[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - WEJŚCIE AUX - PODŁĄCZANIE MP3 PLAYER
sim_on - 29-07-2017, 00:02
Pytanie raczej w tym dziale. Chcę zamontować sobie złącze AUX w swoim aucie, czy jest możliwość wymiany samej tej wnęki za popielniczką gdzie oryginalnie jest AUX czy jest to część zintegrowana razem z obudową od klimatyzacji?
grzesiopol - 29-07-2017, 13:34
Ta część jest oddzielna, przykręcana jest od tyłu tego całego panela z klimą. Ale są dwa rodzaje:
ten drugi może być z zaślepką lub z założonym auxem.
Jeżeli masz ten pierwszy i chcesz założyć ten drugi to i tak musisz wymienić cały panel bo są troche inne co widać na zdjęciu. Ewentualnie dokładasz aux do tego pierwszego poprzez zrobienie otworu i tyle.
[ Dodano: 29-07-2017, 13:42 ]
Dokładnie to takie są części
Nr 8010A126XA - konsola dla schowka bez klapek
nr 8010A189XA - konsola dla schowków z klapkami i wnęką na aux.
sim_on - 29-07-2017, 21:07
grzesiopol, wielkie dzięki za odpowiedź Pozdrawiam
AndreS93 - 08-01-2018, 19:53
I jak udało się komuś wyeliminować zakłócenia na AUX? Powiem jak to u mnie wygląda - mam podłączone urządzenie audio BT do ładowarki usb (zasilanie) + na drugim końcu wpięte do aux Lancera. gdy silnik jest wyłączony, jakość jest znośna i akceptowalna. Ale gdy zapale samochód i w czasie jazdy pojawiają się nieznośne szumy jak się tego pozbyć? Chodzi mi o sprawdzony sposób...
wiewioor - 09-01-2018, 09:10
AndreS93 napisał/a: | jak się tego pozbyć? Chodzi mi o sprawdzony sposób... |
Nigdy nie ma sprawdzonego sposobu, ponieważ szumy i zniekształcenia mogą pochodzić od różnych źródeł czy to zewnętrznych bądź wina może leżeć po stronie sprzętu audio jak i całym okablowaniu.
Nie wiem jakie posiadasz urządzenie, ale wiele z nich jest tandetnej jakości. Kable pomiędzy urządzeniem a AUX są dorej jakości ? ekranowane ?
Sposobem może być dołączenie filtra szumów na kable sygnałowe.
tokyo - 15-01-2018, 02:12
jedynym sposobem pozbycia sie szumow w ASX i Lancerze jest podpiecie dodatkowego kabla ekranowanego pomies\dzy radiem a gniazdem aux, poniewaz ori instalacja nie posiada ekranu na kable pomiedzy radiem a gniazdem. Szumu i zakłocenia biora sie przez zbieranie transmisji danych z klimatronika.
Przetestowane sprawdzone
adameeer - 04-02-2018, 00:15
Dodatkowego kabla ? co masz na myśli? chodzi o wymianę fabrycznych kabli na ekranowane ?
tokyo - 05-02-2018, 21:41
odetnij ori kabel a w jego miejsce przylutuj kabel z ekranem czyli rownolegly do instalacji
macherstudio - 26-03-2018, 15:45
Koledzy ktoś podrzuci numer ASO pin pod instalację kabli we wtyczkę (dla AUX)
grzesiopol - 26-03-2018, 19:33
Ale o co chodzi, jaki numer, do jakiego ASO, jaki pin, jakiej wtyczki, jakiej instalacji i w jakim samochodzie.
Z twojego zapytania można wnioskować że chodzi ci o taką instalacje z wtyczką
Wyraź się trochę bardziej zrozumiale bo tak nie wiadomo o co chodzi.
