To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

niezawodny - 25-11-2009, 22:04

SlaweK napisał/a:
Serdecznie witam wszystkich Mitsumaniaków. Od wczoraj stałem się szcześliwym posiadaczem systemu DVD/GPS/TV poleconego przez kolegę simon172 - Serdeczne dzięki.

Przyznam się, że poszukałem trochę głębiej w internecie jak, gdzie i za ile można to cacko zdobyć.
I doszedłem do producenta...

www.rofaudio.com

Dzięki uprzejmości chłopaków z jednej z krakowskich firm montujących systemy multimedialne do samochodów dostałem namiar na osobę mogacą przesłać ten towar do polski - pod warunkiem zamontowanie tego u nich (koszt 400).

Bądź tak uprzejmy i zapodaj namiar na tą firmę montażowo-pośredniczącą bo ja też jestem z Krakowa a na w/w sprzęt jestem zdecydowany, zwłaszcza za takie rozsądne pieniądze. Z góry dziękuję za info :wink:

P.S.
I bardzo mi pasuje żeby mi to fachowcy zamontowali za $$$ bo nie chcę eksperymentować na żywej tkance mojego jeszcze niemal nowego miśka

[ Dodano: 25-11-2009, 22:13 ]
zalesik napisał/a:

Koledzy, Jeżeli posiadacie telefon Nokia, zainstalujcie w nim tą Aplikację , uruchomcie ją i książka powinna pojawić się w samochodzie. Przetestowałem w służbowej Cytrynie C4. Działa :mrgreen:

Kolego, to nie jest problem Nokii (exportu książki) lecz problem braku wsparcia (brak sterowników) dla importu książki przez stację multimedialną.
BTW aplikacja którą podałeś potrzebna jest tylko dla słabszych modeli Nokii bo każda co bardziej wypasiona ma funkcję exportu książki.

To tak jakbyś chciał przesłać coś przez Bluetooth między dwoma urządzeniami, z których tylko jedno ma bluetooth... Nie da rady choć byś się....

Potrzebna jest aplikacja na stację multimedialną, która wgrałaby brakujące sterowniki BT dla importu książki tel.

Maciek40 - 26-11-2009, 08:57

Czy ktoś się orientuje jak montaż tego urządzenia ma się do gwarancji na samochód?
Seranum - 26-11-2009, 09:36

Cytat:
Dzisiaj otrzymałem zestaw i byłem na montażu. Okazało się że ze względu na fakt iż mam amerykańską wersję system nie działa prawidłowo. Przy włączeniu głośność jest na poziomie 15 i nie można jej wyregulować (ani zgłośnić ani zciszyć). Można jedynie włączyć MUTE co rzecz jasna dyskfalifikuje zestaw.

Dla wszystkich zainteresowanych poniżej rozwiązania powyższego problemu :-)

simon172 - 26-11-2009, 09:48

No tak, a zobacz kolego, że o tym myślałem.., ale nie skojarzyłem. No nic w takim razie życzę przyjemnego użytkowania i pozdrawiam.
Seranum - 26-11-2009, 10:31

Najważniejsze że się udało :-) Generalnie sprzęcik godny polecenia !!!
mitsu00 - 26-11-2009, 11:41

simon172>>>>> Czy program nawigacyjny IGO działa ci poprawnie? Mnie Chińczycy załączyli kartę microSD z oprogramowaniem nawigacyjnym IGO ale ciągle wyskakują jakieś błędy. Pobrałem ponownie ze strony supportu ale to samo. Wydaje mi się że jest tam jakiś błąd w oprogramowaniu. Jak to u ciebie chodzi? Jeśli Ok to czy mógłbyś wysłać mi mailem plik z twojej karty microSD? dominik.johansson@wp.pl

Seranum>>>> Ja już wszystko mam podłączone i śmiga bosko. Szczególnie zadowolony jestem z kamery cofania która jest niezmiernie czuła bo wymaga tylko 0,02lux żeby pokazywać obraz w kolorze. Innymi słowy wystarczy blask świeczki :D W połączeniu z czujnikami parkowania jest super.

Pozdr.

simon172 - 26-11-2009, 11:49

mitsu00, mi też wyskakiwały błędy jak chciałem zmienić np. kolor tła albo jakieś inne ustawienia. IGO działa mi tylko w trybie nocnym a ikona pojazdu to malutka kropka, praktycznie niewidoczna. Przerzuciłem się na Automapę i jest ok.
Pozdrawiam.

mitsu00 - 26-11-2009, 11:57

No to wszystko jasne :D Miałem dokładnie te same problemy. jest to pewnie piracka wersja z błędami. Dam sobie zatem spokój, aczkolwiek szkoda bo IGO ma bardzo ładny interfejs. Zobaczę, może gdzieś na forach poświęconych nawigacji coś znajdę.

Pozdr.

Seranum - 26-11-2009, 11:59

mitsu00 napisał/a:

Seranum>>>> Ja już wszystko mam podłączone i śmiga bosko. Szczególnie zadowolony jestem z kamery cofania która jest niezmiernie czuła bo wymaga tylko 0,02lux żeby pokazywać obraz w kolorze. Innymi słowy wystarczy blask świeczki :D W połączeniu z czujnikami parkowania jest super.
Pozdr.

No to Panowie, w końcu nam wszystkim w pełni śmigają systemy.

Mitsu00 naprowadź mnie jeszcze jakie urządzenia musiałeś kupić (podaj linki) żeby odbierać TV ? Czy tuner będzie do podłaczenia tylko przez czarny kabel, który mi wyprowadziłeś czy trzeba będzie znowu bebechy wyjmować ?

mitsu00 - 26-11-2009, 12:09

Musisz dokupić 2 anteny TV klejone na szybę ze wzmacniaczami sygnału. Bardzo ważne żeby kazda miała 2 czincze do tunera który ma 4 wejścia antenowe. Sprawdź na Allegro. Jest tego sporo. Mnie instalator zainstalował je na przedniej szybie bo wiązki ogrzewania na szybie tylnej mogą zakłócać sygnał. Ładnie wszystko schował a tuner mozna schować za schowkiem.

Pozdr.

Seranum - 26-11-2009, 12:11

A prześlij linka do Tunera.... i podaj model anten jak znasz... Czyli jak rozumiem, do podłączenia anten trzeba Navi wymontowywać ?
mitsu00 - 26-11-2009, 12:16

Navi nie trzeba wymontowywać bo zainstalowałem ci już kabel który jest w schowku. Trzeba tylko zainstalować anteny i podłączyć je do tunera. Poszukaj na Allegro i sprawdź czy mają 2 końcówki Jack. Te gorsze anteny mają bowiem jedną końcówkę. A zainstalował mi wszystko wczoraj gościu z firmy Car Audio z arkadii. poziom -2, H18.

Pozdr.

Seranum - 26-11-2009, 12:26

Wszystko jasne, jeszcze tylko link do tunera.
mitsu00 - 26-11-2009, 12:37

Google>>>>> Car Audio Arkadia Warszawa :D

Pozdr.

Seranum - 26-11-2009, 12:48

A tunera nie kupowałeś przez IPmart ?