[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Alarm
bugg - 02-12-2014, 20:30
Działaliście coś z alarmem?
Ja napisałem do serwisu Mitsubishi i tam potwierdzili, że rzeczywiście jest takie coś, jednak nie jest to uznawane przez ubezpieczycieli ponieważ jest to tylko wyjec reagujący na otwarcie drzwi O_o
brylekVFR - 02-12-2014, 22:46
jeszcze nic, założyłem krańcówkę pod maskę i przeciągnąłem przewód do kabiny, teraz musze spotkać się z Tokyo żeby wpiąć kabelek w kompa i aktywować to w komputerze, z tego co wiem to normalnie ASO nie ma możliwości aktywowania tego, mają to w PL zablokowane,
tokyo - 03-12-2014, 10:20
Witam
Alarm jest alarmem fabrycznym i jest akceptowany przez ubezpieczycieli - tak samo jak alarm Kia, Vw, Audi, Mercedes. Czujnik zbicia szyby/cisnienia lub ruchu mozna podlaczyc pod maske i tez bedzie full alarm.
ROZNICA DO PODSTAWOGEGO ALARMU TO TAKA ZE TEN TRABI I ROBI LARMO,a na zwykla syrene malo kto reaguje
Arczi89 - 21-12-2014, 12:30
Dzięki koledze tokyo oraz za jego zgodą umieszczam tutaj przykładowy filmik z działania wbudowanego alarmu.
Opis działania:
# Uzbarajanie - system uzbraja się pikając prze kilka sekund oraz mrugając kontrolką AIRBAG na środku deski (koło przycisku świateł awaryjnych)
# Uzbrojony - alarm po uzbrojeniu reaguje na krańcówki oraz mruga w/w diodą.
# Aktywacja - po aktywacji alarmu pojazd wyje klaksonem oraz mruga światłami awaryjnymi
# Sygnały dźwiękowe - uzbrajanie i dezaktywacja alarmu może być potwierdzana sygnałem dźwiękowym klaksonu. Mamy do wyboru długi lub krótki sygnał (ten drugi jest na prawdę delikatny i jego preferuje). Dodatkowo mamy możliwość czy sygnał ma być wydawany zawsze czy tylko np po podwójnym wciśnięciu przycisku w pilocie.
# Włączenie funkcji - nie możliwe w ASO. Potrzeba drogiego oprogramowania (2 niezależne programy) bez którego zmiany są nie możliwe lub bardzo ryzykowne.
Film - Wbudowany autoalarm
Jeszcze raz dzięki tokyo
bugg - 21-12-2014, 12:46
Montowaliście może czujniki zbicia szyby/ultradźwiękowe?
fargo - 21-12-2014, 13:05
Arczi89 napisał/a: |
# Uzbarajanie - system uzbraja się pikając prze kilka sekund oraz mrugając kontrolką AIRBAG na środku deski (koło przycisku świateł awaryjnych) |
W wersji zaoceanicznej jedno naciśnięcie na pilocie aktywuje autoalarm + sygnalizacja jak opisałeś (można to zmienić z poziomu menu w mmcs) + zamknięcie centralnego, 2 szybkie naciśnięcia na pilocie blokują dodatkowo klamki od wewnątrz
Arczi89 - 21-12-2014, 13:38
U mnie nie montowaliśmy.
Musisz dopytać tokyo czy jest coś takiego możliwe.
tokyo - 21-12-2014, 14:00
Witam
jest mozliwe
pablo diablo - 21-12-2014, 17:35
Jest szansa by taki u mnie aktywować? 1.8 DID
tokyo - 21-12-2014, 22:56
Witam
w kazdym od 2007r
brylekVFR - 12-01-2015, 20:09
No i udało mi się ruszyć z tematem alarmu, już aktywowany przez Tokyo tylko ja mam założony jeszcze czujnik pod maskę
Po otwarciu wyświetla się komunikat
Przewód od czujnika poprowadziłem koło linki otwierania maski i razem wchodzą przez wspulną przelotkę do kabiny,
Resztę aktywuje się komputerami więc innej fotorelacji nie da się zrobić.
Wszystko działa super i jeszcze raz dzięki Tokyo
mmachaj - 12-01-2015, 20:23
Ooo, temat prezentuje się super Jakie są mniej więcej koszta takiej przyjemności? *myślę o czujniku
brylekVFR - 12-01-2015, 20:27
mmachaj napisał/a: | Ooo, temat prezentuje się super Jakie są mniej więcej koszta takiej przyjemności? *myślę o czujniku |
Tzn? Cena czujnika?
mmachaj - 12-01-2015, 20:27
yhm
brylekVFR - 12-01-2015, 20:29
parę zł w sklepie motoryzacyjnym, ważne żeby był wodoszczelny,
np.
http://allegro.pl/wylaczn...4987558180.html
|
|
|