Nasze Miśki - Ja_good & CB5A
jaca71 - 17-04-2010, 19:46
Ja_good napisał/a: | a co ma piernik do wiatraka |
Ano ma
Rura wydechowa ma być po przeciwnej stronie niż krawężnik. A skoro Japończycy po złej stronie jeżdżą to powinna być po prawej. Wtedy zazwyczaj wejście i wyjście z baku jest po przeciwnej stronie czyli po lewej. Wszystkie obecne samochody w rodzinie są japońskie i wszystkie mają wlew po lewej. Ale jajo. Dopiero teraz do mnie dotarło że w najbliższej rodzinie same japsy
mystek - 17-04-2010, 22:44
U mnie wlew też jest po prawej stronie i wydech też po prawej. Jagood wydech ma po lewej, a wlew po prawej . U Ciebie z Lancerze i w Civicu masz po lewej wlew?
Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale w zasadzie to... co z tego? Mnie osobiście to zwisa po której stronei mam wlew paliwa, niech sobie będzie nawet na dachu
jaca71 - 17-04-2010, 22:54
Rura z prawej, wlew po lewej.
Zaleta rury po lewej to to że... przed dystrybutorem z prawej nie ma kolejek
pawela - 18-04-2010, 10:46
ciekawe czy hamownia przygotowała się na wasze badanie zbiorowe i postanowiła dorzucić bonus
mkm - 18-04-2010, 13:50
Ja_good, jak zobaczyłem wykres mystek to byłem przekonany, ze 150 peknie
pawela napisał/a: | ciekawe czy hamownia przygotowała się na wasze badanie zbiorowe i postanowiła dorzucić bonus |
Nie wydaje mi się
One po prostu sa „troche niedokładne”.
mystek napisał/a: |
Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale w zasadzie to... co z tego? Mnie osobiście to zwisa po której stronei mam wlew paliwa |
Ja sobie tłumaczyłem, ze wlew ma być po przeciwnej stronie wydechu, żeby w razie polania się paliwa podczas tankowania nie zalac wydechu.
W Colcie wydech jest na srodku wiec i prawa i lewa sa „niebezpieczne”
Anonymous - 18-04-2010, 14:36
Super wynik.
Najwyraźniej nie bez powodu podawano na Skandynawskich stronach,że miały one 150HP seryjnie.
mystek - 18-04-2010, 14:46
Hamownia raczej bonusów nie przygotowała, gdyż były z nami ludzie, którzy już się hamowali w październiku, od tego czasu coś porobili w samochoach i im przybyło tyle mocy ile przewidywali. To taka "prywatna" hamownia w garażu u gościa.
pawela - 18-04-2010, 15:19
ja sobie żartuje chłopaki świetny wynik, trzyma ponad serię, trzeba się cieszyć
Ja_good - 28-04-2010, 17:44
co myslicie o takiej malej zmianie designu ? dobrze to wyglada? tzn pomaranczowe kierunki i czarne kolo?
Uploaded with ImageShack.us
Hubeeert - 28-04-2010, 17:54
Ja_good napisał/a: | pomaranczowe kierunki i czarne kolo? | W stylu JDM zawsze wygląda dobrze. Pytanie co powinno kierować Tobą jako włascicielem?
Masz jakis plan?
jakąś spójną wizję tergo co chcesz zrobić z samochodem?
pawela - 28-04-2010, 21:16
Ja_good, ambery super pomysł, natomiast nad kołem pomyślałbym grafit, brudne złoto lub biel.
Czerń jednak ma to do siebie że zmniejsza optycznie i ukrywa kształty...
Ja_good - 27-06-2010, 20:11
odswierze troche temat po podupadl troszke
misiek generalnie sprawuje sie dobrze aczkolwiek w lipcu po przegladzie jedzie do dr.Leszka do SPA
trzeba wymienic filtry(paliwa w szczegolnosci),przegladnac zawias bo zaczal postukiwac i wymienic plyn hamulcowy na cos co nie bedzie sie grzac(co polecacie ?)
jako ze mam urlop i mi sie troche nudzi zabrałem sie za lekkie ozywienie przodu.
Kierunek nie wyszedl do konca tak jak bym chcial wiec juz polozylem kolejna warstwe i czekam az wyschnie .Do tego mam "nowe" halogenki ktore z racji ze maja "żeberka" skojazyly mi sie z tymi z Cyborga R (posluchalem rady rosomaka by zmienic na szare)
za pare dni mam nadzieje biore sie za ruda na nadkolu i kolka poleca w kolor-na 99% bedzie to jedyny slyszny wg H.Forda
Uploaded with ImageShack.us
mkm - 27-06-2010, 20:32
Gti-ka bede zalewal Motul-em DOT 5.1
Granatowego (bez ABS-u) mam zalanego Castrolem Response DOT-4
rosomak1983 - 27-06-2010, 21:01
Ja_good napisał/a: | .Do tego mam "nowe" halogenki ktore z racji ze maja "żeberka" skojazyly mi sie z tymi z Cyborga R |
tzn sie nowe osłony halogenów
Ja_good napisał/a: | (posluchalem rady rosomaka by zmienic na szare) |
wyglada znacznie lepiej
Ja_good - 27-06-2010, 21:11
rosomak1983 napisał/a: | tzn sie nowe osłony halogenów |
no ten,tego...własnie
mkm napisał/a: | Gti-ka bede zalewal Motul-em DOT 5.1 |
w takim razie musze poprosic Leszka o ten sam plyn
rosomak1983 napisał/a: | Ja_good napisał/a:
(posluchalem rady rosomaka by zmienic na szare)
wyglada znacznie lepiej |
a nawet nie tyle co zmienilem co podrasowalem swoje stare chcialem pomalowac je na srebrno i chcialem troszke zmatowic orginalny czarny lakier, a ze na jednym byl maly odprysk od kamienia i lakieru juz nie bylo to podwazylem nozykiem do tapet i okazalo sie za lakier w taki sposob odchodzi malymi platkami a pod spodem kryje sie takie oto uzebrowanko
wiec nozyk do tapet,2.5 h i oslonki gotowe
|
|
|