonymous - 25-10-2009, 18:23

Paweł_BB napisał/a:
Skąd masz takie informacje??? Takie coś nie ma miejsca, to świeżaki po 3 negatywach muszą donieść 5 godzin doszkolenia praktycznego (10 godzin w przypadku teorii), osoby po utracie prawka NIGDY nie muszą przynosić nic z ośrodka szkolenia - zdajesz tak dużo razy aż zdasz (zapytaj w MORDzie jak mi nie wierzysz).

wierze - obsluga w mordzie tez pozostawia wiele do zyczenia w takim razie a mi zostaly udzielone niepelne informacje.Tutaj ty masz wieksza wiedze na ten temat wiec jak mowisz tak pewnie jest.Odnośnie reszty to info na podstawie jakich ja "działałem" wiec nie ma nic wiecej wiarygodnego :)

Paweł_BB - 25-10-2009, 19:08

Browar napisał/a:
Odnośnie reszty to info na podstawie jakich ja "działałem" wiec nie ma nic wiecej wiarygodnego :)

Odnośnie reszty to ja Tobie wierzę bo akurat na tych poszczególnych procedurach się nie znam a skoro Ty tak robiłeś i jest OK to zapewne masz rację :wink:

Anonymous - 25-10-2009, 19:25

Paweł_BB, nie bylem swiadom ze przekazano mi "powierzchownie" te info, czlowiek czasami chce byc madrzejszy niz jest ;P a urzednik to ogólnie przyjęta świętość wiec ... sory raz jeszcze.
Paweł_BB - 25-10-2009, 19:45

Spoko, przecież się nie gniewam :D ja wiem jedno, Ty wiesz drugie i w sumie po zebraniu wszystkiego do kupy ktoś będący w takiej sytuacji ma gotowe info co robić i czego się spodziewać a o to przecież chodzi na forum :wink:
Anonymous - 25-10-2009, 19:47

Paweł_BB, no to nie wiem czy źle mi z oczu patrzy i nie miałem taryfy ulgowej, czy u nas sa inne przepisy, czy kobieta sie nie znala :)
bo mi dali termin 3 tygodniowy, taki sam jak był na tablicy komputerowej widocznej dla wszystkich "swierzaków", czyli pierwszy możliwy na egzamin łączony

w sumie to wkurzajace ze nie jest to jakos jednolicie :)

Paweł_BB - 25-10-2009, 19:50

Alexander, myślę że wiedzą co robią, chyba faktycznie na skierowaniu jest termin 30 dni i w tym czasie WORD musi dać Ci egzamin a że dla świeżaków tudzież leszczy przepisy bodaj od kilku miesięcy wymuszają żeby termin mieli też do 30 dni to ładuje się wszystkich do jednego wora - myślę że teraz wszystkie WORDy tak robią (muszą do 30 dni dać termin) choć nie wszystkie pewnie mają egzaminy łączone (teoria z praktyką)
spown - 26-10-2009, 09:00

Rafal_Szczecin napisał/a:
Paweł_BB napisał/a:
Swoją drogą Panowie czemu tak dużo z Was traci prawko za punkty? Oczywiście lepiej za punkty niż za alkohol czy narkotyki ale kurde co tak dużo punktów łapiecie? Wy czy Wasi ojcowie pracujecie jako PH i dużo oraz szybko jeździcie po Polsce czy co? Ja tam święty nie jestem ale bardzo rzadko dostaję mandaty.

wiesz jak jezdzisz tylko po miescie to jeszcze ok, natomiast gdy jezdzi sie ciegle po trasach, to nie idzie nie zlapac mandatu . ja sam osobiscie mam na szczescie mam juz tylko 14, lecz byl taki moment ,ze bylo ich i 19 . co do ojca derpina ( czyli mojego rowniez :D ) nie jest przedstawicielem, lecz 50tkm w 7 miesiecy to jednak cos :)

Mój ojciec też potrafi zrobić 8-10kkm w miesiącu po trasach i nie pamiętam kiedy dostał jakiś mandat... A CB nie ma ;) Nie jest regułą gdzie ktoś jeździ tylko jak...

ZUB3R - 26-10-2009, 12:32

A ja od 1999 roku wywijałem po drogach bez żadnego mandatu, a w tym roku kupilem CB i zaczeły się pierwsze mandaty oraz z 19 pkt. tracę nerwy :-(
Anonymous - 26-10-2009, 21:56

spown napisał/a:
Nie jest regułą gdzie ktoś jeździ tylko jak...

no wiadomo :)
wprawdzie niektórzy zaklinają rzeczywistość, że oni zawsze tak spokojnie, ale ... :)

ZUB3R napisał/a:
w tym roku kupilem CB i zaczeły się pierwsze mandaty

może jednak powinieneś w myśl zasady, żeby nie ruszać tego co działa ;)

maja708 - 23-11-2009, 21:45

witam,
a jak to się ma do prawka zawodowego? czy przy przekroczeniu dozwolonej ilości punktów również wystarczy przejść tesy psychologiczne i egzamin? nie trzeba ponownie przechodzić kursu?

Anonymous - 23-11-2009, 21:52

kursu na pewno nie, ale jak posiadasz kilka kategorii to nawet łapiąc 24 pkt na motorze musisz zdac ponownie egzaminy na wszystkie posiadane kategorie.. chyba że którą sobie odpuścisz :)