[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Konserwacja podwozia
deejay - 24-10-2011, 21:57
Juiceman napisał/a: | deejay jestem ciekaw ile razy będziesz odpalał gala na włączonym silniku |
juz mi sie zdarzyło jak wiesz ...
Juiceman - 24-10-2011, 22:01
No niestety nie w każdym galu jest tak cicho jak w nowym audi A ten środek jakiś tani 9pln może by tak mojego prysnąć gdzieniegdzie tylnie nadkola najlepiej xD
polaff - 24-10-2011, 22:03
deejay napisał/a: | Juiceman napisał/a: | deejay jestem ciekaw ile razy będziesz odpalał gala na włączonym silniku |
juz mi sie zdarzyło jak wiesz ... |
galant nie ma blokady stacyjki?
SPIDER-ek - 24-10-2011, 22:07
właśnie dostałem opier..... od żony że znowu chce coś kupić Też chyba wypróbuje na nadkola bo muszę poprawki zrobić:)
dawidoski13 - 25-10-2011, 19:31
Już zamówione.deejay, tylko czy 4 szt wystarczą na nadkola
deejay - 25-10-2011, 20:37
dawidoski13 napisał/a: | Już zamówione.deejay, tylko czy 4 szt wystarczą na nadkola |
Przednie/tylne czy wszystkie
Torp12 - 25-10-2011, 21:38
Dejaay a jak malowales te nadkola? Zdejmowales plastikowe oslony i pod nimi? Jakas fotka ?:)
deejay - 25-10-2011, 21:58
Nie zdejmowałem nadkoli specjalnie , zrobiłem tylko całą powierzchnie do nadkoli , fotki brak .
Hugo - 25-10-2011, 21:59
deejay napisał/a: | Nie zdejmowałem nadkoli specjalnie , zrobiłem tylko całą powierzchnie do nadkoli | Uuu... to do Ciebie niepodobne
dawidoski13 - 25-10-2011, 22:31
deejay, wszystkie a tak apropo to ja chce pomalowac także nadkola
Mogę
deejay - 25-10-2011, 23:06
dawidoski13 napisał/a: | deejay, wszystkie a tak apropo to ja chce pomalowac także nadkola |
myśle ze o dwie puszki za mało
pplmr012 - 31-10-2011, 20:57
Wprawdzie minęło już kilka miesięcy od konserwacji ale napiszę jak to było w moim wykonaniu. Robiłem dla siebie i dla "niego" więc sił nie żałowałem, co do środków to to co było dostępne.
Na zdjęciach fragment progu przy tylnim kole. Zrobione wszystko co dostępne i co mniej też. Na przyszły rok zostawiłem sobie opuszczenie wydechu i zbiornika i konserwację tych miejsc.
Najpierw czyszczenie wszystkich podejrzanych obszarów i luźnej farby, szlifierką prostą z założoną trzpieniową szczotką drucianą. Daje to super efekt, choć na zdjęciu tego nie widać.
przed
po
potem malowanie podkładem reaktywnym
następnie podkład międzywarstwowy i podkład epoksydowy
a na to środek do konserwacji podwozi
jakiś czas powinno wytrzymać.
A tak wygląda ogólnie:
Pozdrawiam
milo - 31-10-2011, 21:22
Widzę że używasz tectyl z valvoline jak oceniasz ten produkt ? ja podobnie robiłem podkład reaktywny to podstawa i konserwacja boll i oczewiscie konserwcja profile srodek do nich
Krzysek - 01-11-2011, 10:27
pplmr012 piękna robota
Ja jak na razie mam zrobiony cały tył z nadkolami oraz progi, w czwartek reszta auta. Wpuszczałem jeszcze Fluidol w profile zamknięte ( mam akurat rozebrany cały środek). Na miejsca, których nie mogłem doczyścić z rdzy stosowałem Brunox.
pplmr012 - 02-11-2011, 10:51
Co do opinii na temat środków do konserwacji Valvoline to:
Tectyl ML, ten do przestrzeni zamkniętych jest taki jak trzeba, dobrze pokrywa i dobrze przylega. Bardzo fajnie nanosi się pistoletem, a tam gdzie on nie "podejdzie" używałem spraya z sondą, polecam, bo korzystając dodatkowo z latarki można zakonserwować całkiem dokładnie mało dostępne miejsca.
Co do środka Tectyl Body to podstawą jest jak najczyściejsze podłoże, w drugim aucie po pięciu latach konserwacja nie odpada nawet przy myciu myjką wysokociśnieniową.
Po samej konserwacji jest trochę za długo lepki i raczej nie polecam przez dwa dni jazdy po piachu.
Podsumowując, środek jak środek może są lepsze, ale ten mam już sprawdzony i jestem zadowolony.
Pozdrawiam,
|
|
|