To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - OT z tematu o Przeglądach

animal86 - 01-11-2009, 21:35

Trik czytałem obydwa wątki od początku do końca i filtry ( przeciwpyłkowy i powietrza ) są wymieniane kilka razy, w innych kontekstach. Ja chciałbym, oczywiście jeśli to nie jest kłopot dla kogoś aby podał mi konkretne nazwy przykładowych filtrów, jakie polecacie i w jakich "normalnych" są cenach. Na pewno jest tego dużo na allegro, tak myślę i jeśli już ktoś kupował w ten sposób to mógłby podrzucić link od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy.
Trik - 01-11-2009, 22:59

W książce serwisowej jest lista czynności do wykonania przy pierwszym przeglądzie na 20K km. I jak sie postaracie to nie wymienią wam czegoś co jest wg listy zbędne przy tym przegladzie. W zależności od regionu i marż ASO, ceny mogą się trochę różnić. Każdy z nas ma jakieś swoje sugestie co do dostawcy zamienników i ich cen. Ja akurat robiłem przeględ na orginalnych filtrach bo w tym czasie (01-2009) nie było dostepnych zamienników (wg mojej wiedzy). NP orginalny filtr przeciwpyłkowy kabinowy (zarówno czysto "papierowy" jak i z węglem aktywnym) jest produkowany w Niemczech, szukajcie więc w tym kraju, Filtra powietrza nie sprawdzałem. Na początek tu http://moto.sklep.pl/ a potem gdzieś dalej. O ile się nie myle JC daje jakieś rabaty dla MM. zobaczcie jeszcze tu http://www.mitsumaniaki.c...id=49&Itemid=64
gzesiolek - 09-11-2009, 09:20

kugel, kupowales filtry w sklepie sieciowym czy gdzies w swojej okolicy?
kugel - 09-11-2009, 09:47

Kupowałem tutaj http://www.hipol.pl/ z Warszawy.
Mają sklepy partnerskie w wielu miastach, można kupić u nich także wysyłkowo.
Ja odbierałem osobiście towar w Łodzi, w firmie Gamp.

fargo - 09-11-2009, 10:16

Ja kupiłem w ALLEGRO-BERAF "allegro@beraf.poznan.pl" komplet powietrze + olej 100zł z wysyłką. :rolleyes:
megas1 - 09-11-2009, 11:24

Bastek77 napisał/a:
Luk, bez przesady, jest mnóstwo dużych firm (hurtowni olejowych) które mają swoją ofertę także na allegro..................... :wink:

Kupowałem na allegro Castrol Edge 10w60 do mojego Rovera 827 Coupe i zawory mi się po nim tłukły jak by ktoś gwoździ nawrzucał. Mechanik mi zasugrował Platinium i sprawa ucichła dwa dni później.

animal86 - 10-11-2009, 23:54

Jaki olej polecacie. Na stronce Mitcar widziałem, że wlewają Castrol SLX Professional. Wiecie jakich jeszcze używają lub jakie wy po prostu kupowaliście. Wyżej podany castrol jast chyba dosyć drogim produktem, 1l min 40 zl, ale też raczej jego jakość stoi na wysokim poziomie. Czytając wątki na temat przeglądu wymieniany był również Shell. Poradźcie coś.
risc - 11-11-2009, 12:02

animal86 napisał/a:
Jaki olej polecacie.(...)

A ten temat kolega czytał?
http://forum.mitsumaniaki...t=wymiana+oleju - polecam lekturę.
Niestety wybrać będziesz musiał sam, gdyż zdania są podzielone :)

Generalnie firma oleju to drugorzędna sprawa, ważne aby olej spełniał normy podane przez producenta - patrz instrukcja ;)

Pozdrawiam,
risc

sla - 11-11-2009, 22:44

basik napisał/a:

A co do przeglądu powłoki lakierniczej to jest ona obowiązkowa jeśli chce się zachować gwarancje na perforacje :P

Gwarancja na perforację jest czysto teoretyczna. Jak coś się stanie to i tak będzie Twoja wina bo powiedzą że nie zabezpieczałeś i nie naprawiałeś na bieżąco powłoki lakierniczej. Chyba widziałeś nie raz jakie jazdy mieli ludzie z rdzewiejącymi samochodami i nie przypominam sobie żeby cokolwiek wskórali.

Hubeeert - 11-11-2009, 22:53

sla a ja sobie nie przypominam, żeby ktokolwiek żalił się że coś wskórał.
To powinna być cenna lekcja dla MMC Car Poland bo jeden niezadowolony Klient jak Ty potrafi przez lata całe zniechęcać innych :wink:

A generalną zasadą jest, że niezadowolony Klient odstraszy 8x więcej ludzi niż zadowolony przyprowadzi

Anonymous - 11-11-2009, 22:59

houk tam z korozją po 10-ciu latach :wink:
powiem wam tak - i tak mitsu jest super :!: :)
przyznam z ręką na sercu - TO BARDZO BEZPIECZNE SAMOCHODY
OO! :)

Trik - 11-11-2009, 23:05

jaceksu25 napisał/a:
tak konkretnie to nie tego shell-a

Może i konkretnie nie tego, ale shel-a, a autko gra i buczy jak kapela z Kampuczy. :)

Anonymous - 11-11-2009, 23:28

Trik napisał/a:
jaceksu25 napisał/a:
tak konkretnie to nie tego shell-a

Może i konkretnie nie tego, ale shel-a, a autko gra i buczy jak kapela z Kampuczy. :)

Tak jak wszystkie inne misie :)
nawiązując do tematu (bez OT) pod warunkiem, że są systematycznie wykonywane przeglądy :D

sla - 12-11-2009, 14:40

Hubeeert napisał/a:
a ja sobie nie przypominam, żeby ktokolwiek żalił się że coś wskórał.

Ale mogliby się pochwalić i wtedy wszyscy cieszyliby się ich radością.
P.s. Sprawę ramek załatwiłem w Peugeocie przy okazji wymiany drzwi, za niewielkie pieniądze ,a w Mitsu chcieli prawie 2,5 tys. I jak tu nie kochać polskich przedstawicieli 3 diamentów :mrgreen:
jaceksu25 napisał/a:
TO BARDZO BEZPIECZNE SAMOCHODY
OO! :)

Fantastyczny argument do negocjacji :mrgreen: pod warunkiem że małżonka czyta to forum.

Uwex - 12-11-2009, 18:54

sla - o jakich ramkach mowa ?