Chcesz numer części z katalogu ASA Mitsubishi? Zacznij najpierw do jakiego samochodu, potem jaka instalacja i która wtyczka.
macherstudio - 28-03-2018, 17:35
Na skróty pojechałem ..... już wyjaśniam.
http://mitsubishi.treibts...mg_4913.jpg.jpg
COLT - kosta z radia - chodzi o podpięcie w wolne miejsca w kostce kabli (chciałem jak w oryginale) bez wpychania kabli i blokowania tylko poprzez piny
Tutaj kabel z pinami ale małe zdjęcia
https://translate.googleu...4ddG7-7-LeCiOEw
Dziękuję
grzesiopol - 29-03-2018, 22:01
Trochę nie ten dział jak na Colta ale jak już to:
Jeżeli znasz który pin do czego to możesz podpiąć, tylko pewnie jeszcze wsuwki będziesz musiał dobrać ale z tego co widzę to chyba wsuwki są.
Jak nie wiesz które piny to ściągnij sobie manuala colta i zobacz w dziale od elektryki - schematy, tam na pewno będzie który pin do czego jest. Patrzyłeś w dziale Colta czy ktos nie robił tego? Ewentualnie popatrz na coltmanii może ktoś to już robił.
[ Dodano: 29-03-2018, 22:08 ]
Popatrz tutaj http://www.autowcentrum.p...ux-w-czx,12903/ masz opisane co i jak i gdzie który kabel podpiąć
macherstudio - 30-03-2018, 07:40
grzesiopol, dziękuję, post który pokazujesz znam i on mnie zainspirował, de facto tylko o te spinki chodzi - bo wydaje mi się, że są wolne miejsca w koswce a gnieździe męskie bolce - i autor radi wsuną gołe kable w kostkę do gniazda ja wolałbym to zrobić ze spinkami wsówkami jak to nazwałeś i właśnie o dopasowanie wsówek mi chdzi
grzesiopol - 30-03-2018, 14:07
No to już mam jasność, niestety zakupując przewód nieoryginalny musisz się liczyć, że nie będzie wtyków lub te wtyki które są nie będą, pasować. Miejmy nadzieję, że jeżeli sprzedawca napisał, że jack pasuje do colta to tak będzie. Jeżeli nie to musisz sobie wyciągnąć tą wtyczkę, wyciągnąć przewód z konektorem zrobić zdjęcie i udać się do jakiegoś dobrego sklepu elektronicznego, na 90% coś dobierzesz. Chyba tak ci najtaniej wyjdzie, kup w polsce przewód jack bez zarobionej jednej końcówki, dokup konektory i masz zrobione. Jak dobry sklep elektroniczny to bez problemu powinieneś kupić obie rzeczy. Konektorów weź więcej na zapas.
MichauLancer - 17-05-2018, 10:01 Temat postu: [CY3A 1.8] Wyjście AUX - problem / Moduł Bluetooth Hej Maniaki,
Kupiłem niedawno używanego Lancera i chciałbym móc na nim odtwarzać swoją muzykę nie używając odtwarzacza CD - czyli w grę wchodzi bluetooth lub Aux. Wiążą się z nimi jednak następujące sprawy:
Mam problem z wyjściem AUX w swoim Lancerze.
Przy włączeniu go w farycznym radiu (nawet przed podłączeniem telefonu kablem) słychać głośny szum w głośnikach. Zwiększanie głośności w radiu, zwiększa głośność szumów. Po podłączeniu urządzenia zewnętrznego (iPhone) szum nie ustaje, a muzyka nie jest przesyłana prawidłowo (poucinana połowa częstotliwości). Co może być przyczyną. Byłem u jednego elektryka w mojej okolicy ale nie potrafił nic poradzić.
Druga sprawa
Co byście polecił zrobić w przypadku gdy mam wbudowany moduł Bluetooth w swoim aucie, (jest także AUX). Niestety jest to BT "starego typu" i obsługuje jedynie rozmowy telefoniczne z moim iPhone'em. Chciałbym móc odtwarzać z jego pomocą muzykę na wbudowanym systemie audio, niestety nie jest to możliwe.
Czy powinienem wymienić moduł, czy może jest jakaś moźliwość jego aktualizacji?
Mitsubishi Lancer VIII (2009) - audio Rockford Fosgate
Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie!
|
|
|