To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka

Andrew - 28-02-2010, 21:31

Zacierał mi bęben z tyłu przy hamowaniu. Zdjąłem, obczyściłem z rdzy od razu, pomalowałem, złożyłem i jakoś przestało zacierać. Miałem już nowe szczęki zamawiać. Tak samo w colcie się dzieje. Chyba się trochę rdza tam zbiera i później zaciera...
robertdg - 28-02-2010, 21:38

Zrobienie porzadnej konserwacji w galancie to minimum 3dni, mowa tu o zakonserowaniu 4 nadkoli i podłogi, wdrazając w to zadanie heblowanie wszystkich zaczatków rdzy i usuwanie obecnej rdzy, a jak po drodze wyskoczy jakiaś dziurka to trzeba ja załatac jak chce sie mieć zrobione do rzeczy
Andrew - 28-02-2010, 21:42

robertdg, gość jak zacznie dłubać to robi to dokładnie. Myślę, że auto koło tygodnia na pewno postoi. Dodam, że ów mechanior ma nienormowany czas pracy i robi cały dzień i czasami pół nocy. Lubi swoją robotę i jest solidny, także porobię jutro zdjęcia rudej i wstawię i później jego efekty pracy...
Andrew - 28-02-2010, 21:43

A z resztą ja też lewy nie jestem więc widzę co jest i dokładnie sprawdzę robotę :D
Andrew - 01-03-2010, 20:28

Porobiłem fotki miśka no i rdzy :D
No to zdjęcia brudnego miśka:
-nosek:

-środek:

-serce:

-nowe naklejki mitsumaniakowe :mrgreen: :

A teraz, to co niestety jest jak najszybciej do zrobienia, czyli rdza :( :
-prawy błotnik od środka w bagażniku:

-lewy błotnik i pryszcz na nim:

-rant błotnika, mniej więcej tak samo z obu stron:

Także priorytetowa sprawa usunięcie rdzy w galancie :!:

robertdg - 01-03-2010, 20:39

Nadużywasz tasmy izolacyjnej :D a koło przednie na tym zdjeciu z naklejka wyglada jakby bylo wsadzone od malucha ;-) strasznie Ci sie dobrało do tego błotnika, trzeba sprawdzić drożnośc odwadniania, widać że ruda poza łukiem nadkola wzięla się także do części progu z nadkolem
Andrew - 01-03-2010, 20:42

robertdg napisał/a:
koło przednie na tym zdjeciu z naklejka wyglada jakby bylo wsadzone od malucha
to prawda. Tanio kupiłem zimówki i takie założyłem, ale niebawem będzie 15 :D Zima krótko trwa więc da się przeżyć :)
Andrew - 01-03-2010, 20:44

robertdg napisał/a:
Nadużywasz tasmy izolacyjnej
pozabezpieczałem kabelki, bo były na wierzchu. Gorzej nie będzie :twisted:
robertdg napisał/a:
trzeba sprawdzić drożnośc odwadniania
wydaje mi się, że właśnie jest nie drożne, bo w sobotę, było mokre. Dziś cały dzień stał, to przeschło... Czekam na kolejkę i idzie do skrobania :)
Hugo - 01-03-2010, 22:11

Taka rdza to nie rdza (mówię o nadkolach).
robertdg - 01-03-2010, 22:33

Hugo napisał/a:
Taka rdza to nie rdza (mówię o nadkolach).
Zgadzam się, ciekawe jednak co wyjdzie jak się to grzebnie, bo na obrzeżu widac jakby to wydostawało się z pomiędzy blach.
Andrew - 01-03-2010, 23:17

Właśnie dlatego chcę to zrobić teraz, bo powinno być mniej roboty, ale wszystko wyjdzie w praniu :)
Andrew - 02-03-2010, 16:17

Dziś przyszedł zamówiony olej do skrzyni Texaco GL-4/5 75W90 i filtr powietrza do gala :)
Andrew - 02-03-2010, 17:04

Filtr powietrza założony :D
Owczar - 12-03-2010, 18:04

andrew84, pokaż jak wygląda na letnich kapciach :D
pawela - 12-03-2010, 18:59

właśnie, też czekam na te fotki ;)