To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Przeglądy gwarancyjne w ASO - masakra cenowa czy oszustwo?

dab - 19-12-2009, 19:36

KowaliK napisał/a:
Tak.

no to gratuluje :mrgreen: masz min 20% znizki, pozazdroscic 8)
pamietasz moze ile cie kosztowal pierwszy przeglad? moze masz fakturke?

KowaliK - 19-12-2009, 20:24

No faktycznie, powód do zadowolenia. :mrgreen: Pierwszy nieobowiązkowy przy 1.500 km około 600 PLN, drugi przy 15.000 km około 800 PLN, a trzeci przy 30.000 km około 1500 PLN. Piszę około, bo teraz nie pamiętam dokładnie. Faktury pewnie gdzieś są, musiałbym tatę poprosić żeby poszukał. :wink: Na dniach pewnie podzwonię po okolicznych salonach, więc gdyby co możemy spisać salony i ich ceny za poszczególne przeglądy i zrobić ogólnopolską listę cen usług w ASO dla Outlandera.
jmgmotocykle - 19-12-2009, 22:03

dla kowalik : nie wiem ile kosztuje na 40 tyś bo omijam ich szerokim łukiem!!!! kalisz kasuje 250zł brutto robotę . ASV - nie chce mieć z tymi partaczami nic wspólnego... :axe:
yesko - 19-12-2009, 22:21

Jestem po pierwszym obowiązkowym przeglądzie 1 rok/20tys. km.
Wymiana filtrów powietrza, oleju, sprawdzenie karoserii, wymiana oleju /castrol/ i cała lista czynności wg książki serwisowej. Koszt brutto 1016pln.

wowo - 19-01-2010, 09:23

Podjechałem w zeszłym tygodniu do RM Filipowicz w celu sprawdzenia "słabych" spryskiwaczy oraz przeglądu zawieszenia (musiałem wjechać w jakąś zamaskowaną dziurę bo tak łupnęło, że poczułem jęczenie materiału na kierownicy :-) Panowie wjechali na 30 min na halę, ale ja nic nie zapłaciłem. Już sam nie wiem, czy nie robią sobie moim kosztem taniej reklamy na naszym forum :-)
Steff - 19-01-2010, 10:26

panowie a w wawie jakiś sensowny serwis możecie polecić bo chińczyki fatalnie w fabryce ustawili mi światła i muszę to poprawić
mitsu00 - 19-01-2010, 11:20

Steff napisał/a:
panowie a w wawie jakiś sensowny serwis możecie polecić bo chińczyki fatalnie w fabryce ustawili mi światła i muszę to poprawić

Światła to ty możesz ustawić u byle kowala :wink: 1śrubka po każdej stronie.

Pozdr.

Steff - 19-01-2010, 20:34

mitsu00 napisał/a:
Steff napisał/a:

Światła to ty możesz ustawić u byle kowala :wink: 1śrubka po każdej stronie.

Pozdr.
to ta biała śrubka z tyłu reflektora???
mam zenona i wóz po lifcie 8)

mitsu00 - 19-01-2010, 20:40

A dlaczego uważasz że światła masz źle ustawione? Lewy i prawy reflektor nie świecą równo i tak ma być. A tak na marginesie to auto masz na gwarancji więc udalbym sie do najbliższego ASO i po sprawie.

Pozdr.

Steff - 21-01-2010, 23:57

mitsu00 napisał/a:
A dlaczego uważasz że światła masz źle ustawione? Lewy i prawy reflektor nie świecą równo i tak ma być. A tak na marginesie to auto masz na gwarancji więc udalbym sie do najbliższego ASO i po sprawie.

Pozdr.
ustawiłem w stacji obsługi ,miałem mijania na poziomie długich :lol: :lol:
tcic - 26-02-2010, 09:46

Witam
No to kontynuując wątek kosztów przeglądów Outlandera II w ASO.
Jestem po przeglądzie na 20.000 km
Serwis: ASO LIS Kalisz ul. Częstochowska

Mitsubischi Outlander 2.2 DID (dla silnika 2.0DiD koszty są ponoć niższe)
Przebieg 19.800 km
Auto kupione u tego samego dilera, dostałem upust 7% na usługi serwisowe z tego tytułu.

1. Czas trwania : 2,5 godziny
2. Cena: 980,00 zł brutto (materiał i robocizna)
3. Płatność kartą - bez problemu.
3. W cenie - wymiana filtra powietrza (serwis konsultował ze mną wymianę, bo wg ksiązki serwisowej nie wymaga wymiany)

Generalnie OK. Jakość obsługi naprawdę bardzo dobra. Wysoki poziom zainteresowania Klientem. Cena chyba też dobra.
Nie mam więc zastrzeżeń.

dab - 26-02-2010, 16:55

tcic napisał/a:
W cenie - wymiana filtra powietrza (serwis konsultował ze mną wymianę, bo wg ksiązki serwisowej nie wymaga wymiany)

Widze, ze jednak zawsze naciagaja na wymiane filtru powietrza. :evil: Po 20kkm wystarczy go przedmuchac powietrzem z kompresora - nie oferowali takiej (BEZPLATNEJ) uslugi? W ile miesiacy zrobiles ten przebieg? Pewnie nawet mniej niz rok...i jaki tu sens wymiany filtra.....jeden - KASA. :evil:
Propnowali ci tez moze wymiane filtru p-pylkowego? 8)

Hubeeert - 26-02-2010, 17:51

dab napisał/a:
Po 20kkm wystarczy go przedmuchac powietrzem z kompresora

Akurat to zalezy wyłącznie od użytkownika. Ja zmieniam filtr powietrza co przegląd w każdym samochodzie oprócz Mirage Turbo - tam przeglądy mam co 5000km i przy każdym zmieniam tylko olej i filtr oleju.

jorzyk1976 - 26-02-2010, 18:27

witam po przeczytaniu wszystkiego to az strach mysle ile będzie kosztowac naprawa spryskiwaczy reflektorów(nie wysuwają się) i halogenów (nie świecą)
fufaj3 - 26-02-2010, 20:18

Witam
Ja dzisiaj rano o 7.00 odstawiłem do przeglądu po 20000km Outlandera 2.0DiD
Mój olej oraz filtr powietrza i przeciwpyłkowy
Faktura wystawiona na kwotę brutto 459zł
- przegląd 329,40zł
- filtr oleju 52,13zł
- materiały pomocnicze 12,20zł
- w&z filtru przeciwpyłkowego (chyba policzyli wymianę) 65,88zł
wszystko brutto
cena OK
ale wykonanie wraz z kilkoma moimi uwagami