To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Alarm

bugg - 02-12-2014, 20:30

Działaliście coś z alarmem?
Ja napisałem do serwisu Mitsubishi i tam potwierdzili, że rzeczywiście jest takie coś, jednak nie jest to uznawane przez ubezpieczycieli ponieważ jest to tylko wyjec reagujący na otwarcie drzwi O_o

brylekVFR - 02-12-2014, 22:46

jeszcze nic, założyłem krańcówkę pod maskę i przeciągnąłem przewód do kabiny, teraz musze spotkać się z Tokyo żeby wpiąć kabelek w kompa i aktywować to w komputerze, z tego co wiem to normalnie ASO nie ma możliwości aktywowania tego, mają to w PL zablokowane,
tokyo - 03-12-2014, 10:20

Witam
Alarm jest alarmem fabrycznym i jest akceptowany przez ubezpieczycieli - tak samo jak alarm Kia, Vw, Audi, Mercedes. Czujnik zbicia szyby/cisnienia lub ruchu mozna podlaczyc pod maske i tez bedzie full alarm.
ROZNICA DO PODSTAWOGEGO ALARMU TO TAKA ZE TEN TRABI I ROBI LARMO,a na zwykla syrene malo kto reaguje

Arczi89 - 21-12-2014, 12:30

Dzięki koledze tokyo oraz za jego zgodą umieszczam tutaj przykładowy filmik z działania wbudowanego alarmu.

Opis działania:

# Uzbarajanie - system uzbraja się pikając prze kilka sekund oraz mrugając kontrolką AIRBAG na środku deski (koło przycisku świateł awaryjnych)

# Uzbrojony - alarm po uzbrojeniu reaguje na krańcówki oraz mruga w/w diodą.

# Aktywacja - po aktywacji alarmu pojazd wyje klaksonem oraz mruga światłami awaryjnymi

# Sygnały dźwiękowe - uzbrajanie i dezaktywacja alarmu może być potwierdzana sygnałem dźwiękowym klaksonu. Mamy do wyboru długi lub krótki sygnał (ten drugi jest na prawdę delikatny i jego preferuje). Dodatkowo mamy możliwość czy sygnał ma być wydawany zawsze czy tylko np po podwójnym wciśnięciu przycisku w pilocie.

# Włączenie funkcji - nie możliwe w ASO. Potrzeba drogiego oprogramowania (2 niezależne programy) bez którego zmiany są nie możliwe lub bardzo ryzykowne.

Film - Wbudowany autoalarm

Jeszcze raz dzięki tokyo

bugg - 21-12-2014, 12:46

Montowaliście może czujniki zbicia szyby/ultradźwiękowe?
fargo - 21-12-2014, 13:05

Arczi89 napisał/a:

# Uzbarajanie - system uzbraja się pikając prze kilka sekund oraz mrugając kontrolką AIRBAG na środku deski (koło przycisku świateł awaryjnych)

W wersji zaoceanicznej jedno naciśnięcie na pilocie aktywuje autoalarm + sygnalizacja jak opisałeś (można to zmienić z poziomu menu w mmcs) + zamknięcie centralnego, 2 szybkie naciśnięcia na pilocie blokują dodatkowo klamki od wewnątrz :rolleyes:

Arczi89 - 21-12-2014, 13:38

U mnie nie montowaliśmy.
Musisz dopytać tokyo czy jest coś takiego możliwe.

tokyo - 21-12-2014, 14:00

Witam
jest mozliwe

pablo diablo - 21-12-2014, 17:35

Jest szansa by taki u mnie aktywować? 1.8 DID
tokyo - 21-12-2014, 22:56

Witam
w kazdym od 2007r

brylekVFR - 12-01-2015, 20:09

No i udało mi się ruszyć z tematem alarmu, już aktywowany przez Tokyo tylko ja mam założony jeszcze czujnik pod maskę

Po otwarciu wyświetla się komunikat

Przewód od czujnika poprowadziłem koło linki otwierania maski i razem wchodzą przez wspulną przelotkę do kabiny,

Resztę aktywuje się komputerami więc innej fotorelacji nie da się zrobić.
Wszystko działa super i jeszcze raz dzięki Tokyo :mrgreen:

mmachaj - 12-01-2015, 20:23

Ooo, temat prezentuje się super :D Jakie są mniej więcej koszta takiej przyjemności? *myślę o czujniku
brylekVFR - 12-01-2015, 20:27

mmachaj napisał/a:
Ooo, temat prezentuje się super :D Jakie są mniej więcej koszta takiej przyjemności? *myślę o czujniku

Tzn? Cena czujnika?

mmachaj - 12-01-2015, 20:27

yhm :)
brylekVFR - 12-01-2015, 20:29

parę zł w sklepie motoryzacyjnym, ważne żeby był wodoszczelny,
np.
http://allegro.pl/wylaczn...4987558180.html