To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Co kupić po Galancie

misza116 - 11-06-2014, 00:33

radek79 napisał/a:
sampler napisał/a:
A jak z wyciszeniem w ST220? Przy jakiej predkosci slychac wiatr?

na początku szumiały mi tylne drzwi ale wystarczyło dogiąć rankę na kolanie i po problemie, powiem szczerze że jeszcze nie udało mi się zamknąć licznika ale do 210 nic praktycznie nie słychać z zewnątrz ale za to silnik w kabinie słychać, ale za to prędkości w cale nie czuć,łatwo się można oszukać gdy namierzą laserem

To jeszcze zadam Ci pytanie, którego najbardziej nienawidzę jak sprzedaję auto - ile to pali? :P i jak ogólnie koszty eksploatacji?

Bartekkita - 11-06-2014, 17:21

tomek84 napisał/a:

faktycznie jakoś się te silniki gazują, choć bez szału
jednak wg kolegi, który siedzi intensywnie w forum subaru, te silniki (mowa o 2.5, choć teraz to nie wiem czy nie był temat 3.0 H6, po 2-3 latach uleciało) są wadliwe przez konstrukcję kolektora wydechowego (za blisko, przez co leci szybko uszczelka pod głowicą, a montaż gazu w tym pomaga, bo jak wiadomo temp. spalin jest wyższa)

Chodzi o 2,5 też wycztałem to z ich forum. Tylko, że to bardzo dziwni ludzie są :twisted: Ktoś zapytał jaki silnik do Outbacka 2,5 wolnossak i czy 2,5 turbo. Więc przez pierwsze 10 postów było bierz wolnossący(turbo-ten sam problem co impreza). To 2.5 super hiper wg Subaru to najlepsze bryki. Po czym ktoś się obudził, że 2.5 nie jedzie i w dodatku wada konstrukcyjna o której pisał Tomek objawia się w okolicach 250-300 tys. Więc najlepiej wziąć 3.0 bo taki wspaniały i jeszcze H6 jest tylko w Porshe poza Subarakiem. I tak kolejne 10 postów, po czym ktoś się budzi, że to jak na moc też nie jedzie i jeszcze tyle pali i ogólnie to nie ma co brać tego 3.0. Lepiej wziąć 2.5T, bo to i osiągi super i spalanie okey. I kolejne posty w ten deseń, że 2.5T jest super, po czym znowu ich olśniło, ale on ma przecież wadę konstrukcyjna i może się rozlecieć dużo szybciej niż uszczelka w zwykłym 2.5 :roll: Nie ogarniam ich toku myślenia :P

Fragu - 12-06-2014, 08:54

Bartekkita, czyli wychodzi na to, że nic nie jest super i nie warto subaru brać :P
radek79 - 12-06-2014, 18:51

misza116 napisał/a:
radek79 napisał/a:
sampler napisał/a:
A jak z wyciszeniem w ST220? Przy jakiej predkosci slychac wiatr?

na początku szumiały mi tylne drzwi ale wystarczyło dogiąć rankę na kolanie i po problemie, powiem szczerze że jeszcze nie udało mi się zamknąć licznika ale do 210 nic praktycznie nie słychać z zewnątrz ale za to silnik w kabinie słychać, ale za to prędkości w cale nie czuć,łatwo się można oszukać gdy namierzą laserem

To jeszcze zadam Ci pytanie, którego najbardziej nienawidzę jak sprzedaję auto - ile to pali? :P i jak ogólnie koszty eksploatacji?

pali od 10l do 14l, silnik na łańcuchu,części to jak zwykle coś dobrego to kosztuje,tylko znaleść dobrą sztukę bardzo ciężko bo jest ich naprawdę mało